Sporturi

Galerie foto. România a făcut senzaţie la primul Campionat European de volei pe zăpadă din istorie!

La aproape 2000 metri altitudine şi -10 grade în Alpii austrieci, româncele au "topit" terenul de joc. Au pierdut în faţa Lituaniei (medaliata cu aur), dar au câştigat titlul neoficial de Miss Snow Volley.
04.04.2018 | 15:41
Galerie foto Romania a facut senzatie la primul Campionat European de volei pe zapada din istorie

“A fost ceva neaşteptat această calificare la Campionatul European şi ne-am bucurat mult. Ne-am apucat de acest sport motivate de ideea că va fi sport olimpic în 2022. Pentru că e un sport nou şi sunt încă puţine echipe, există mai multe şanse la o medalie decât la voleiul în sală sau pe plajă”, a precizat Andreea Sevastiţa.

Pe jumătate turcoaică, frumoasa Zeynep Koç este campioană naţională de junioare la volei pe plajă. Prenumele ei înseamnă în traducere “piatră preţioasă”. “Primul nostru contact cu voleiul pe zăpadă a fost chiar la un turneu în Turcia. E un sport dinamic, cu multă priză la public. Calificarea la Olimpiadă nu este un vis pentru noi, ci un obiectiv. Pentru asta vom munci în anii următori”, a subliniat Zeynep Koç.

Curajoase din fire, Zeynep şi colega ei Andreea Savastiţa au mărturisit că s-ar încumeta să evolueze în concursul pe zăpada în echipamentul cu care ele sunt obişnuite…cel pentru voleiul pe plajă, mult mai lejer şi mai atractiv din punct de vizual.

“Ar fi interesant să jucăm pe zăpadă în echipamentul de la volei pe plajă”, au glumit cele două voleibaliste. Jocurile Olimpice din 2022, marele vis România a mai avut alte două echipe la Campionatul European:  Bogdan Necula/Tudorel Farcaş şi Elena-Andreea Petrosanu/Ioana-Rebeca Alexandru. În 2022, federaţia de volei speră să califice o echipă la Jocurile Olimpice de iarnă în această nouă ramură.

Antrenorul şi managerul fetelor, Răzvan Ifrim şi-a propus ca în această iarnă să organizeze primele competiţiie oficiale de snow volley în România la Azuga şi Cheile Grădiştei. “Pregătirea tactică este identică cu cea de la volei pe plajă, doar condiţiile meteo diferă şi suprafaţa de joc mai alunecoasă. Avantajul nostru este că toate cele patru fete prezente la EURO schiază de mici, astfel încât stau bine cu  pregătirea fizică pe zăpadă. Rusia sau Cehia au deja 7-8 echipe specializate doar pe volei pe zăpadă şi pentru a putea ajunge a nivelul lor vreau să organizăm cât mai multe competiţii în România în anii următori pentru a mări aria de selecţie”, a subliniat Răzvan Ifrim, preşedintele clubului AS MAVI Bucureşti.