Sport

România și-a aflat adversara din play-off-ul Billie Jean King Cup. „Tricolorele” sunt conduse la meciurile directe

România și-a aflat adversara din play-off-ul Billie Jean King Cup. „Tricolorele” sunt conduse la meciurile directe de următorul oponent.
24.05.2023 | 20:52
Romania sia aflat adversara din playofful Billie Jean King Cup Tricolorele sunt conduse la meciurile directe
România și-a aflat adversara din play-off-ul Billie Jean King Cup. Foto: FRT.
ADVERTISEMENT

România și-a aflat adversara din play-off-ul Billie Jean King Cup în urma tragerii la sorți care s-a desfășurat miercuri la Londra. „Tricolorele” vor întâlni Serbia, în deplasare, iar duelurile vor avea loc în perioada 10-11 sau 11-12 noiembrie.

România și-a aflat adversara din play-off-ul Billie Jean King Cup

România a ratat dramatic șansa de a se califica în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup. La mijlocul lunii aprilie, delegația „tricoloră” a condus-o cu 2-0 pe Slovenia, însă adversarele au revenit și au acces la turneul final care se va desfășura, de asemenea, în luna noiembrie.

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru echipa de Billie Jean King Cup a României urmează duelul cu Serbia. În cazul unei victorii, „tricolorele” vor avea din nou șansa de a juca meciul pentru calificarea la turneul final. În caz contrar, echipa învinsă va ajunge să evolueze în grupa I.

Serbia a câștigat grupa B din Grupa valorică I a zonei Europa/Africa, reușind să își adjudece pe rând victorii împotriva unor echipe, precum Suedia, Croația, Bulgaria, Danemarca sau Norvegia. Adversara României din play-off-ul Billie Jean King Cup a fost extrasă de pe lista: Argentina, Austria, Columbia, Ungaria, Coreea de Sud, Olanda, Serbia sau Suedia.

ADVERTISEMENT

Serbia o conduce la întâlnirile directe pe România

Serbia are avantaj în fața României când vine vorba despre meciurile directe. Echipa din țara vecină s-a impus la Plovdiv în urmă cu 16 ani în primul tur al Grupei I, zona Europa/Africa. Un an mai târziu, echipa Serbiei s-a impus în aceeași fază a competiției.

Ultima întâlnire directă a fost câștigată de România, în 2014, la București, când „tricolorele” s-au impus cu 4-1 și și-au asigurat promovarea în grupa I Mondială a Billie Jean King Cup. În prezent, Serbia nu arată foarte bine când vine vorba despre tenisul feminin.

ADVERTISEMENT

Țara vecină un are nicio reprezentantă în Top 100 WTA, prima jucătoare din Serbia în clasament fiind Olga Danilovic (104 WTA). Aceasta este urmată de Aleksandra Krunic (133 WTA), Natalija Stevanovic (214 WTA), Lola Radivojevic (272 WTA) şi Mia Ristic (417 WTA).

Programul meciurilor din play-off-ul Billie Jean King Cup:

  • Slovacia – Argentina
  • Belgia – Ungaria
  • Marea Britanie – Suedia
  • Brazilia – Coreea de Sud
  • Ucraina – Olanda
  • Serbia – România
  • Japonia – Columbia
  • Austria – Mexic
ADVERTISEMENT

Cum arată grupele turneului final al Billie Jean King Cup

Turneul final din 2023 al Billie Jean King Cup va avea loc la Sevilla și se va disputa în perioada 7-12 noiembrie. Vor fi prezente nu mai puțin de 12 naționale. Elveția este campioana en-titre a competiției după victoria din sezonul precedent cu Australia.

Finalista de anul trecut va juca în grupă cu Slovenia și Kazakhstan, în timp ce Elveția le va înfrunta pe Cehia și SUA, două dintre cele mai titrate echipe ale Billie Jean King Cup. Câștigătoarele din cele patru grupe vor merge în Final Four. Semifinalele și finalele sunt programate pe 11, respectiv 12 noiembrie.

Faza grupelor (7-10 noiembrie)

  • Grupa A: Elveţia, Cehia, SUA
  • Grupa B: Australia, Kazakhstan, Slovenia
  • Grupa C: Spania, Canada, Polonia
  • Grupa D: Franţa, Italia, Germania

Semifinale (11 noiembrie)

  • Câştigătoare Grupa A – Câştigătoare Grupa C
  • Câştigătoare Grupa D – Câştigătoare Grupa B

Finală (12 noiembrie)

ADVERTISEMENT
Tags: