Fotbal international

România şi Norvegia, duel de la distanţă în Europa League! Ce se întâmplă în clasamentul coeficienţilor UEFA

30.10.2020 | 22:30
Romania si Norvegia duel de la distanta in Europa League Ce se intampla in clasamentul coeficientilor UEFA
ADVERTISEMENT

România şi Norvegia se duelează în Liga Naţiunilor, dar şi în Europa League. Lupta în competiţia continentală este una de la distanţă, iar miza este clasamentul coeficienţilor UEFA pe ţări. FANATIK îţi prezintă situaţia în acest moment din ierarhia care contează în distribuirea echipelor în cupele europene.

După primele două etape din grupele cupelor europene, România se duelează cu Norvegia pentru locul 24, ocupat de nordici, din clasamentul coeficienţilor UEFA pe ţări. Ambele mai au câte o singură reprezentantă în Europa League, astfel că lupta se va da de la distanţă între CFR Cluj şi Molde.

ADVERTISEMENT

În prezent, Norvegia ocupă locul 24, cu 19,000 puncte, în timp ce România e pe 25, cu 17,950 puncte. CFR Cluj şi Molde sunt neînvinse în faza grupelor din Europa League, cu un avantaj pentru reprezentanta nordicilor, care a câştigat ambele partide din Grupa B.

Patru meciuri decisive pentru lupta între România şi Norvegia din clasamentul coeficienţilor UEFA

Molde le-a învins pe Rapid Viena şi pe Dundalk în Grupa B şi urmează dubla cu Arsenal, din etapele 3 şi 4. De cealaltă parte, CFR Cluj a obţinut patru puncte în Grupa A, după victoria cu ŢSKA Sofia şi remiza cu Young Boys Berna. Ca şi în cazul nordicilor, pentru campioana României urmează dubla contra principalei favorite la calificarea în 16-imi, AS Roma.

ADVERTISEMENT

Victoria în faza grupelor este premiată cu 2 puncte în clasamentul coeficienţilor, în timp ce remiza aduce 1 punct. Marea problemă, în special în cazul ţărilor care mai au o singură reprezentantă, este că numărul de puncte este împărţit la câte echipe au fost la start.

În cazul României şi al Norvegiei, toate punctele obţinute sunt împărţite la 4, câte reprezentante au avut cele două ţări la startul sezonului din cupele europene. Astfel, victoria aduce un plus de 0,500 puncte în clasamentul coeficienţilor, în timp ce la remiză se mai adaugă 0,250 puncte.

ADVERTISEMENT

Programul lui CFR Cluj şi al lui Molde în Europa League

  • etapa a 3-a (5 noiembrie): AS Roma – CFR Cluj / Arsenal – Molde
  • etapa a 4-a (26 noiembrie): CFR Cluj – AS Roma / Molde – Arsenal
  • etapa a 5-a (3 decembrie): CFR Cluj – ŢSKA Sofia / Molde – Dundalk
  • etapa a 6-a (10 decembrie): Young Boys – CFR Cluj / Rapid Viena – Molde

Duel direct în Grupa A pentru locul 23

Locul 23 este ocupat de Bulgaria, cu 19,625 puncte, dar mai are două reprezentante în cupele europene, mai exact în Europa League. Pe lângă ŢSKA Sofia, adversară a lui CFR Cluj în Grupa A, bulgarii o mai au în Europa League şi pe Ludogoreţ Razgrad.

ADVERTISEMENT

Campioana Bulgariei a pornit cu stângul în Grupa J, cu două înfrângeri în meciurile cu Antwerp şi LASK Linz. Pentru Ludogoreţ Razgrad urmează o dublă cu Tottenham, în care bulgarii pornesc cu şansa a doua.

Suntem aproape siguri că nu picăm sub locul 25

Sub România, în clasamentul coeficienţilor UEFA, mai sunt patru ţări care au reprezentante în cupele europene, însă şansele ca acestea să ne depăşească sunt foarte mici. Pe locul 26 se află Azerbaidjan, cu o singură echipă în Europa League. Qarabag a pierdut primele două partide şi se va duela cu Sivasspor pe 5 şi 26 noiembrie.

  • Azerbaidjan (locul 26, 16,625 puncte) – Qarabag este singura reprezentantă (0 puncte după primele două etape din Europa League)
  • Ungaria (locul 28, 15,500 puncte) – Ferencvaros este singura reprezentantă (1 punct după primele două etape din Liga Campionilor)
  • Polonia (locul 30, 14,625 puncte) – Lech Poznan este singura reprezentantă (0 puncte după primele două etape din Europa League)
  • Irlanda (locul 37, 7,875 puncte) – Dundalk este singura reprezentantă (0 puncte după primele două etape din Europa League)

Norvegia ne-a umilit în Liga Naţiunilor

În primul duel din Liga Naţiunilor, disputat la Oslo, naţionala Norvegiei s-a distrat cu România, scor 4-0, într-un meci în care diferenţa a fost uriaşă. Cele două se vor duela, pe 15 noiembrie, în etapa a 5-a din Grupa 1 (Divizia B din UEFA Nations League).

Cu o victorie în faţa nordicilor, care luptă la promovarea în Divizia A din Liga Naţiunilor, coroborată cu o remiză sau o înfrângere a Irlandei de Nord în Austria, România şi-ar asigura prezenţa în Divizia B a competiţiei şi pentru ediţia următoare.

ADVERTISEMENT