Life

România, sperietoare pentru turiștii străini. De ce nu vor să-și facă vacanța la noi în țară

România este evitată de turiștii străini. Adevăratul motiv pentru care aleg să nu-și petreacă vacanțele în țara noastră?
09.06.2024 | 09:53
Romania sperietoare pentru turistii straini De ce nu vor sasi faca vacanta la noi in tara
România este evitată de turiștii străini. Foto: Canva.com
ADVERTISEMENT

România, evitată de turiștii străini. De ce aleg să nu-și petreacă vacanțele în țara noastră?

România, sperietoare pentru turiștii străini. De ce nu vor să-și facă vacanța la noi în țară

În ciuda potențialului său turistic, România continuă să fie ocolită de turiștii străini, în mod surprinzător. Care sunt motivele pentru care aceștia aleg alte destinații pentru vacanța lor?

ADVERTISEMENT

Statistic vorbind, Malta se situează pe primul loc ca destinație turistică în Europa, urmată de Cipru, Luxemburg și Austria, potrivit digi24.ro. România se situează pe ultimele locuri în clasament, între Polonia și Germania.

România nu este preferată ca destinație de vacanță de către turiștii străini. Se pare că doar 20% din totalul nopților de cazare din țara noastră au fost rezervate de vizitatori din afara țării.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu pentru sursa citată, cetățenii români și-au exprimat părerea cu privire la acest subiect. Ei au dezvăluit principalele motive pentru care turiștii străini nu includ România pe lista lor de destinații de vacanță.

„În primul rând, nu este promovat turismul în țara noastră, în al doilea rând, nici nu cred că există, adică punctele turistice care ar putea fi promovate nu sunt promovate, sunt lăsate în paragină”, spune o tânără domnișoară pentru digi24.ro.

ADVERTISEMENT

Un alt motiv ar putea fi raportul calitate-preț. De exemplu, un cuplu tânăr din România, Alex și Alice, au ales să-și petreacă vacanța în Bulgaria. Ei au declarat că sejururile peste hotare au prețuri mai accesibile, în cele mai multe cazuri.

„Prețuri mai mici la calitate superioară, să zic așa. Cred că m-a ajuns undeva la 3.000 de lei și comparativ cu România, cu vreo 2.500 de lei mai puțin pentru aceleași servicii. Am stat șapte zile”, a spus Alex în interviul acordat.

ADVERTISEMENT

Majoritatea românilor își petrec vacanțele în România

Cu toate acestea, clasamentul arată că cei majoritatea românilor aleg să-și petreacă vacanțele în țară, renunțând la locațiile populare din străinătate. „În țară, mai mult în țară, mie îmi place la mine în țară, e cel mai bine. Eu consider că sunt aproape aceleași prețuri.”

România oferă o varietate impresionantă de destinații turistice, de la litoralul Mării Negre la munți și peisaje rurale pitorești. Mai mult, în ultima perioadă, s-au făcut investiții semnificative în industria turismului românesc.

„În ultima perioadă în industrie s-a investit destul de bine, da, sunt și produse vechi venite din timpul comunismului, care nu putem spune că sunt la un nivel calitativ adaptiv zilelor noastre, însă investiții sunt și vor fi, deci e clar că trebuie să avem și o strategie de atragere a turiștilor străini”, spune Călin Ile, reprezentant hoteluri.

Totuși, Malta s-a dovedit a fi cea mai vizitată țară din Europa, atrăgând vizitatori din întreaga lume. Este urmată apoi de urmată de Cipru, Luxemburg și Austria. În primul trimestru al acestui an, numărul nopților de cazare în Europa a înregistrat o creștere semnificativă de 7%, reflectând astfel o tendință pozitivă în industria turismului.

„Și românii sunt din ce în ce mai interesați de aceste zone, pentru că Malta oferă investitorilor și mai ales străinilor care doresc să investească în această țară foarte multe facilități”, spune Roxana Ilinca, reprezentat agenție de turism

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”