Sport

România – Spania 28-27. Bomba din ultima secundă! Aruncarea de la 15 metri a Biancăi Bazaliu aduce victoria “tricolorelor”. Video cu execuţia genială

Victorie de infarct pentru România în meciul cu Spania. Bianca Bazaliu a marcat în ultima secundă cu un trasor de la 15 metri. S-a încheiat 28-27.
11.11.2022 | 23:08
Romania  Spania 2827 Bomba din ultima secunda Aruncarea de la 15 metri a Biancai Bazaliu aduce victoria tricolorelor Video cu executia geniala
Bianca Bazaliu a adus victoria României în ultima secundă. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
11-11-2022
19:32

România - Spania 28-27

FINAL DE MECI! România obţine primele două puncte din grupele principale graţie aruncării din ultima secundă a Biancăi Bazaliu. “Tricolorele” visează la semifinale. 

GOOOOOOOOOOL, Bazaliu! Bianca primeşte mingea la 15 metri de poartă şi trimite un trasor extraordinar. România câştigă cu 28-27 meciul cu Spania şi obţine primele două puncte din grupele principale. 

Min. 59: 27-26! Gooool, Sorina Grozav. Şi-a asumat aruncarea în pre-pasiv, iar ibericele au ultimul atac, cu 25 de secunde înainte de final. 

Min. 57: 26-26! Final de meci incendiar. Daciana Hosu a apărat o aruncare de la 7 metri. Egal cu trei minute înainte de final. 

Min. 55: 24-25! Din păcate, ibericele revin în avantaj, din nimic. Au meritul de a profita de greşelile “tricolorelor”. 

Min. 49: 21-20! Revenim în avantaj. Cristina Neagu a dat tonul şi a dat gol şi pasă de gol. 

Min. 44: 18-19! Ibericele conduc în premieră, iar Florentin Pera cere time-out. 

Min. 40: 15-15! Câteva oportunităţi risipite în atac le-au dat ocazia ibericelor să revină. 

Min. 35: 13-11! Start excelent pentru România în partea secundă. Ibericele au marcat după 5 minute. 

Start în repriza secundă! 

Min. 30! 12-11 România! Păcat de finalul de repriză. Două atacuri eşuate şi ibericele se apropie la un gol. 

Min. 24: 11-8! “Tricolorele” se apără bine şi îşi menţin avantajul din startul de meci. 

Min. 18: 8-5! Bianca Bazaliu înscrie cu noroc. Diana Ciucă apără o aruncare de la 7 metri. Hosu este în formă bună la jocul poziţional. 

Min, 14: 7-4! “Tricolorele” au un start excelent. Neagu şi Pintea se întrec în goluri. Câte trei până acum. Buceschi a înscris şi ea. 

Min. 8: 4-3! România începe bine meciul cu Spania. Neagu şi Pintea au marcat câte două goluri. 

Start de meci!

Echipele de start:

Echipele de start
Echipele de start

Meciul România – Spania are loc vineri, 11 noiembrie, cu începere de la ora 21:30, în etapa 1 din grupa principală B a turneului CE de handbal feminin, organizat în premieră de trei țări, Slovenia, Muntenegru și Macedonia de Nord. După partidele din faza grupelor România a intrat cu 0 puncte, pentru că a învins doar Macedonia de Nord, astfel eliminată iar Spania are 2 puncte, după un meci cu cântec cu Germania, pe care a depășit-o exact la două goluri, cât să meargă mai departe ambele echipe, în detrimentul Poloniei.

Unde se joacă meciul România – Spania din etapa 1 a grupei principale B la turneul final al CE de handbal feminin

Confruntarea România – Spania se desfășoară vineri, 11 noiembrie, de la ora 21:30 în deja de-acum foarte familiarul complex Boris Trajkovski din Skopje, capitala Macedoniei de Nord, unde România a disputat toate cele trei meciuri din grupa C a turneului final. Pentru spanioloaice este schimbare de locație, ale noastre au rămas pe loc.

ADVERTISEMENT

Ca de obicei, în tribune se vor afla și suporteri români, care au creat permanent o atmosferă superbă pentru fetele selecționerului Florentin Pera, dar, din păcate, acestea au răsplătit extrem de puțin atașamentul compatrioților din tribune, evoluțiile lor fiind destul de departe de așteptări, poate cu excepția primei partide, pierdută la limită în fața campioanei mondiale din 2019, Țările de Jos.

Cine transmite la TV partida România – Spania

Partida România – Spania se joacă vineri, 11 noiembrie, de la ora 21:30, în complexul sportiv Boris Trajkovski din Skopje, în etapa 1 din grupa principală B a turneului final al CE de handbal feminin și este televizată în direct pe canalele Digi Sport 2 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Arbitrii aceste partide sunt reprezentanții uneia dintre cele trei țări gazdă ale competiției, slovenii Ozren Backovic și Mirko Palackovic. După ce au obținut calificarea în grupa principală jucătoarele lui Florentin Pera vor întâlni acum echipa care a produs un mare scandal la acest turneu final, calificându-se fățiș, braț la braț cu Germania în detrinmentul Poloniei, după ce au învins Germania în ultimul meci exact la cele două goluri de care aveau nevoie!

Ce jucătoare lipsesc din întâlnirea România – Spania

Selecționerul Florentin Pera răsuflă mult mai ușurat după toate spaimele prin care a trecut în perioada meciurilor de pregătire pentru turneul final, atunci când Eliza Buceschi, Laura Pristavița și Lorena Ostase s-au accidentat, punând su semnul întrebării prezența, după ce deja existau patru jucătoare KO care nu au putut participa și alte șapte oprite de EHF să joace, pentru că nu s-au vaccinat anti COVID!

ADVERTISEMENT

Din fericire, Eliza Buceschi și Laura Pristavița au putut fi recuperate și au jucat meci de meci iar acum veștile despre pivotul Lorena Ostase sunt mai bune, medicii lotului susținând că dacă nu acum, dar sigur de la următorul meci ea ar putea intra pe teren, fractura de la deget evoluând bine și putând fi pusă o atelă.

Cote la pariuri la jocul România – Spania

Din punctul de vedere al caselor de pariuri România – Spania este unul dintre cele mai echilibrate meciuri din etapa 1 a grupelor principale și într-adevăr cotele acordate întăresc această ideea. Spania este foarte ușor favorită, cotă 2,05 față de tricolore, care au primit 2,30. Egalul are cotă 7,00, una scăzută față de normal care înseamnă între 9-11,00, semn că este posibil.

ADVERTISEMENT

Spania este unul dintre adversarii cu care ne-am confruntat de multe ori în anii 2000 la nivel de echipe naționale la handbal feminin. Sunt în total 18 meciuri, dintre care șase amicale, cinci la turnee finale de CM, o dată la JO și de șase ori la EURO. Bilanțul este de 11 succese tricolore, 6 Spania și un egal. În meciuri oficiale este de 9 victorii noi și 3 ibericele iar numai la turnee de EURO este de dătător de mari speranțe: 6-0! ultimul suuces, 27-25 întregistrându-se în 2018.

ADVERTISEMENT