Fotbal intern

Special. România, start în Liga Naţiunilor! Când ştim cu cine jucăm

Echipa naţională a României îşi va afla miercuri, de la ora 13:00, adversarii din grupa pentru Liga Naţiunilor UEFA. Tricolorii fac parte din urna capilor de serie.
23.01.2018 | 16:13
Special Romania start in Liga Natiunilor Cand stim cu cine jucam
ADVERTISEMENT

Liga Naţiunilor UEFA va începe pe 6 septembrie, însă miercuri, 24 ianuarie, de la ora 13:00, România îşi va afla adversarii din faza grupelor a Diviziei C. Tricolorii sunt cap de serie, alături de Ungaria, Scoţia şi Slovenia. Chiar şi în aceste condiţii, selecţionata antrenată de Cosmin Contra poate avea parte de nişte adversari dificili în tentativa de a reuşi calificarea la Campionatul European din 2020 încă din această fază.

Tragerea la sorţi va avea loc la SwissTech Convention Center din Lausanne. Dacă România va câştiga grupa, atunci va promova în Divizia B pentru ediţia următoare a Ligii Naţiunilor şi are asigurată prezenţa în Final Four pentru EURO 2020, în cazul în care ar rata calificarea din grupa preliminară.

ADVERTISEMENT

România şi adversarii din Divizia C

URNA 1: Ungaria, România, Scoţia, Slovenia

URNA 2: Grecia, Serbia, Albania, Norvegia

URNA 3: Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda

URNA 4: Cipru, Estonia, Lituania

Dintre cele 15 echipe naţionale care se află în Divizia C, doar selecţionata Serbiei a reuşit calificarea la Campionatul Mondial din 2018. Una dintre cele patru grupe va conţine doar trei echipe, Divizia C fiind singura care se află în această situaţie.

Serbia, adversar greu pentru România

UEFA Nations League nu e o competiţie complicată, e doar o competiţie nouă. 55 de naţionale din Europa sunt împărţite în patru serii în funcţie de coeficient. În fiecare divizie vom avea patru grupe. Câştigătoarele grupelor, patru naţionale deci, vor promova în divizia superioară. Ultimele clasate vor retrograda. Primele patru clasate în Divizia A vor juca un Final Four, într-un singur oraş. Încrucişarea UEFA Nations League cu EURO va spori interesul oamenilor. Cele două competiţii se leagă între ele, dar nu se suprapun. Calificările vor fi jucate pentru prima dată într-un singur an. Nu mai încep ca până acum în septembrie, ci încep în primăvară. Şi cele zece grupe preliminare pentru EURO vor fi trase la sorţi pe baza rezultatelor din Nations League. Clasamentul Nations League va influenţa direct adversarii din grupa pentru EURO”, a declarat Giorgio Marchetti, vicepreşedinte UEFA.

ADVERTISEMENT

Grupa grea: România, Serbia, Muntenegru, Cipru

Grupa accesibilă: România, Norvegia, Finlanda, Estonia

Cosmin Contra a vorbit despre Liga Naţiunilor UEFA şi a anunţat că vrea să obţină o performanţă importantă. Vreau să câştig grupa din Liga Naţiunilor, am acest obiectiv introdus în contract. Nu cred că există echipe uşoare. Vom vedea cu cine vom pica”, a declarat selecţionerul echipei naţionale a României.

Calendarul Ligii Naţiunilor UEFA

Etapa 1: 6-8 septembrie 2018

Etapa 2: 9-11 septembrie 2018

Etapa 3: 11-13 octombrie 2018

Etapa 4: 14-16 octombrie 2018

Etapa 5: 15-17 noiembrie 2018

Etapa 6: 18-20 noiembrie 2018

Tragerea la sorţi a finalelor Ligii Naţiunilor: inceputul lui decembrie 2018

Disputarea finalelor: 5-9 iunie 2019

Tragerea la sorţi a play-off-urilor pentru EURO 2020: 22 noiembrie 2019

Disputarea play-off-urilor: 26-31 martie 2020