Sport

România – Slovacia, de Ziua Drapelului Național. Mesaj de susținere din partea Armatei Române. Update

România - Slovacia se joacă de Ziua Drapelului Național, iar forțele armate române au transmis un mesaj pentru ”tricolori” din mai multe locații.
Romania  Slovacia de Ziua Drapelului National Mesaj de sustinere din partea Armatei Romane Update
De Ziua Drapelului, Armata Română a transmis un mesaj emoționant jucătorilor echipei naționale, care întâlnesc reprezentativa Slovacia, într-un meci decisiv pentru calificarea în optimile EURO 2024. Sursă foto: captură video Facebook Echipa națională de fotbal a României
ADVERTISEMENT

România – Slovacia este meciul care poate scrie istorie pentru echipa națională a României. Chiar în ziua în care echipa noastră joacă meciul decisiv la EURO este și Ziua Drapelului Național.

UPDATE: Mesaj de încurajare din partea Armatei Române

De Ziua Drapelului, Armata Română a transmis un mesaj emoționant jucătorilor echipei naționale, care întâlnesc reprezentativa Slovacia, într-un meci decisiv pentru calificarea în optimile EURO 2024.

ADVERTISEMENT

Soldații aflați în misiuni în Polonia, Spania, Republica Centrafricană, cantonați la bazele din Curtea de Argeș, Sibiu, București, Bacău, Predeal, de pe Vârful Negoiu sau chiar de la bordul Navei Școală Mircea au ținut să le transmită ”tricolorilor” mult succes în partida cu Slovacia.

”Vă mulțumim frumos pentru susținerea voastră și pentru tot ceea ce faceți pentru România! Să ne bucurăm azi împreună!”, este mesajul de mulțumire de pe pagina de Facebook a echipei naționale a României.

ADVERTISEMENT

România – Slovacia, de Ziua Drapelului Național

Coincidență sau nu România, „tricolorii” vor lupta pentru calificare chiar într-una din cele mai importante zile. Pe 26 iunie, românii sărbătoresc Ziua Drapelului Național.

Stabilită încă din 1998, această zi este marcată de autorități și celelalte instituții prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

ADVERTISEMENT

Suporterii naționalei vor profita cu siguranță de acest prilej și vor afișa mândri tricolorul peste tot la Frankfurt, precum și pe stadionul lui Eintracht, unde se dispută meciul cu Slovacia.

România și tricolorul. Simbolul victoriei

Istoric, tricolorul a fost adoptat pentru prima oară ca simbol al națiunii române la Revoluția de la 1848, chiar din prima zi a victoriei revoluției burghezo-democratică. Revoluționarii au arborat stagul tricolor pe care scria „Dreptate – Frăție”.

ADVERTISEMENT

Conform unei ipoteze, tricolorul a devenit drapel național încă din vremea lui Alexandru Ioan Cuza, începând din 1859 și până în 1862, însă culorile erau dispuse puțin diferit. Cele trei culori reprezintă principiul egalității, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, iar cifra trei este numărul perfect.

Echipa națională, mesaj de Ziua Drapelului Național: „Dăm totul pentru România”

Echipa națională a României a publicat un mesaj special pe pagina oficială de Facebook: „De Ziua Drapelului, dăm totul pentru ROMÂNIA!”. 

Suporterii le-au transmis câteva mesaje emoționante: „E minunat că jucătorii noștri vor da totul pe teren cu gândul și inima la drapelul României și la toți românii. La fel face și campionul David Popovici când se confruntă cu propriile limite la fiecare cursă de înot. Vă iubim și spunem cu toții, alături de voi: Hai România!”. 

„Hai România! Luptați pentru acest drapel frumos, pentru aceste culori, pentru țara frumoasă pe care o avem și nu în ultimul rând pentru toți românii, pentru voi, familiile voastre și miile de inimi care bat pentru România! Suntem alături de voi și eu cred că azi la finalul meciului vom lua cele 3 puncte!”. 

Nici nu se putea juca într-o altă zi meciul de calificare în Optimile Campionatului European! Azi, 26 iunie, România sărbătorește ziua Drapelului National. Azi, 26 iunie, vom sărbători alături de tricolori marea calificare! Credem în voi! Credem în echipă! Credem în echipă! Alături de căpitanul nostru! Hai România!”.

  • 26 iunie, România sărbătorește Ziua Drapelului Național

Articol realizat cu sprijinul VODAFONE, partener de conectivitate al FANATIK la EURO 2024.

ADVERTISEMENT
24 de lovituri de bici într-un minut » Tripla medaliată cu aur la...
24 de lovituri de bici într-un minut » Tripla medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, suspendată după apariția unor imagini scandaloase
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați...
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
VIDEO | Doliu pentru moartea anunțată de Dumitru Dragomir. Fostul șef al Ligii...
VIDEO | Doliu pentru moartea anunțată de Dumitru Dragomir. Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal a declarat decesul
A plătit 740 de lire pentru un apartament plin de gândaci şi a...
A plătit 740 de lire pentru un apartament plin de gândaci şi a ajuns la spital din cauza stresului. Vacanţă de coşmar pentru o tânără din UK
Soția lui Cristi Tănase a cedat! Ce se întâmplă cu Dodel, după acuzațiile...
Soția lui Cristi Tănase a cedat! Ce se întâmplă cu Dodel, după acuzațiile șocante făcute de Adina Maria în scandalul uriaș
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Loredana în costum de baie, la 54...
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Loredana în costum de baie, la 54 de ani. A pozat fără inhibiții la malul mării
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Tragedie fără margini la Dinamo! S-a stins o tânără speranță a fotbalului românesc...
Tragedie fără margini la Dinamo! S-a stins o tânără speranță a fotbalului românesc . Dumnezeu să-l odihnească
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza...
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza copiilor ei și a Marei Bănică. ''Mara era hotărâtă să ne distrugă fericirea''
Slovacia amenință Ucraina cu măsuri de represalii. „Vom fi obligați să reacționăm”
Slovacia amenință Ucraina cu măsuri de represalii. „Vom fi obligați să reacționăm”
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un...
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un viitor luminos pentru acești nativi