Fotbal international

România și Grecia ar putea organiza Campionatul European de fotbal din 2028! „Vrem un dosar comun de candidatură!”. Anunț oficial

02.04.2020 | 21:45
România și Grecia ar putea organiza Campionatul European de fotbal din 2028! „Vrem un dosar comun de candidatură!”. Anunț oficial
„National Arena”. Sursă foto: ziare.com
ADVERTISEMENT

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și al Sportului, a vorbit despre posibilitatea ca România și Grecia să organizeze împreună un Campionat European de fotbal, mai exact cel din 2028.

România și Grecia ar putea organiza Campionatul European de fotbal din 2028

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat pentru Oltenia TV că există șanse ca planul să prindă contur: „Avem discuţii cu parteneri din Europa de Est, iar Grecia îmi este cea mai dragă mie, pentru organizarea unui viitor Campionat European de fotbal, poate chiar 2028.

ADVERTISEMENT

Şi poate luăm şi Bulgaria şi Serbia alături de noi. Vrem să punem în valoare această infrastructură pe care o vom avea. Craiova este unul dintre oraşele trecute pe listă pentru acest Euro 2028, cu „Ion Oblemenco”, Clujul, cu „Cluj Arena” şi Bucureştiul, cu Arena Naţională şi noul stadion Ghencea, care va fi o bijuterie”.

Stadioanele din România unde s-ar putea disputa meciurile de la CE 2028:

  • National Arena (București)
  • Ion Oblemenco (Craiova)
  • Cluj Arena (Cluj)
  • Stadionul Ghencea (București)
ADVERTISEMENT

„Criza coronavirusului ne-a dat planurile peste cap!”

Ionuț Stroe a precizat că lansase invitații oficiale pentru toți miniștrii statelor alături de care România vrea să organizeze Campionatul European din 2028, dar epidemia de coronavirus a amânat discuțiile:

„Sunt discuţii formale, următoarea întâlnire voiam să o organizez eu, în Bucureşti sau la Cluj, dar criza coronavirusului ne-a dat planurile peste cap. Lansasem invitaţii oficiale către toţi miniştrii acestor state şi şefii de Federaţii de Fotbal.

Vrem un dosar comun de candidatură cu Grecia, am şi discutat cu ministrul grec despre acest lucru, la Lausanne, şi sunt foarte deschişi”.

ADVERTISEMENT

„Ne-ar trebui 10 stadioane şi infrastructură de transport şi împreună putem să rezolvăm aceste criterii, poate numai noi şi grecii. Deocamdată am suspendat orice fel de discuţie, din cauza acestei pandemii, dar avem timp”, a mai spus Ionuț Stroe.

România va organiza patru meciuri la Campionatul European din 2021, trei din faza grupelor și unul din optimile de finală. În cazul în care România va trece de baraj, selecționata lui Mirel Rădoi va disputa două meciuri din faza grupelor pe teren propriu, urmând ca ultima partidă să o joace în Olanda.

În cazul unei calificări, România ar fi într-o grupă cu Olanda, Austria și Ucraina.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri