Sport

România, start fals în drumul spre Europeanul de handbal! ”Tricolorii” au pierdut prima partidă cu Austria, scor 32-36

România a pierdut prima partidă din grupă contra Austriei, scor 36-32. Pentru formația pregătită de Xavi Pascual urmează duelul cu Ucraina care va avea loc duminică, 16 octombrie.
13.10.2022 | 20:52
Romania start fals in drumul spre Europeanul de handbal Tricolorii au pierdut prima partida cu Austria scor 3236
Naţionala României, pregătită de Xavi Pascual. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
13-10-2022
18:03

România a pierdut cu Austria scor 32-36

România a început cu stângul campania de calificare la Campionatul European din 2024. „Tricolorii” conduși de Xavi Pascual au cedat în deplasare, la Graz, scor 32-36, în prima partidă din grupa 4 de calificare. 

Pentru România urmează duelul cu Ucraina care va avea loc pe teren propriu duminică, 16 octombrie, ora 17:30. Primele două clasate din fiecare grupă merg la Euro, dar și cele mai bune 4 formații de pe locul 3. Formația pregătită de Xavi Pascual caută calificarea la un Campionat European după o pauză de 26 de ani. 

Clasamentul României. Sursă foto: Flashscore

 

România începe preliminariile pentru Campionatul European de handbal în această săptămână. “Tricolorii” au o şansă uriaşă să ajungă la turneul final după o pauză de 26 de ani, grupa de calificare fiind una abordabilă.

România, start în drumul spre Europeanul de handbal!

Selecţionata lui Xavi Pascual este în grupă cu Austria, Ucraina şi Insulele Feroe. Iar primele două formaţii şi cele mai bune formaţii de pe locul 3 merg la turneul final din 2024, ediţie găzduită de Germania.

ADVERTISEMENT

Este o oportunitate uriaşă pentru naţionala noastră, care nu a mai participat la un Euro din 1996. Debutul este la Graz, împotriva Austriei, joi, de la ora 19:00. Apoi, duminică, “tricolorii” vor întâlni pe teren propriu Ucraina, în Sala Dinamo.

Ante Kuduz, “transfer” important pentru România! Interul stânga a devenit cetăţean român

România a primit întăriri în această campanie de calificare. Ante Kuduz a devenit cetăţean român şi a fost convocat de Xavi Pascual în prima reprezentativă, acolo unde Dinamo mai are alţi şapte reprezentanţi:

ADVERTISEMENT

Alexandru Bucătaru, Javier Humet, Nicuşor Negru, Dan Racoţea, Robert Militaru, Călin Dedu şi Octavian Bizău. Doar doi jucători au fost convocaţi din afara ţării: Andrei Buzle şi Demis Grigoraş.

Austria, favorită în confruntarea de joi!

Austriecii pleacă favoriţi în confruntarea de joi, de la Graz. Însă, şansele de calificare ale naţionalei noastre sunt mai mari ca niciodată, inclusiv patru dintre cele opt echipe de pe locul 3 al grupei făcând pasul la turneul final.

ADVERTISEMENT

Lotul convocat de Xavi Pascual pentru meciurile cu Austria şi Ucraina: 

  • Portari: Alexandru Bucătaru (CS Dinamo Bucureşti), Ionuţ Iancu (CSA Steaua Bucureşti), Dan Lucian Vasile (CSM Constanţa);
  • Extreme dreapta: Ionuţ Nistor Ioniţă (CSM Constanţa), Roland Thalmaier (AHC Potaissa Turda);
  • Interi dreapta: Javier Humet Gaminde (CS Dinamo Bucureşti), Demis Grigoraş (Benfica Lisabona), Cristian Ghiţă (AHC Potaissa Turda);
  • Centri: Călin Căbuţ (CS Minaur Baia Mare), Octavian Bizău (CS Dinamo Bucureşti), Gabriel Ilie (CSM Constanţa);
  • Interi stânga: Ante Kuduz, Dan Racoţea, Robert Militaru (toţi de la CS Dinamo Bucureşti), Gabriel Cumpănici (CSM Vaslui), Andrei Iosif Buzle (Aix Puente Genil);
  • Extreme stânga: Nicuşor Negru (CS Dinamo Bucureşti), Sabin Constantina (CSA Steaua Bucureşti);
  • Pivoţi: Adrian Rotaru (CSM Bucureşti), Călin Dedu (CS Dinamo Bucureşti), Daniel Susanu (CSM Constanţa).

Coşmaruri din precedenta campanie de calificare

Precedenta campanie pentru Euro este una de tristă amintire, “tricolorii” dând cu piciorul unei şanse istorice de a se califica la turneul final. România avea nevoie de o dublă victorie cu naţionala din Kosovo pentru a ajunge la turneul final, însă “tricolorii” au eşuat lamentabil, obţinând un singur punct în acea “dublă”.

ADVERTISEMENT

Xavi Pascual trebuie să îşi ia măsuri că acest scenariu nu se va repeta, cu Feroe în locul “călăilor” lui Kosovo, având în vedere situaţia foarte ofertantă la startul acestor preliminarii.

  • 24 de naţionale participă la Euro
  • 26 de ani au trecut de la ultima prezenţă la Euro a naţionalei României
ADVERTISEMENT