Sport

România și-a aflat adversarele de la turneul preolimpic! Norvegia, Muntenegru şi Coreea de Nord, în grupă cu “tricolorele”

15.12.2019 | 11:53
Romania sia aflat adversarele de la turneul preolimpic Norvegia Muntenegru si Coreea de Nord in grupa cu tricolorele
ADVERTISEMENT

România s-a calificat la turneul preolimpic datorită locului 4 obținut la Campionatul European din 2018. Echipa lui Tomas Ryde a ratat o clasare în top 7 la CM, însă Olanda și Rusia ne-au dat o mână de ajutor și rezultatele bune obținute de cele două naționale ne-au permis să visăm în continuare pentru Jocurile Olimpice.

UPDATE, 15 decembrie, ora 11:55 / Rusia a învins Norvegia, scor 33-28, în finala mică a Campionatului Mondial de handbal feminin. Selecţionata nordică completează grupa României de la turneul preolimpic care se va disputa în primăvara anului viitor. Astfel, selecţionata lui Tomas Ryde se va duela cu Norvegia, Muntenegru şi Coreea de Nord pentru un loc la Olimpiadă.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 13 decembrie, ora 15.05. Meciul din care se va decide a patra formaţie pe care va trebui să o înfruntăm la turneul preolimpic este, surprinzător, Rusia-Norvegia. Rusoaicele au fost învinse de Olanda, iar Norvegia de Spania, aşa că ele vor disputa finala mică a Mondialului. Locul 4, adică pierzătoare din partida Rusia-Norvegia va completa grupa. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în caz că aceasta va fi Rusia! WADA (agenţia mondială anti-doping) tocmai a interzis participarea Rusiei la toate competiţiile sportive majore, aşa că e posibil ca, până la urmă, să nu avem parte modificări de situaţie decise “la masa verde”. Există o posibilitate ca Rusia să fie acceptată în preliminariile pentru Tokyo 2020 dacă Federaţia Internaţională de Handbal va face o cerere ca echipa respectivă să joace sub steagul olimpic (nereprezentând Rusia), iar WADA să accepte acest lucru.

Deci, turneul preolimpic pentru Naţionala noastră înseamnă o grupă care se va defăşura într-o singură ţară (ce urmează să fie aleasă dintre cele patru participante), iar adversare ne vor fi Muntenegru, Coreea de Nord (e greu de crezut că se va juca acolo) şi pierzătoarea meciului Norvegia-Rusia. În caz că Rusia pierde finala mică de la Mondial cu nordicele şi nu va fi acceptată, Serbia (ocupanta locului 6 la Mondial) ar putea intra în locul ei.

ADVERTISEMENT

UPDATE/ Muntenegru a învins Serbia în meciul pentru locul 5 la turneul final al Campionatului Mondial, scor 28-26. Astfel, muntenegrencele vor fi în grupa României pentru calificarea la Olimpiadă, alături de Coreea de Nord. Cealaltă formaţie care va completa grupa va fi ocupanta locului 4 la CM.


UPDATE / România şi-a aflat şi celelalte posibile adversare de la turneul preolimpic. Alături de Coreea de Nord, în grupa “tricolorelor” se vor mai afla învingătoarea meciului Serbia – Muntenegru, locul 5 de la Campionatul Mondial, dar şi a 4-a clasată de la turneul final. Cele două semifinale de la CM sunt Norvegia – Spania şi Rusia – Olanda.

ADVERTISEMENT

România și-a aflat prima adversară de la turneul preolimpic! Joacă împotriva Coreei de Nord

După victoriile Olandei și Rusiei din ultima etapă a grupelor principale, România și-a aflat primul adversar din turneul preolimpic. Este vorba de naționala de handbal a Coreei de Nord, care va pleca cu ultima șansă în grupă.

Este și cel mai accesibil adversar pe care îl vor avea tricolorele. Din postura de primă echipă calificată de pe locurile de la Euro, România va mai evolua într-o grupă cu locul 4 și locul 5 de la Campionatul Mondial.

ADVERTISEMENT

Se califică la Olimpiadă primele două clasate din grupă, însă pentru echipa lui Tomas Ryde va fi o misiune dificilă, în condițiile în care la Campionatul Mondial au rămas în cursă echipe extrem de puternice.

Rusia, Norvegia, Germania, Spania, Olanda sau Suedia posibile adversare pentru Jocurile Olimpice

Astfel, România ar putea da în grupă pe echipe precum: Rusia, Norvegia, Germania, Spania, Olanda, Suedia, Muntenegru sau Serbia. Campioana mondială se califică direct la Jocurile Olimpice.

Grupele din turneul preolimpic: 

Turneu 1: locul 2 CM, locul 7 CM, Senegal, Argentina
Turneu 2: locul 3 CM, locul 6 CM, China și Ungaria sau Suedia (dacă nu prinde top 7)
Turneu 3: locul 4 CM, locul 5 CM, România, Coreea de Nord

Cele trei turnee de calificare pentru Jocurile Olimpice se vor disputa în luna martie. Fiecare turneu va avea o gazdă, aleasă dintre echipele din grupă. Cel mai probabil, formația gazdă va fi aleasă în luna ianuarie.

Primele două clasate se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo. România nu a avut evoluția așteptată de fani în confruntările de la acest turneu final, dezamăgind în grupele principale, acolo unde au reușit să se califice cu un gol în ultimele secunde marcat împotriva Ungariei.

  • 4 este cel mai bun loc obţinut de România la JO (1974)
  • 3 titluri mondiale la handbal feminin are România
ADVERTISEMENT