Fotbal intern

România, șanse mari să se califice la Mondialul din Qatar în 2022! Decizia luată de FIFA

14.12.2018 | 11:37

Șansele României de a prinde din nou un turneu final la Cupa Mondială cresc simțitor. Președintele FIFA, Gianni Infantino, a recunoscut că există o presiune a mai multor țări ca în Qatar, la Mondialul din 2022, numărul participantelor să fie de 48 și nu 32 cât au plănuit inițial cei de la FIFA. “Până acum, o majoritate a federaţiilor este pentru, fiindcă 16 echipe în plus care participă nu înseamnă doar 16 echipe în plus cu febra Mondialului, dar şi alte 50-60 de echipe în plus care au dreptul să viseze că vor ajunge acolo“, a spus președintele FIFA.

Un Mondial cu 48 de echipe înseamnă mai multe șanse de calificare și pentru România. Asta pentru că cel mai probabil din cele 16 locuri noi, aproape jumătate dintre ele vor reveni echipelor din Europa. Asta ar însemna că echipele de pe locurile 2 din grupele din preliminariile de pe zona Europei pentru Cupa Mondială nu vor mai juca baraj pentru a ajunge la Mondial, ci s-ar califica automat.

Gianni Infantino, președintele FIFA, vrea să mărească numprul de echipe la CM 2022

România, șanse mai mari să se califice la Mondialul din Qatar în 2022! FIFA vrea 48 de echipe la start, dar UEFA se opune

“Dacă există ceva ce pot face, ceea ce este bun pentru fotbalul din întreaga lume, atunci ar trebui să luăm în cosiderare acest lucru”, a declarat președintele FIFA, întrebat dacă există posibilitatea ca în Qatar 2022 să avem un turneu cu 48 de echipe. “Este posibil să se facă doar în Qatar? Probabil ar fi dificil. Este posibil să se joace câteva jocuri în țările vecine? Ei bine, poate că este o opțiune, bineînțeles.”, a completat președintele FIFA, Gianni Infantino.

Gheorghe Hagi în duel cu Aljosa Asanovic, în Croația – România 1-0, în “optimi” la CM 1998

Cel care se opune unui asemenea proiect este tocmai președintele UEFA, Aleksander Ceferin. “Cred că ideea este destul de nerealistă. Nu cred că FIFA chiar se gândește serios la schimbarea formatului.”a spus șeful forului european. Cupa Mondială din 2022 va avea loc în Qatar pe parcursul a 28 de zile, în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022. România nu s-a mai calificat la un Campionat Mondial din 1998, când s-a oprit în optimi învinsă de Croația cu 1-0, la turneul final din Franța.

  • Qatar 2022 este prima Cupă Mondială ce este organizată de o țară din lumea arabă