Sporturi

România – Rusia 2-3 în Fed Cup. Am visat şi ne-am distrus speranţele singuri! Cu racheta 1 de dublu, Raluca Olaru, pe bancă, perechea Cristian / Ruse a fost învinsă de Blinkova / Kalinskaya şi româncele ratează calificarea la turneul de la Budapesta. Opinii dure la adresa lui Segărceanu! Fanii îi cer DEMISIA, căpitanul se apără: “Raluca a ales să nu joace!”

08.02.2020 | 19:19
Romania  Rusia 23 in Fed Cup Am visat si neam distrus sperantele singuri Cu racheta 1 de dublu Raluca Olaru pe banca perechea Cristian  Ruse a fost invinsa de Blinkova  Kalinskaya si romancele rateaza calificarea la turneul de la Budapesta Opinii dure la adresa lui Segarceanu Fanii ii cer DEMISIA capitanul se apara Raluca a ales sa nu joace
ADVERTISEMENT

România a ratat calificarea la turneul final al FED Cup. Echipa noastră a pierdut, 2-3 la general, în fața Rusiei, într-o confruntare decisă în meciul de dublu, în care Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse nu au avut nicio șansă în fața rusoaicelor Blinkova și Kalinskaya.

ADVERTISEMENT

Toate rezultatele din România – Rusia, în barajul de calificare în turneul final al FED Cup:

  • Gabriela Ruse – Ekaterina Alexandrova 1-6, 4-6
  • Ana Bogdan – Veronika Kudermetova 6-3, 6-7 (5), 6-1
  • Ana Bogdan – Ekaterina Alexandrova 5-7, 6-3, 5-7
  • Jaqueline Cristian – Veronika Kudermetova 7-5, 6-3
  • Cristian / Bara – Blinkova / Kalinskaya 3-6, 2-6

UPDATE, 8 februarie, ora 20:39/ S-a terminat meciul Jaqueline Cristian / Gabriela Ruse – Anna Blinkova / Anna Kalinskaya. Româncele au pierdut fără drept de apel, 3-6, 2-6.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 8 februarie, 19:05/ Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse vor forma perechea care va avea misiunea să califice România în turneul final al FED Cup. De partea cealaltă a fileului vor fi rusoaicele Anna Blinkova și Anna Kalinskaya.


UPDATE, 8 februarie, ora 18:40/ Jaqueline Cristian face un meci perfect și o învinge pe Veronika Kudermetova în minimum de seturi! Calificarea la turneul final al FED Cup se decide în meciul decisiv.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 8 februarie, ora 18:15/ Jaqueline Cristian continuă și în setul secund evoluția entuziasmantă de la finalul primului set și o conduce pe Veronika Kudermetova cu 3-1!


UPDATE, 8 februarie, ora 17:55/ Jaqueline Cristian a câștigat primul set al meciului cu Veronika Kudermetova, scor 7-5, după ce a fost condusă 3-5.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 8 februarie, ora 17:43/ Jocul lui Jaqueline Cristian crește cu fiecare punct. Sportiva noastră reușește să facă rebreak-ul și scorul este 5-5 în primul set!


UPDATE, 8 februarie, ora 17:20/ Veronika Kudermetova domină începutul meciului cu Jaqueline Cristian. Sportiva din Rusia conduce cu 3-2, cu break în față.


UPDATE, 8 februarie, ora 17:10/ Jaqueline Cristian joacă împotriva Veronikăi Kudermetova meciul ce poate decide echipa calificată la turneul final al FED Cup.


UPDATE, 8 februarie, ora 16:40/ Căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, a luat o decizie de ultim moment. Jaqueline Cristian va juca la simplu, în locul Gabrielei Ruse, împotriva Veronikăi Kudermetova.


UPDATE, 8 februarie, ora 16:33/ Ana Bogdan a fost învinsă, scor 5-7, 6-3, 5-7, de Ekaterina Alexandrova. După trei confruntări, Rusia conduce cu 2-1!


UPDATE, 8 februarie, 16:08/ În continuare se joacă fără greșeală pe propriul serviciu în setul decisiv. Alexandrova conduce cu 4-3!


UPDATE, 8 februarie, ora 15:55/ Ana Bogdan și Ekaterina Alexandrova au reușit să își facă de fiecare dată serviciul în primele patru game-uri ale setului decisiv. Scorul este 2-2!


UPDATE, 8 februarie, ora 15:28/ Ana Bogdan a câștigat setul doi! Sportiva noastră a cedat trei game-uri în fața Alexandrovei și destinația punctului trei se va decide în decisiv.


UPDATE, 8 februarie, ora 15:20/ După începutul perfect al Anei Bogdan, Alexandrova a reușit să revină în meci. După șapte game-uri, scorul este 4-3 pentru sportiva noastră.


UPDATE, 8 februarie, ora 15:00/ După ce a pierdut primul set, 5-7, Ana Bogdan a avut un început perfect în setul secund, reușind să conducă cu 2-0.


UPDATE, 8 februarie, ora 13:00 / Ana Bogdan – Ekaterina Alexandrova este primul meci al zilei de sâmbătă din Fed Cup. După meciurile de vineri, România şi Rusia se află la egalitate, scor 1-1.


UPDATE, 7 februarie, ora 20:00/ Ana Bogdan a reușit să aducă primul punct pentru România, după ce a învins-o pe Veronika Kudermetova, scor 6-3, 6-7 (5), 6-1. După meciurile din prima zi, scorul între România și Rusia este 1-1, Gabriela Ruse fiind învinsă în minimum de seturi de Ekaterina Alexandrova.

Programul de sâmbătă:

  • Ana Bogdan – Ekaterina Alexandrova (ora 14:00)
  • Gabriela Ruse – Veronika Kudermetova
  • Irina Bara / Raluca Olaru – Anna Blinkova / Anna Kalinskaya

UPDATE, 7 februarie, ora 19:55/ Ana Bogdan servește pentru victorie! Sportiva noastră conduce cu 5-1 în decisiv.


UPDATE, 7 februarie, ora 19:30/ Veronika Kudermetova a câștigat în tiebreak, 7-5, setul secund al meciului cu Ana Bogdan. Al doilea punct din confruntarea România – Rusie se decide în decisiv!


UPDATE, 7 februarie, ora 19:20/ Ana Bogdan a câștigat game-ul pe propriul serviciu și setul secund se decide în tiebreak!


UPDATE, 7 februarie, ora 19:15/ Veronika Kudermetova și-a făcut serviciul și conduce cu 6-5 în setul secund.


UPDATE; 7 februarie, ora 19:05/ Ana Bogdan câștigă două game-uri consecutive și scorul este 4-4 în setul doi.


UPDATE, 7 februarie, ora 19:00/ Ana Bogdan a făcut break-ul la 2-4 în setul secund și servește pentru a restabili egalitatea.


UPDATE, 7 februarie, ora 18:25/ Ana Bogdan a câștigat, scor 6-3, primul set al meciului cu Veronika Kudermetova.


UPDATE, 7 februarie, ora 18:15/ Scorul este 3-3 după primele șase game-uri disputate în meciul Bogdan – Kudermetova, cu câte un break de fiecare parte.


UPDATE, 7 februarie, ora 17:45/ A început al doilea meci al zilei de la Cluj. Ana Bogdan o înfruntă pe Veronika Kudermetova.


UPDATE, 7 februarie, ora 17:15/ Gabriela Ruse a cedat în minimum de seturi în fața Ekaterinei Alexandrova. Sportiva din Rusia s-a impus cu 6-1, 6-4 și a adus primul punct în meciul pentru calificarea la turneul final al FED Cup.


UPDATE, 7 februarie, ora 16:40/ Gabriela Ruse a pierdut primul set al meciului cu Ekaterina Alexandrova. Sportiva din Rusia s-a impus cu 6-1.


UPDATE, 7 februarie, ora 15:45 / A început ceremonia de deschidere înaintea duelului dintre România și Rusia la Fed Cup.


UPDATE, ora 15:30/ Gabriela Ruse (166 WTA) o înfruntă pe Ekaterina Alexandrova (28 WTA) de la ora 16:00, în primul meci al duelului dintre România și Rusia, ce contează pentru calificarea la turneul final al FED Cup de la Budapesta.


România – Rusia Live Stream Online Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus

Întâlnirea România – Rusia se dispută în barajul pentru turneul final al Fed Cup în Sala Sporturilor din Cluj în zilele de vineri, 7 februarie și sâmbătă, 8 februarie. Este televizată în direct pe programele Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus. veți putea însă urmări partidele de simplu și meciul de dublu și dacă veți intra pe site-ul FANATIK.RO, unde le veți viziona în format LIVE VIDEO.

Joi, 6 februarie, la ora 13:30 a avut loc la Platinia Conference Hall tragerea la sorți a meciurilor. În prima zi, vineri, 7 februarie, se vor disputa întâlnirile Gabriela Ruse (nr.189 mondial) – Ekaterina Alexandrova (loc 28 mondial) și apoi Ana Bogdan, locul 98 WTA – Veronica Kudermetova, nr.40 WTA. ora de start a primului meci este 16:00. În acest meci scorul general este deja 2-0 pentru rusoiacă.

Rusia e favorită prin prisma pozițiilor în clasament ale jucătoarelor

Sâmbătă se vor juca următoarele două partide la simplu: Ana Bogdan – Ekaterina Alexandrova și Gabriela Ruse – Veronica Kudermetova și jocul de dublu Irina Bara/Raluca Olaru – Anna Blinkova/Anna Kalinskaya, meciurile din cea de a doua zi urmând a debuta la ora 14:00.

Este evident, că judecând prin prisma pozițiilor în clasamentul mondial, jucătoarele pregătite de Igor Andreev au prima șansă în fața fetelor antrenate de Florin Segărceanu, pentru că la noi cea mai bine clasată jucătoare este Ana Bogdan, locul 98, iar ele le au pe Ekaterina Alexandrova și Veronica Kudermetova în TOP 50.

România, cu un lot încropit, urmare a marilor absențe

Asta nu înseamnă că suntem victime sigure, pentru că ambiția jucătoarele noastre este foarte mare și ele vor să profite din plin de oportunitatea avută de a reprezenta România, lucru care în condiții normale nu ar fi fost posibil mult timp de acum înainte.

S-a ajuns la această formulă cu totul inedită de echipă ca urmare a forfaiturilor declarate de Simona Halep, a doua jucătoare a lumii la acest moment, Irina Begu și Monica Niculescu pentru proba de dublu, a accidentării Mihaelei Buzărnescu la umăr, sportiva fiind în perioada de recuperare, precum și a divergențelor mai vechi între șefii FRT și Sorana Cârstea, care a refuzat să mai joace pentru România.

Bookmakerii punctează decis pe Rusia

E drept că nici Rusia nu poate trimite pe teren prima rachetă, Anastasia Pavliucenkova sau pe experimentata veterană Svetlana Kuznețova, ambele anunțând cu puțin înainte de plecarea delegației spre Cluj indisponibilitatea lor.

Însă diferența de valoare dintre cele două loturi i-a făcut și pe bookmakeri să meargă decis pe calificarea Rusiei. Ar fi o mare și plăcută surpriză ca această echipă încropită a României să dea lovitura și să obțină calificarea la turneul final al Fed Cup, în noul format, care va avea loc înaprilie, la Budapesta.

ADVERTISEMENT