Sport

România şi-a aflat posibilele adversare din grupele principale de la CM de handbal feminin. Meciuri de grad zero cu Rusia şi Suedia

05.12.2019 | 15:13
Romania sia aflat posibilele adversare din grupele principale de la CM de handbal feminin Meciuri de grad zero cu Rusia si Suedia
ADVERTISEMENT

România şi-a aflat adversarele din grupele principale de la CM de handbal feminin. Selecţionata lui Tomas Ryde are nevoie de o victorie în meciul cu Ungaria, care se va disputa vineri, de la ora 12:00, pentru a obţine calificarea în următoarea fază. Primele trei echipe din Grupa C, în care se află şi România, vor fi împerecheate cu cele de pe podiumul din Grupa D.

Posibilele adversare ale României din grupele principale de la CM de handbal feminin

După meciurile de joi, ultimele din etapa a 4-a, România şi-a aflat posibilele adversare din grupele principale de la CM de handbal feminin. Rusia era deja calificată încă de la finalul rundei a treia, iar selecţionata lui Ambros Martin a fost urmată de Suedia şi Japonia.

ADVERTISEMENT

Japonia, gazda Mondialului, a fost învinsă de Rusia, scor 23-33, dar asiaticele au un avantaj de două puncte în faţa Argentinei, ocupanta locul 4, şi şi-au asigurat calificarea datorită faptului că s-au impus în meciul direct. Suedia a prins biletele pentru grupele principale după victoria cu Argentina, scor 30-23, şi se va duela cu Rusia pentru prima poziţie în Grupa D.

România va intra cu 0 puncte în grupele principale, dar are şanse mari să meargă la turneul preolimpic

Dacă va învinge Ungaria, România va intra în grupele principale cu 0 puncte, din moment ce toate victoriile din Grupa C au venit în meciurile jucate contra echipelor care au ratat prezenţa în următoarea fază. Astfel, misiunea selecţionatei lui Tomas Ryde va fi una dificilă în cazul unei calificări în Grupa 2 Principală.

ADVERTISEMENT

Rusia şi Olanda s-au calificat în grupele principale, iar dacă cele două selecţionate vor termina turneul final pe locurile 1-7, România va ajunge la turneul preolimpic datorită faptului că s-a clasat pe poziţia a patra la EURO 2018.

“Nu mă gândesc la semifinale, mă gândesc doar să fim în primele 8 sau 10 echipe ale turneului. Chiar dacă mergem fără puncte în grupa pricnipală, mai sunt trei meciuri acolo și orice se poate întâmpla, e sport. România n-a jucat niciodată pentru locurile 13-24, nici nu mă gândesc la asta” – Cristina Neagu

Posibilul program al României în Grupa 2 Principală

  • 8 decembrie – România – Rusia/Suedia (cele două joacă vineri meciul decisiv pentru locul 1 în Grupa D)
  • 10 decembrie – România – Rusia/Suedia
  • 11 decembrie – România – Japonia
ADVERTISEMENT

Primele două echipe din grupele principale se califică în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin, meciuri care se vor disputa pe 13 decembrie. Naţionalele de pe locurile 3 şi 4 din grupele principale se vor duela în meciuri decisive pentru stabilirea clasamentului final al turneului final.