Sporturi

România scapă de Nora Mork la Euro 2018 de handbal! ”Îmi pierd curajul și motivația”

01.10.2018 | 15:00
Romania scapa de Nora Mork la Euro 2018 de handbal Imi pierd curajul si motivatia

Echipa națională de handbal feminin a României a scăpat de una dintre cele mai valoroase jucătoare din reprezentativa Norvegiei, Nora Mork, la Campionatul European din 2018, care se va desfășura în Franța. Interul selecționatei nordice va trebui să se opereze de menisc.

”Am fost atât de a aproape de a reveni, trebuia să reîncep antrenamentele. Am fost sigură de participarea la Euro 2018 în proporție de 99%, dar ar fi fost prea frumos să fie adevărat. Este pentru prima dată când simt că îmi pierd inima și motivația. Pentru moment sunt doar o jucătoare de handbal care nu joacă handbal”, a declarat Nora Mork la postul norvegian de televiziune TV2.

Nora Mork ratează duelul cu România de la Euro 2018 de handbal

Jucătoarea norvegiană ar fi trebuit să fie adversara României în Grupa D de la Campionatul European de handbal feminin din 2018, care se va disputa în Franța, în perioada 29 noiembrie – 16 decembrie. Meciul direct dintre cele două formații va fi ultimul din grupă și se va disputa la 5 decembrie.

Nora Mork se bucură după un gol marcat pentru reprezentativa Norvegiei
Nora Mork se bucură după un gol marcat pentru reprezentativa Norvegiei

Nora Mork s-a accidentat extrem de grav în luna februarie la un meci Liga Campionilor, în care formația sa Gyor ETO a întâlnit echipa Nykobing. Norvegianca a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate de la genunchi în momentul în care a făcut o săritură pentru a arunca la poartă.

Înainte de accidentare, Nora Mork anunțase că se retrage de la echipa națională a Norvegiei, după ce i-au fost furate de pe telefonul mobil poze nud, principalul suspect fiind un component al reprezentativei masculin. Jucătoarea s-a supărat pe oficialii federației că nu au avut nicio reacție în acest caz. În cele din urmă, ea a revenit asupra decizie de retragere.

Nora Mork a câștigat titlul de golgheter al Campionatului European din 2016, ediție câștigată de reprezentativa Norvegiei. Ea mai are în palmares două titluri europene (2010, 2014), titlul mondial în 2015 și medalia de bronz la Jocurile Olimpice din 2016. Mork a câștigat de trei ori Liga Campionilor, o dată cu Larvik și de două ori cu Gyor ETO.