Sporturi

România riscă excluderea din Fed Cup! FR Tenis este anchetată de Federația Internațională

Autori: Ionut Neamţu, Traian Terzian | 14.03.2019 | 16:48
Echipa de Fed Cup a României riscă excluderea din competiție, după ce Federația Internațională de Tenis a deschis o anchetă

Echipa de Fed Cup a României riscă excluderea din competiție, după ce Federația Internațională de Tenis a deschis o anchetă în care verifică legitimitatea conducerii forului de la București. ITF a început să analizeze acest caz din cauza situației juridice neclare a FR Tenis, dar și după ce a primit o scrisoare din partea lui Marius Vecerdea, proprietarul clubului de tenis Pamira.

România riscă excluderea din Fed Cup

George Cosac a fost ales în funcția de președinte al Federației Române de Tenis în noiembrie 2017, dar Marius Vecerdea și reprezentanţi ai MTS au contestat în instanță rezultatul alegerilor. În februarie 2018, Tribunalul București a decis recunoaşterea Adunării Generale, dar la finalul anului trecut Curtea de Apel a întors decizia, iar în acest moment situația juridică a forului este neclară.

Acum, cazul a ajuns pe masa Federației Internaționale de Tenis, iar șefii forului de la București au fost chemați la sediul de la Londra. Săptămâna trecută, vicepreședintele FRT, Răzvan Itu, ar fi fost la Londra pentru a da explicații în acest caz. ”ITF se află în contact cu Federația Română de Tenis privind problemele de conducere, dar nu este în măsură să dezvăluie detalii”, se arată într-un răspuns dat de ITF pentru Libertatea.

Echipa de Fed Cup a României sărbătorește victoria din întâlnirea cu Cehia
Echipa de Fed Cup a României sărbătorește victoria din întâlnirea cu Cehia

România întâlnește Franța în semifinalele Fed Cup

În cazul în care ITF va descoperi nereguli în situația juridică a forului de la București este de așteptat să ia măsuri împotriva Federației Române de Tenis. Cea mai drastică măsură pe care forul internațional ar putea să o ia este excluderea echipelor României din Fed Cup și Cupa Davis, ceea ce ar putea reprezenta un adevărat șoc pentru tenisul din țara noastră.

România a învins Cehia, deținătoarea trofeului, în primul tur al Grupei Mondiale de Fed Cup. În semifinale, fetele noastre vor juca împotriva reprezentativei Franței, partida fiind programată pe zgură, în sala de la Rouen, în perioada 20-21 aprilie. Cea mai bună jucătoare a României, Simona Halep, a spus în mai multe rânduri că obiectivul său pentru acest sezon este câștigarea Fed Cup.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!