Sporturi

România s-a calificat la Campionatul European de volei feminin! Succes dramatic în Bosnia

09.01.2019 | 23:10
Romania sa calificat la Campionatul European de volei feminin Succes dramatic in Bosnia

România s-a calificat la Campionatul European de volei feminin, competiţie care se va disputa în perioada 23 august-8 septembrie 2019. Jucătoarele antrenate de Nikolai Ivanov au reuşit să învingă selecţionata Bosniei în ultimul meci jucat din calificările pentru turneul final. Victoria româncelor a venit la capătul unui meci dramatic jucat la Lukavac.

Echipa naţională de volei feminin a României a reuşit să câştige primul set, scor 25-17. Adversarele au revenit în meci în setul al doilea, câştigat cu 25-19, voleibalistele antrenate de Goran Nesic fiind împinse de la spate de publicul frenetic. Bosnia a câştigat şi al treilea set, scor 25-21, iar fanii din Lukavac visau deja la o calificare istorică.

România s-a calificat la Campionatul European de volei feminin. Totul s-a rezolvat în decisiv

România s-a calificat la Campionatul European de volei feminin după ce a câştigat ultimele două seturi ale meciului cu Bosnia, 25-17 şi 15-9. Selecţionata antrenată de Nikolai Ivanov ar fi putut obţine calificarea încă de sâmbătă, dar a fost învinsă de Spania, la Alexandria, scor 2-3. Ioana Baciu a adus cele mai multe puncte pentru România, 26, fiind urmată de Ana Cazacu şi Nneka Onyejekwe, ambele cu 13 puncte. România este la a 25-a calificare la un Campionat European de volei feminin.

România s-a calificat la Campionatul European de volei feminin. Când are loc turneul final
România s-a calificat la Campionatul European de volei feminin. Când are loc turneul final

Campionatul European de volei feminin din 2019 va fi găzduit de Slovacia, Ungaria, Polonia şi Turcia. La turneul final s-au mai calificat Serbia, Olanda, Azerbaidjan, Italia, Rusia, Belarus, Germania, Bulgaria, Belgia, Croaţia, Grecia, Franţa, Portugalia, Finlanda şi Elveţia. În 1963, echipa naţională de volei feminin a obţinut cea mai bună performanţă la un Campionat European. La ediţia găzduită de ţara noastră, voleibalistele s-au clasat pe locul trei şi au obţinut medalia de bronz. Româncele nu s-au mai calificat la un turneu final continental din 2015, când s-au clasat pe locul 15 din 16 participante. La nivel mondial, voleibalistele românce au cucerit o medalie de argint în 1956.