Fotbal intern

România și Germania s-au schimbat aproape total în 21 de luni. Cum arătau echipele la semifinala din 2019

30.03.2021 | 14:28
Romania si Germania sau schimbat aproape total in 21 de luni Cum aratau echipele la semifinala din 2019
ADVERTISEMENT

România joacă marți meciul decisiv pentru calificarea în sferturile de finală de la Campionatul European U21. Va înfrunta Germania, de la ora 19:00. O șansă de revanșă după eșecul din semifinalele ediției din 2019 a turneului continental. 

La prima vedere, misiunea lui Adrian Mutu este una foarte complicată. Calendarul comasat din cauza pandemiei de Covid-19 a făcut ca actualul selecționer să nu poată conta pe câțiva super fotbaliști care ar fi fost eligibili la U21. Dar care au fost luați de Mirel Rădoi la naționala mare, care joacă trei meciuri extrem de importante în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Dar Adrian Mutu a dovedit că poate face o echipă foarte competitivă din jucătorii pe care îi are la dispoziție. Mai bună decât cea din 2019? Suficient de bună cât să bată Germania? Greu de spus. Dar cu siguranță o echipă care poate să ne ofere speranțe, indiferent de adversar.

Formulele de start schimbate aproape total față de 2021. Pașcanu ar putea fi singurul care rămâne titular

“Cei din echipa din 2019 parcă erau un pic mai tupeiști, în sensul bun. Că așa trebuie la fotbal”, a declarat Romulus Gabor, într-un interviu exclusiv pentru FANATIK. Deși mulți dintre jucătorii care au evoluat în 2019 ar fi avut drept de joc și marți, formulele de start vor fi schimbate aproape în totalitate.

ADVERTISEMENT

Alexandru Pașcanu este singurul jucător dintre titularii din partida contra Germaniei care a prins lotul pentru actuala ediție. Și aproape sigur va fi titular și în partida de marți. Ciobanu și Petre au prins și ei minute în semifinala din iunie 2019.

La Germania a rămas doar selecționerul. Stefan Kuntz a schimbat din temelii lotul pentru această ediție a turneului final. Singurul numitor comun dintre jucători ar fi Nmecha. A intrat în minutul 79 în partida din 2019 și este anunțat titular marți.

ADVERTISEMENT

România 2019 vs România 2021

Radu – Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Ștefan – Băluță, Cicâldău – Man, Hagi, Ivan – Pușcaș. Selecționer: Mirel Rădoi.

Vlad – Haruț, Ciubotariu, Pașcanu, Boboc – Ciobanu, Dulca, Olaru – Moruțan, Ad. Petre, Mățan. Selecționer: Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT

Germania 2019 vs Germania 2021

Nubel – Klostermann, Tah, Baumgarlt, Mittelstadt – Neuhaus, Eggestein, Dahoud, Oztunali – Waldschmidt, Amiri. Selecționer Stefan Kuntz

Dahmen – Vagnoman, Pieper, Schlotterbeck – Jakobs – Dorsch, Maier – Baku, Ozkan, Berisha – Nmecha. Selecționer: Stefan Kuntz.

“Tricolorii” au demonstrat deja că se pot ridica la nivelul celor din 2019. Germania încă nu a convins

Senzația este că ambele echipe au făcut un mic pas în spate, în special pe faza ofensivă. Actuala echipă a Germaniei nu pare a avea jucători a căror cotă să se apropie de ceea ce reprezentau în 2019 Dahoud sau Amiri.

Meciul din 2019 a fost unul foarte echilibrat. “Tricolorii” au avut 2-1 la pauză, iar Germania s-a impus în cele din urmă cu 4-2 cu două goluri venite în ultimele minute. Au fost multe ocazii de ambele părți și un meci de mare calitate.

Actuala generație pare să fi preluat mult din curajul celei din 2019, care a deschis un drum spre performanță. Iar cei jucătorii conduși de Mutu pot face un pas în față cu o victorie în fața Germaniei, diferența nu ar părea nici pe departe la fel de mare precum a fost la echipele mari. Unde, până la urmă, nemții s-au impus la limită.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,61 este cota pentru „ambele marchează” la meciul Germania U21 – România U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT