Sport

România nu mai are șanse la semifinale, dar rămâne în cărți pentru turneul pre-olimpic! Ce obiectiv are naționala lui Ryde, după înfrângerea cu Rusia

08.12.2019 | 15:20
România nu mai are șanse la semifinale, dar rămâne în cărți pentru turneul pre-olimpic! Ce obiectiv are naționala lui Ryde, după înfrângerea cu Rusia
Echipa României. Sursă foto: gsp.ro
ADVERTISEMENT

România a pierdut partida cu Rusia (27-18) și a ratat șansa de a merge în semifinalele Campionatului Mondial. În schimb, selecționata lui Tomas Ryde are șanse la locurile 5-8 și mai are de disputat meciuri cu Suedia și cu Japonia și poate participa la turneul pre-olimpic.

UPDATE 8 decembrie, ora 15:21 / România nu mai are nicio șansă de a prinde semifinalele Campionatului Mondial pentru că Spania a remizat cu Suedia, 28-28. Astfel, România se va lupta pentru locurile 5-8.

ADVERTISEMENT

România se bate la locurile 5-8

România mai are șanse doar la locurile 5-8 la Campionatul Mondial de la Tokyo, în urma înfrângerii suferite cu Rusia. În cazul în care fetele noastre vor termina grupa pe locul 3, atunci ele vor juca împotriva locului 4 din grupa 1, iar în cazul în care România va termina pe locul 4, atunci se va duela cu locul 3 din grupa 1.

În confruntarea cu Rusia, România a părut în primele 40 de minute că are șanse să câștige partida, dar finalul a fost de coșmar și rusoaicele au părut imbatabile, reușind să atace și să se apere la fel de bine.

ADVERTISEMENT

România are șanse la turneul pre-olimpic

Vestea bună pentru selecționata lui Tomas Ryde este că România are șanse reale de a participa la turneul pre-olimpic, acolo unde se califică locurile 2-7. Naționala noastră de handbal feminin se mai află în grupă cu Rusia, Spania, Suedia, Muntenegru, Japonia și Rusia.

Tricolorele mai pot face maxim patru puncte în grupă, iar Spania are deja patru puncte acumulate și chiar dacă ar pierde toate meciurile, iar noi le-am câștiga, înfrângerea suferită cu ibericele din prima rundă ar cântări foarte mult.

Un loc șapte ar putea garanta o accedere la turneul pre-olimpic, acolo unde România ar putea da peste Argentina, Senegal și o altă echipă venită din Europa.

ADVERTISEMENT

Singura condiție pentru ca selecționata lui Tomas Ryde să participe la turneul pre-olimpic este ca Olanda și Rusia să termine în primele șapte, ceea ce este foarte probabil.

Până acum, la Jocurile Olimpice din 2020 s-au calificat Franta (campioana europeana), Coreea de Sud (campioana Asiei), Angola (campioana Africii), Brazilia (campioana Americii de Sud) si Japonia (tara gazda a Campionatului Mondial).

Totodată, campioana mondială va fi calificată automat la Jocurile Olimpice din 2020, iar celelalte șase locuri vor participa la turneele pre-olimpice.

ADVERTISEMENT
  • 19-22 martie este perioada turneelor pre-olimpice
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE