Sport

România – Slovenia 1-2, meci amical. Înfrângere la limită pentru „tricolori”. Urmează ultimul test al anului, cu Moldova. Video

România a pierdut la limită amicalul cu Slovenia, scor 1-2, pe Cluj Arena. Pentru „tricolori” urmează un nou test, duminică, contra Moldovei.
17.11.2022 | 20:10
Romania  Slovenia 12 meci amical Infrangere la limita pentru tricolori Urmeaza ultimul test al anului cu Moldova Video
George Pușcaș, titular în amicalul România - Slovenia de pe Cluj Arena, joi, 17 noiembrie. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
17-11-2022
16:30

România - Slovenia 1-2 (Drăguș 64 / Sesko 26, Sporar 32)

Vezi video cele mai imporante faze AICI!

Min. 76 – Ocazie mare de egalare pentru România! Servit excelent de Răzvan Marin, Pușcaș îl ia la țintă pe Oblak din câțiva metri!

Min. 64 – GOOOL România!!! Denis Drăguș face 1-2! Fotbalistul lui Standard Liege îl exceută pe Oblak după o pasă frumoasă a lui Cristi Manea.

Min. 56 – Alex Cicâldău ratează cea mai mare șansă de gol a naționalei noastre! Servit excelent de Răzvan Marin, „Cic” de pe lângă poartă din câțiva metri.

Min. 49 – Ocazie mare de gol pentru România! Intrat în locul lui Cordea, Olimpiu Moruțan șutează bine din afara careului, dar Oblak scoate de sub transversală!

Min. 43 – Sesko e aproape să facă „dubla”, dar Moldovan are o nouă intervenție excelentă și îndepărtează pericolul.

Min. 32 – GOOOL Slovenia!!! Vătăjelu îl scapă din marcaj pe Sporar și îi permite să marcheze pentru 2-0”

Min. 26 – GOOOL Slovenia!!! Sesko deschide scorul cu o frumoasă lovitură de cap!

Min. 9 – Ocazie mare de gol pentru „tricolori”! Bara îl salvează pe Oblak la lovitura expediată de Andrei Burcă!

Min. 4 – O nouă paradă a lui Moldovan! Verbic trage bine, mingea mușcă pământul, dar portarul Rapidului respinge în corner.

Min. 3 – Vătăjelu trimite o pasă în spate, Sporar îi ia fața lui Nedelcearu și scapă spre poarta lui Moldovan. Goalkeeperul Rapidului are o intervenție bună și salvează naționala.

Min. 1 – A început meciul de pe Cluj Arena!

17-11-2022
15:21

Echipele de start la amicalul România - Slovenia

A fost anunțate echipele de start la meciul amical România – Slovenia. Horațiu Moldovan apără în premieră buturile „tricolorilor”, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

  • ROMÂNIA: 1. Moldovan – 4. Manea, 15. Burcă, 5. Nedelcearu, 3. Vătăjelu – 18. R. Marin-cpt., 14. M. Marin, 10. Cicâldău – 23. Cordea, 9. Pușcaș, 7. Drăguș. Selecționer: Edward Iordănescu. Rezerve: 12. Târnovanu, 16. Popa – 2. Opruț, 6. Băluță, 8. Ștefănescu, 11. Petrila, 13. Pantea, 17. Rus, 19. Paraschiv, 20. Olaru, 21. Moruțan, 22. Drăgușin, 24. Sefer, 25. Păun, 26. Boloca.
  • Slovenia: 1. Oblak – 2-. Stojanovic. 4. Blazic, 6. Bijol, 3. Balkovec – 8. Lovric, 22. Gnezda Cerin, 14. Kurtic, 21. Verbic – 11. Sesko, 9. Sporar. Selecționer: Matjaz Kek. Rezerve: 12. Vidovsek, 16. Vekic – 2. Karnicnik, 5. Stankovic, 7. Elsnik, 10. Zajc, 15. Horvat, 17. Mevlja, 18. Vombergar, 19. Zahovic, 23. Brekalo, 24. Sikosek.

Meciul amical România – Slovenia are loc joi, 17 noiembrie, cu începere de la ora 18:30, fiind prima dintre cele două partide de verificare pentru echipa națională, duminică, 20 noiembrie urmând a se disputa a sdoua, cu Moldova, în deplasare. Din păcate, pentru selecționerul Edi Iordănescu singurul posibil câștig din aceste două meciuri ar putea fi evoluția pozitivă a unuia sau a mai multor dintre jucătorii convocați în premieră, pentru că are mulți dintre fotbaliștii de bază absenți.

Unde se joacă meciul amical România – Slovenia

Întâlnirea amicală România – Slovenia se dispută joi, 17 noiembrie, de la ora 18:30, pe una dintre cele mai noi și mai moderne stadioane din țară, Cluj Arena. Tricolorii s-au declarat încântați de condițiile oferite de stadionul din Cluj și de calitatea gazonului. Este unul dintre cele mai bine întreținute stadioane din țară.

ADVERTISEMENT

Se speră ca în tribune să fie la ora startului partidei câți mai mulți spectatori, care să creeze o atmosferă cât mai frumoasă și o ambianță favorabilă jucătorilor lui Edi Iordănescu, undeva între 7-10.000 de spectatori fiind foarte bine, pentru că, din păcate, starea vremii nu prea una favorabilă fotbalului.

Cine transmite la TV partida amicală România – Slovenia

Partida amicală România – Slovenia se joacă joi, 17 noiembrie, de la ora 18:30, pe Cluj Arena și va fi transmisă în direct și în exclusivitate pe canalul PRO Arena. De asemeni, o mai puteți urmări dacă neavând condiții de a o viziona la televizor veți intra pe site-ul FANATIK.RO, pentru a o vedea în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Cluj joi, 17 noiembrie, este o vreme total potrivnică fotbalului. Toată ziua cerul va fi acoperit iar probabilitatea de a ploua în mai multe reprize pe parcursul zilei, inclusiv în timpul meciului, este destul de ridicată. Va fi rece, doar 9 grade maxima la ora amiezii, probabil cu vreo două grade mai puțin la ora debutului întâlnirii. Care va fi arbitrată de belgianul Nicolas Laforge, 35 ani, care nu a mai avut niciodată tangențe cu fotbalul românesc la nici un nivel.

Ce jucători lipsesc din confruntarea amicală România – Slovenia

Acesta este punctul delicat pentru selecționerul Edi Iordănescu. Acesta nu a putut apela la serviciile lui Rațiu și Pașcanu din a doua divizie a Spaniei, a lui Stanciu din campionatul Chinei și a italienilor Man și Mihăilă, toți neprimind acceptul cluburilor lor de a se prezenta la lot. Dintr-un foc sunt cinci posibili titulari mai puțin.

ADVERTISEMENT

La aceștia se adaugă accidentările lui Ionuț Radu și Vlad Chiricheș, colegi de club în Italia, la Cremonese, precum și ale lui Florin Tănase, Nicușor Bancu și Dennis Alibec. În total zece dintre numele aflate pe lista lui Edi au declarat forfait din motive independente de voința lor. Slovenia nu are asemenea piedici, răspunzând convocării toți jucătorii chemați, inclusiv vedeta lotului, portarul Oblak de la Atletico Madrid.

Șapte jucători chemați în premieră la naționala României. Cum arată posibilul unsprezece de start

Urmare a acestei lungi liste de jucători care nu au putut onora convocare Edi Iordănescu s-a văzut nevoit să cheme în premieră la echipa națională nu mai puțin de șapte jucători, dintre care doi pe ultima sută de metri, după accidentările lui Bancu și Alibec. Aceștia sunt portarul Mihai Popa de la Voluntari,  fundașii Bogdan Vătăjelu, colegul lui Bancu la Universitatea Craiova, Alexandru Pantea de la FCSB și Raul Opruț de la Hermannstadt, mijlocașii Antonio Sefer (Rapid), Claudiu Petrila (CFR Cluj) și vârful Daniel Paraschiv de la Hermannstadt.

ADVERTISEMENT

Mai sunt în lot fără a fi evoluat încă un minut la echipa națională, dar au mai participat la acțiunile anterioare, portarii Horațiu Moldovan și Ștefan Târnovanu și mijlocașul Daniel Boloca de la Frosinone. Un posibil prim unsprezece pentru meciul cu Slovenia ar fi: Moldovan – Manea, Burcă, Rus, Vătăjelu (Pantea) – R. Marin, M. Marin, Olaru (Cicâldău) – Cordea, Pușcaș, Ștefănescu (Drăguș).

Cote la pariuri la jocul amical România – Slovenia

Pentru casele de pariuri România – Slovenia se anuință a fi un meci foarte echilibrat. De aici și cotele foarte mari acordate pentru victorie celor două echipe naționale. România, deși cu atâtea absențe, are totuși un ușor statut de favorită la excelenta cotă de 2,50, în timp ce slovenii au primit cotă 3,00, pentru a fi ei învingători. 3,20 este cota pentru un meci egal. 1,45 avem la șansă dublă 1X, 1,50 la șansă dublă X2, 1,40 gol marcat România, 1,50 gol marcat Slovenia, 1,40 pentru total peste 1,5 goluri în meci.

Istoricul meciurilor directe se compune din trei partide amicale în care avem toate variantele posibile (câte o victorie de parte și un egal), două de baraj pentru CM 2002, de tristă amintire, 1-1 acasă și 1-2 la Ljubljana, cu Gică Hagi pe bancă și două succese tricolore în preliminarii pentru EURO 2008. Ultimul meci, în 2012, jucat la ei a fost un amical mai ciudat, încheiat 4-3 pentru gazde.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,69 este cota pentru „2 solist și peste 1,5 goluri” la meciul Moldova – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT