News

România se va confrunta cu o creștere semnificativă a numărului de cazuri Covid-19: ”Va fi ca o viroză mai neplăcută”

În prezent, infecțiile cu SARS-CoV-2 în unele țări din vestul Europei sunt pe un trend ascendent. Specialiștii din sănătate spun că și România se va confrunta cu o creștere semnificativă a cazurilor de Covid-19.
28.06.2022 | 17:45
Romania se va confrunta cu o crestere semnificativa a numarului de cazuri Covid19 Va fi ca o viroza mai neplacuta
Răzvan Cherecheș: ”România se va confrunta cu o creștere semnificativă a cazurilor Covid-19, din toamnă”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus din România pare ținută sub control. Autoritățile au modificat normele de raportare a cazurilor, fiind anunțată o statistică săptămânală. Din toamnă, lucrurile s-ar putea schimba.

Răzvan Cherecheș: ”România se va confrunta cu o creștere semnificativă a cazurilor Covid-19, din toamnă”

După sezonul cald, România se va confrunta cu o creștere semnificativă a numărului cazurilor de reinfectare cu Covid-19. Avertismentul a fost lansat, marţi, de profesorul de sănătate publică Răzvan Cherecheş.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, specialistul spune că infecțiile vor fi similare cu virozele obișnuite, dar mai neplăcute pentru pacienți.

”Va fi ca o viroză, mai neplăcută e adevărat, dar ca o viroză de dinainte de pandemie. Vom vedea o creștere ușoară începând cu luna septembrie când va începe să se întoarcă lumea din concedii și când începe sezonul rece din octombrie vom vedea o creștere accelerată, dar această creștere nu ar trebui să se reflecte la numărul de cazuri de pe secția de Terapie Intensivă.

ADVERTISEMENT

Lumea va trece periodic prin infecție pentru că s-a alăturat celorlalte coronavirusuri care sunt prezente în populția de oameni și care dau infecțiile sezonale”, a declarat Răzvan Cherecheș la Europa FM.

De ce vor apărea aceste reinfecții. Explicațiile lui Răzvan Cherecheș

Conform aceluiași Răzvan Cherecheș, din toamnă, mulți oameni din România se vor reinfecta cu coronavirus, întrucât vaccinarea anti-Covid și infecția anterioară cu alte tulpini oferă o protecție redusă.

ADVERTISEMENT

”Există protecție, doar că este mai slabă, deci șansele de reinfecție sunt mai mari decât erau acum un an, de exemplu.

Părerea mea este că în acest sezon rece vom vedea o creștere semnificativă a numărului de cazuri de reinfecții în România, doar că cea mai mare parte a lor vor fi cazuri ușoare sau moderate”, a mai precizat Cherecheș.

ADVERTISEMENT

Câte cazuri noi de Covid-19 au fost în ultima săptămână în România

Conform datelor Ministerului Sănătății, în intervalul 20-26 iunie 2022, în România au fost înregistrate 3.974 cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19.

În spitalele din țară, numărul de persoane internate în secții în prezent este de 638. La ATI sunt internate 58 persoane. Dintre cei 58 pacienți internați la ATI, 41 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați în prezent, 78 sunt minori, 77 fiind internați în secții și 1 la ATI.

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost înregistrate 2.919.461 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Incidența înregistrată la 14 zile este de 0.18.

ADVERTISEMENT
Tags: