News

România riscă să calce pe urmele Italiei în plină pandemie de Covid-19. Avertismentul specialiștilor

04.08.2020 | 20:07
Romania risca sa calce pe urmele Italiei in plina pandemie de Covid19 Avertismentul specialistilor
ADVERTISEMENT

Simona Pârvu, șefa Institutului Național de Sănătate Publică, avertizează asupra riscului ca România să ajungă sufocată de Covid-19.

Scenariul a mai fost văzut în Europa în urmă cu câteva luni, când Italia și Spania erau depășite de situație din cauza numărului imens de persoane internate în secțiile ATI ale spitalelor.

ADVERTISEMENT

Experții avertizează că numărul deceselor va crește semnificativ, în condițiile în care aproximativ 50 de cazuri noi ajung zilnic în secțiile de Terapie Intensivă.

România are un număr extrem de mare de cazuri de Covid-19 și ar putea ajunge ca Italia

Medicul e convins că România riscă să ajungă în situația Italiei, când spitalele au fost depășite de situație și oamenii au murit pe holuri, pentru că nu mai erau paturi.

ADVERTISEMENT

Din păcate, dacă ne menținem pe acest trend numărul de decese va rămâne crescut”, spune Simona Pârvu, potrivit A1.ro.

România se află momentan pe locul 14 în Europa într-un clasament al deceselor la suta de mii de locuitori.

ADVERTISEMENT

Pârvu crede că măsurile de distanțare socială, dar și obligativitatea purtării măștilor de protecție, au fost luate tardiv.

Poate ar fi fost mai bine dacă reușeam să instituim măsurile mai devreme, însă nici acum nu este prea târziu”, a adăugat Simona Pârvu.

ADVERTISEMENT

România are constant peste 1.100 de cazuri de infectare cu Covid-19 în ultimele zile, depășind un număr total de 55.000 de infectați. În țara noastră au murit 2480 de oameni după ce s-au infectat cu Covid-19.

436 de persoane sunt internate la secțiile de Terapie Intensivă, aproximativ 25% din capacitatea totală a secțiilor ATI din România.

Italia, cu toate că are printre cele mai bune sisteme sanitare din lume, a fost depășită de situație în urmă cu câteva luni, când mii de oameni ajungeau zilnic în secțiile ATI și mureau.

În consecință, medicii erau obligați să ia decizii dure, fiind obligați să aleagă care vor fi persoanele ventilate și care vor fi cele abandonate morții.

ADVERTISEMENT