Sport

România rămâne şi fără ultimul selecţioner care a adus o calificare la un turneu final! Pleacă să antreneze în ţările arabe

România rămâne şi fără ultimul selecţioner care a adus o calificare la un turneu final. Adrian Văsîi se desparte de FRF şi a decis să dea curs unei oferte venite din ţările arabe.
18.08.2022 | 12:55
Romania ramane si fara ultimul selectioner care a adus o calificare la un turneu final Pleaca sa antreneze in tarile arabe
România rămâne şi fără ultimul selecţioner care a adus o calificare la un turneu final! Pleacă să antreneze în ţările arabe
ADVERTISEMENT

Este perioada schimbărilor la FRF. După ce s-au schimbat selecţionerii de la naţionalele României U-21 şi U-20, a venit timpul ca şi antrenorul României U-19 să fie înlocuit.

România rămâne şi fără ultimul selecţioner care a adus o calificare la un turneu final!

Adrian Văsîi este ultimul selecţioner care a adus o calificare la un turneu final pentru România. Naţionala U-19 s-a calificat la Campionatul European din Slovacia, care a avut loc în luna iunie.

ADVERTISEMENT

România a suferit trei înfrângeri la turneul final: 1-2 cu Italia, 1-2 cu Franţa şi 0-1 cu Slovacia. “Tricolorii” ar fi avut nevoie de o remiză cu Slovacia în ultimul meci pentru a ajunge la play-off-ul pentru Campionatul Mondial U20.

FRF i-a propus prelungirea! Adrian Văsîi pleacă în ţările arabe

Federaţia Română de Fotbal i-a propus prelungirea colaborării, dar acesta a anunţat că îşi doreşte o experienţă în străinătate. Antrenorul este în negocieri cu o echipă din zona arabă şi, cel mai probabil, va merge acolo.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 57 de ani, Adrian Văsîi a pregătit generaţia de jucători născuţi în anul 2003 timp de aproape 5 ani, încununată cu o calificare la turneul final de Campionat European U-19.

Adrian Văsîi, fostul selecţioner U-19. Sursa foto: FRF.ro
Adrian Văsîi, fostul selecţioner U-19. Sursa foto: FRF.ro

A fost a doua prezenţă a tricolorilor la Campionatul European, la acest nivel de vârstă, după cea din 2011, când România a participat la turneul final din postura de ţară gazdă.

ADVERTISEMENT

Trei selecţioneri schimbaţi într-o săptămână! Bratu, Lobonţ şi Văsîi sunt out

La Federaţia Română de Fotbal este perioada în care se schimbă selecţionerii. Florin Bratu a fost destituit din funcţia de antrenor al naţionalei U-21, fiind înlocuit cu Emil Săndoi, cel care a mai ocupat şi în trecut această funcţie.

Bogdan Lobonţ a fost şi el înlocuit din funcţia de selecţioner al naţionalei U-20. Daniel Pancu a fost numit în locul lui Lobonţ, după o serie nefastă de rezultate a selecţionatei U-20 a României.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu se află şi el într-o situaţie delicată după debutul dificil din Liga Naţiunilor. Selecţionerul naţionalei mari are ca obiectiv calificarea la Euro 2024 şi după primele meciuri din Liga Naţiunilor a cerut mână liberă pentru reconstrucţia echipei naţionale.

  • 57 de ani are Adrian Văsîi
  • 2022 este anul în care România U-19 a participat la turneul final
ADVERTISEMENT
Tags: