Sport

România, spulberată de Rusia în repriza secundă! Cu ce rămânem după primul meci din grupele principale de la CM de handbal

08.12.2019 | 10:02
Romania spulberata de Rusia in repriza secunda Cu ce ramanem dupa primul meci din grupele principale de la CM de handbal
ADVERTISEMENT

România a fost învinsă cu scorul de 18-27 de Rusia, în primul meci din grupele principale de la Campionatul Mondial de handbal. “Tricolorele” au pierdut mai greu decât o arată scorul, unul nedrept pentru ceea ce s-a întâmplat pe teren. Elevele lui Tomas Ryde au rămas aproape de adversare două treimi din meci, însă finalul a fost dezastruos. 

România, spulberată de Rusia în repriza secundă! În prima parte, “tricolorele” s-au ţinut tare

Echipa lui Tomas Ryde aborda fără presiune această confruntare. După victoria spectaculoasă împotriva Ungariei, România întâlnea campioana olimpică. Dată fiind situaţia naţionalei noastre, fără jucătoarele suspendate de la Corona Braşov, cu o echipă cu multe debutante, era greu să ne gândim la victorie împotriva Rusiei. Şi totuşi, meciul a fost echilibrat, în prima lui parte.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă rusoaicele s-au distanţat şi în prima repriză la cinci goluri, echipa lui Ryde a reuşit să revină şi să egaleze în ultima secundă a primei reprize datorită unei apărări foarte bune. Din păcate, atacul nostru nu a funcţionat nici de această dată, iar jocul de pe extreme a fost inexistent. Totuşi, la vestiare s-a intrat cu un scor egal, 10-10, datorită unui gol marcat de Pristăviţa.

Jucătoarele lui Ambros Martin, 9-1 între minutele 41 şi 55

Partea secundă a început foarte bine pentru România. Neagu a dus echipa noastră în avantaj şi s-a mers cap la cap până în minutul 41 când Denisa Dedu a marcat din poartă în poartă. Scorul era 15-15, moment în care Rusia a început să se distanţeze decisiv.

ADVERTISEMENT

Elevele lui Ambros Martin au croit mai multe contraatacuri rapide, foarte eficiente, prin care s-au distanţat la două goluri. Au urmat apoi şi o serie de greşeli ale handbalistelor noastre, toate fiind taxate de rusoaice. Au urmat apoi 10 minute în care doar adversarele noastre erau pe teren. Atacurile noastre erau ratate pe bandă rulantă, iar la poarta cealaltă rusoaicele au punctat de fiecare dată.

Dacă în minutul 41, scorul a fost 15-15, 14 minute mai târziu, rusoaicele aveau un avans decisiv, scorul fiind 24-16. Echipa lui Ambros Martin îşi continuă parcursul perfect de la turneul final şi are şanse uriaşe să se califice în semifinale. România rămâne cu mulţumirea de a fi ajuns în grupele principale, după un început dezastruos în turneul final şi rămâne să se lupte în continuare pentru un loc care să o califice pentru turneul preolimpic.

ADVERTISEMENT

Partea bună: defensiva a fost puternică două treimi din meci! Partea rea: atacul are în continuare mari probleme

Chiar dacă a fost o înfrângere severă, 18-27, există câteva lucruri pozitive pentru naţionala României. Formaţia lui Tomas Ryde a făcut un meci defensiv foarte bun timp de 40 de minute, o apărare care a făcut faţă uneia dintre cele mai puternice linii ofensive din lume. Este o defensivă care promite, cu multe jucătoare tinere, unele dintre ele debutante la un turneu final.

Pentru naţionala României urmează meciurile cu Suedia şi Japonia, mai abordabile decât cele cu Rusia. Dacă reuşim să evităm aceste căderi, România are o şansă să prindă chiar şi un loc pentru turneul preolimpic: 5-7.

ADVERTISEMENT

Atacul rămâne o problemă de rezolvat pentru Ryde. Nu putem să ne bazăm non-stop pe Neagu. Jocul pe extreme a fost inexistent, iar pe pivot au fost prea puţine reuşite. De exemplu, Crina Pintea a marcat un singur gol în această confruntare.

  • 9-1 a fost scorul pentru Rusia de la minutul 41 până în minutul 55
  • 5 goluri a dat Neagu, cea mai bună marcatoare a României 

 

ADVERTISEMENT