Sport

România, campioană mondială la 8+1 feminin! Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câştigat la dublu vâsle. Delegaţia “tricoloră” a obţinut patru medalii de aur

România a obţinut patru medalii de aur la Campionatele Mondiale de canotaj. "Tricolorii" au concurat în nouă finale şi speranţele sunt mari pentru Paris 2024.
25.09.2022 | 15:02
Romania campioana mondiala la 81 feminin Ancuta Bodnar si Simona Radis au castigat la dublu vasle Delegatia tricolora a obtinut patru medalii de aur
România, campioană mondială la 8+1 feminin! Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câştigat la dublu vâsle. Delegaţia "tricoloră" a obţinut patru medalii de aur
ADVERTISEMENT
25-09-2022
13:11

România, patru medalii de aur la Campioantele Mondiale de canotaj!

România încheie Campionatele Mondiale de canotaj cu patru medalii, toate de aur. A fost o competiţie care ne dă mari speranţe pentru Jocurile Olimpice de la Paris. 

Medaliaţii României la CM de Canotaj:

  • Ionela Cozmiuc (simplu vâsle feminin, categorie uşoară) – AUR 
  • Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan (dublu rame masculin) – AUR 
  • Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar (dublu vâsle feminin) – AUR 
  • Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș, Victoria Ştefania Petreanu (8+1 feminin) – AUR / Simona Radiș a înlocuit-o în ultima clipă pe Denisa Tîlvescu în formula de la 8+1.

25-09-2022
13:08

România, campioană mondială la 8+1 feminin!

România a reuşit o cursă fabuloasă la 8+1 feminin. Nava “amiral” şi-a respectat renumele şi, ca în vremurile bune, a dominat finala mondială. Chiar dacă au plecat de pe culoarul 1, româncele au condus ostilităţile încă din start. Iar finalul a fost fără emoţii. Nimeni nu a putut să se apropie de echipajul nostru format din: Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Victoria Ştefania Petreanu (cârmaci)

Clasament: 

Clasament 8+1 feminin
Clasament 8+1 feminin
25-09-2022
12:17

Echipajul masculin de 8+1, locul 6 în finală!

Echipajul 8+1 masculin al României a ocupat locul şase în finală. Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu (cârmaci) au încheiat cu timpul de 5:31.30. Podiumul a fost ocupat de Marea Britanie, Ţările de Jos şi Australia. 

Clasament:

Clasament 8+1 masculin
Clasament 8+1 masculin
25-09-2022
12:02

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, campioane mondiale! O nouă cursă de vis

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au câştigat şi medalia de aur la mondialele de canotaj în proba de dublu vâsle. Astfel, cele două românce au reuşit într-un interval de un an să obţină titlul olimpic, european şi mondial în această disciplină. A fost o finală fără istoric, dominată fără emoţii de Radiş şi Bodnar, câştigată cu un avans de peste 3 secunde.

Radiş şi Bodnar pe podiumul mondial
Radiş şi Bodnar pe podiumul mondial

Clasament: 

Clasament la dublu vâsle feminin
Clasament la dublu vâsle feminin
25-09-2022
11:19

Trei echipaje româneşti în finalele de duminică de la CM de canotaj!

Trei echipaje româneşti sunt calificate în finalele de duminică de la Campionatele Mondiale de canotaj. Primele în scenă vor intra campioanele olimpice Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar. 

Programul finalelor româneşti: 

  • Ora 14:54 – dublu vâsle feminin: Ancuţa Bodnar, Simona Radiş
  • Ora 15:10 – 8+1 masculin: Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu (cârmaci)
  • Ora 15:59 – 8+1 feminin: Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu,  Victoria Ştefania Petreanu (cârmaci)
24-09-2022
13:37

Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu, Marian Enache, pe locul 6 în ultima finală a zilei!

Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu, Marian Enache au încheiat pe locul 6 în finala de patru vâsle masculin, ultima a zilei la Campionatele Mondiale. Din păcate nu a fost cea mai bună cursă a echipajului românesc, care nu a putut lupta pentru medalii. Pe podium au încheiat echipajele Poloniei, Marii Britanii şi Italiei. 

Clasament: 

Clasamentul în proba de patru vâsle masculin
Clasamentul în proba de patru vâsle masculin
24-09-2022
13:02

Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, locul 4 la patru rame masculin

Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Berariu, Florin Lehaci au încheiat pe locul patru în proba de patru rame masculin, la fel ca şi la fete. Echipajul românesc a fost la distanţă mare de podium. Lupta pentru aur s-a dat în trei, având câştig de cauză Marea Britanie, urmată de Australia şi Ţările de Jos. 

Clasament: 

Patru rame masculin
Patru rame masculin
24-09-2022
12:47

Mădălina Bereş, Roxana Anghel, Magdalena Rusu, Amalia Bereş, locul 4 în proba de patru rame feminin!

Mădălina Bereş, Roxana Anghel, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş au încheiat pe locul 4 în proba de patru rame feminin. Echipajul nostru nu a intrat, din păcate, în lupta pentru medalii în niciun moment. Podiumul a fost ocupat de echipajele Marii Britanii, Ţărilor de Jos şi Australiei. 

Clasament

Patru rame feminin
Patru rame feminin
24-09-2022
12:01

Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, aur în proba de dublu rame masculin!

Performanţă extraordinară la dublu rame masculin. Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan au devenit campioni mondiali după o cursă fabuloasă. Cei doi au preluat conducerea în prima parte a cursei şi au rezistat acolo până la final. Echipajul Spaniei a forţat până în final, însă Cozmiuc şi Bejan au rezistat în frunte până la final. Campionii europeni sunt acum şi campioni mondiali. 

Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, la premiere. Sursa: captură
Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, la premiere. Sursa: captură online

Clasament: 

Clasament Dublu rame masculin
Clasament dublu rame masculin
24-09-2022
11:44

Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu, pe locul 4 în finala de dublu rame feminin

Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu au încheiat pe locul 4 înf finala de dublu rame feminin. Campioanele europene au avut cel mai puternic finiş, însă au încheiat la o secundă de echipajul american, care a rezistat în ciuda faptului că a pierdut pe ultimii metri. Echipajul Noii Zeelande a cucerit titlul mondial, urmat de cel din Ţările de Jos şi SUA. 

Clasament: 

Clasament dublu rame feminin
Clasament dublu rame feminin
24-09-2022
11:29

Cinci echipaje româneşti în finalele de sâmbătă la CM de canotaj!

Zi plină pentru delegaţia României la Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice, din Cehia. Vom avea cinci echipaje în finalele de sâmbătă, după cum urmează: 

  • ora 14:34: dublu rame feminin: Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu
  • ora 14:51: dublu rame masculin: Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan
  • ora 15:39: patru rame feminin: Mădălina Bereş, Roxana Anghel, Magdalena Rusu, Amalia Bereş
  • ora 15:54: patru rame masculin: Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Berariu, Florin Lehaci
  • ora 16:26: patru vâsle masculin: Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu, Marian Enache

Competiţia poate fi urmărită LIVE VIDEO accesând acest link

23-09-2022
14:22

Ionela Cozmiuc, prima reacție după ce a luat aurul la Campionatele Mondiale de Canotaj

Ionela Cozmiuc a reușit să câștige la pas finala în proba de simplu vâsle feminin: „Mă simt extraordinar. Nu știam cum se va termina, pentru că am rămas fără colega mea, dar acum sunt regina lumii.

E doar rezultatul a foarte mult muncă și a faptului că am crezut în mine”, a spus canotoarea extrem de emoționată la finalul cursei.

23-09-2022
14:15

România are încă două echipaje calificate în finalele Campionatului Mondial de Canotaj

Campioanele olimpice Ancuța Bodnar și Simona Radiș nu au avut deloc o semifinală ușoară la dublu vâsle, chiar dacă au câștigat cu un avans considerabil. Marea finală va avea loc duminică, 25 septembrie, de la ora 14:54.

În final, cele două fete de aur au câștigat cu un avans de 4,87 secunde: „Nu am mai avut de mult o bătălie atât de mare ca astăzi, s-a și văzut din simplul fapt că toate au fost acolo, n-a fost distanța atât de mare între noi și ele”, a explicat Simona Radiș.

„Este normal pentru că este semifinală, toată lumea a vrut în finală, era de așteptat și nu avem decât să ne uităm un pic pe ceea cea am făcut astăzi, să vedem niște timpi intermediari și duminică să îmbunătățim”, a adăugat și Ancuța Bodnar.

Barca de 8+1 masculin s-a calificat în finală

Proba de canotaj 8+1 feminin este proba regină a României, care a adus zeci de medalii, însă nici băieții nu se lasă mai prejos.

Deși 6 dintre canotori sunt de-abia la a doua prezență la Campionatul Mondial, echipajul de 8+1 a reușit să se califice în finală.

„Tricolorii” s-au calificat de pe locul doi, fiind depășiți doar de australieni: 5:25.56 față de 5:25.12. „A fost o cursă bună, grea, am plecat odată cu ei, apoi s-au desprins de noi, dar suntem mulțumiți pentru că am ajuns în finală”, a declarat la final Mihăiță Țigănescu. Finala de 8+1 masculin va avea loc duminică, 25 septembrie, de la ora 15:10

23-09-2022
13:21

Ionela Cozmiuc, cursă de senzație și aur la Campionatele Mondiale de Canotaj

Ionela Cozmiuc a luat startul pe culoarul al patrulea în finala de simplu vâsle feminin și a fost permanent între primele trei cele mai rapide concurente.

Foto finish în cursa Ionelei Cozmiuc
Foto finish în cursa Ionelei Cozmiuc

Favorită la medalie, campioana europeană a avut un final de cursă excelent.

Pe ultimii 250 de metri a reușit să treacă pe primul loc și să câștige la aproape două secunde față de sportiva din Olanda, care a condus mare parte din cursă.

Ionela Cozmiuc câștigă în stil de mare campioană cursa de simplu vâsle feminin
Ionela Cozmiuc câștigă în stil de mare campioană cursa de simplu vâsle feminin.

Ziua de sâmbătă, 24 septembrie, va aduce nu mai puțin de cinci finale pentru sportivii români, toți cotați cu șanse la medalii. FANATIK vă va ține la curent cu fiecare cursă în parte. 

Vești bune din Cehia, de unde România s-ar putea întoarce cu mai multe medalii, după ce nu mai puțin de șase echipaje s-au calificat în finalele Campionatului Mondial de Canotaj.

România, șanse mari la medalii la Campionatele Mondiale de canotaj

După cele opt medalii cucerite la Campionatele Europene de canotaj, România e aproape de noi performanțe la Campionatele Mondiale de canotaj.

ADVERTISEMENT

Ionela Cozmiuc, partenera lui Marius Cozmiuc, a terminat pe primul loc semifinala A/B din proba de simplu vâsle feminin, categorie ușoară: „Deja m-am obișnuit cu această probă, chiar îmi place, eu sper să fie un campionat mondial care să se termine bine”, a mai declarat Ionela Cozmiuc la finalul cursei.

Ionela Cozmiuc a încheiat cursa cu timpul de 07:42:07 și s-a calificat în finala A, de vineri, ora 16:19, unde va intra pe culoarul 4: „Toate adversarele s-au ținut tare, erau în joc locurile pentru finală. Eu mi-am făcut cursa mea după tactica pe care o pregătesc de acasă. Corpul a răspuns bine, răceala aproape a trecut, dar după efort este normal să avem tuse, strănuturi”.

ADVERTISEMENT

Denisa Tîlvescu și Ioana Vrînceanu s-au calificat în finală la dublu rame

Denisa Tîlvescu și Ioana Vrînceanu au câștigat de asemenea semifinala A/B a probei de dublu rame feminin, cu timpul de 07:11.04.

Marea finală va avea loc sâmbătă, 24 septembrie, ora 14:34: „V-am dat emoții? Eu nu mă uit nici la cursele colegilor mei pentru că trăiesc fiecare cursă intens, fie că sunt în barcă, fie că sunt pe margine. Am muncit azi ca să facem o cursă controlată, cu tot ce ne-am planificat de pe mal, am așteptat să vedem și rezultatele adversarelor din cealaltă serie și ne pregătim pentru finală.

ADVERTISEMENT

Le cam știam oricum pe adversare, rămâne să ne uităm mai atent și la cursa pe care au făcut-o, am apucat să vedem foarte puțin, ultima parte, să vedem timpii și apoi să ne pregătim pentru sâmbătă”, a spus Denisa Tîlvescu după semifinală.

Echipajul Marius Cozmiuc – Sergiu Bejan, în finală la dublu rame masculin

Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, echipajul României în proba de dublu rame masculin s-a calificat în finală de pe locul al doilea cu timpul de 06:28.94, la doar 0,34 secunde distanță de echipajul de pe primul loc din Marea Britanie (Oliver Wynne-Griffith și Thomas George).

ADVERTISEMENT

Cei doi au oferit și ei o scurtă declarație la finalul probei: „A fost o cursă frumoasă, chiar dacă nu am câștigat-o, a fost foarte bine și vom ști ce avem de făcut pentru finala de sâmbătă. Nu avem dubii că nu vom putea duce fiecare cursă până la capăt la cel mai înalt nivel. Mâine avem recalificările la opt plus unu, apoi finalele”, a spus Sergiu Bejan, completat de Marius Cozmiuc: „În sfârșit, a fost o zi frumoasă, cu soare, am reușit să fim la tricou, până azi a fost vânt, ploaie, vremea foarte răcoroasă și a trebuit să ne protejăm, să nu ne prindă vreo răceală”.

Finala la dublu rame masculin este programată sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 14:51.

România, calificată și în finalele de patru rame feminin și masculin

România a reușit să se califice și în finalele de patru rame feminin și masculin. Fetele din barca de patru, Mădălina Bereș, Magdalena Rusu, Amalia Bereș și Roxana Anghel s-au calificat în finală cu al doilea timp: 06:45.14.

Echipajul „tricoloarelor” va lua startul în finală sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 15:39.

La masculin, „tricolorii” Mihăiță Țigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ștefan Berariu și Florin Lehaci din barca de patru rame vor concura în finală A, sâmbâtă, 24 septembrie, ora 15:54: „Olandezii au plecat tare, au încercat să se distanțeze de noi, dar nu au reușit, am ținut aproape de ei, am fost aproape să-i batem, un pic ne-a mai trebuit”, a spus Mugurel Semciuc, în timp ce Mihăiță Țigănescu a declarat: „O cursă bună, mai avem un pic de recuperat pe finiș, am crezut că suntem înaintea lor, am rămas foarte puțin în spate, 10 sutimi, dar trebuie să avem grijă”. 

Echipajul de patru vâsle masculin va concura sâmbătă în finală

Echipajul de patru vâsle masculin compus din Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu, Marian Enache a terminat pe locul doi în semifinala A/B a probei, cu timpul de 05:49.85.

Finala probei va avea loc tot sâmbâtâ, de la ora 16:26: I-am simțit pe băieți încrezători, că putem și de aceea și acest loc 2, cu un echipaj foarte tare al Poloniei. Țipa doamna Lipă la noi, dacă dânsa e fericită, înseamnă că e bine. A fost o cursă de moral, iar sâmbătă vom pleca cu un plus din start”, a declarat Ciprian Tudosă.

„Faptul că e un rezultat istoric în această probă înseamnă multe pentru noi, poate reușim să le dăm și colegilor care vin din urmă impulsul că se poate. România nu a avut niciodată barcă de patru vâsle în finală, medaliată, la Europene, Mondiale, putem să inspirăm”, a declarat și Ioan Prundean.

  • 6 calificări în finală au reușit canotorii români la Campionatele Mondiale de canotaj
ADVERTISEMENT