Sporturi

Romania s-a calificat în optimile de finală de la Campionatul European de volei feminin

29.08.2019 | 21:04
Romania s-a calificat în optimile de finală de la Campionatul European de volei feminin
Naționala României de volei feminin. Sursă foto: news.ro

Naționala de volei feminin a României s-a calificat în optimile de finală de la Campionatul European. Tricolorele s-au clasat pe locul 4 în grupă, ultimul care asigură prezența în „optimi”. Fetele noastre au câștigat doar două meciuri în grupă, cu Estonia (3-1) și cu Ungaria (3-1), însă a fost suficient, datorită celorlalte rezultate, pentru a continua competiția în faza eliminatorie.

România joacă în „optimi” la Campionatul European de volei feminin

Cu doar două victorii în 5 meciuri, naționala de volei feminin aRomâniei s-a calificat în optimile de finală și a încheiat pe locul 4 în grupa C. Naționala Ungariei a terminat pe poziția 5 în grupă și a fost eliminată, deși era una din țările gazde ale Campionatului European. Fetele noastre vor juca la Ankara, Turcia, cu echipa de pe primul loc din grupa A, cîștigătoarea partidei dintre Serbia și Turcia.

Româncele au încercat să-și asigure calificarea fără să depindă de alte rezultate, încă din meciul cu Azerbaidjan, dar au fost învinse cu 3-1. Victoria Olandei, câștigătoarea grupei, în fața Ungariei, țara gazdă a grupei, a stabilit ierahia finală, cu România pe 4 și Ungaria pe 5. România a jucat ultima dată la Campionatul European în 2015, iar cel mai bun rezultat datează din 1963, când a obţinut medalia de bronz.

Naționala de volei feminin. Sursă foto: new.ro
Naționala de volei feminin. Sursă foto: new.ro

Și naționala masculină va participa la Campionatul European

Campionatul European din 2019 se desfășoară în mai multe țări. Ungaria, Turcia, Polonia și Slovacia sunt țările gazdă, iar competiția se joacă între 23 august și 6 septembrie. Serbia, posibila adversară a României în optimile de finală este deținătoarea Cupei Mondiale. Se află pe prima poziție în grupa A, cu 12 puncte și va înfrunta Turcia, echipa aflată pe locul 2, cu 11 puncte.

Naţionala masculină de volei a României va juca la Campionatul European, între 12-29 septembrie, în Franţa, Belgia, Olanda şi Slovenia. Tricolorii au fost repartizaţi în grupa A, cu Bulgaria, Grecia, Portugalia, Italia şi Franţa.

  • 4 este poziția pe care a ocupat-o România în grupa C a Campionatului European de volei feminin
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri