ADVERTISEMENT
News

România, țara în care prețurile sunt diferite în funcție de orașul în care trăiești

Autor: Alexandru Năstase | 01.05.2021 | 17:06
România, țara în care prețurile sunt diferite în funcție de orașul în care trăiești
Alimentele sunt mai scumpe în unele orașe. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

România este țara în care prețurile sunt diferite în funcție de orașul în care trăiești. Concret, Institutul Național de Statistică spune că alimentele de bază costă raportat la locul în care se află cumpărătorul.  

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă bucureștenii dau în jur de 50 de lei pe câteva produse din coșul de cumpărături, nu la fel se întâmplă în orașele mai mici.

De exemplu, cei din Zalău scot din buzunar cu aproape 30 de lei mai mult pentru aceleași produse. Culmea, în astfel de localități, salariile sunt și mai mici.

România, țara în care prețurile sunt diferite în funcție de orașul în care te afli

Alimentele luate în calcul sunt cartofii, morcovii, ceapa, usturoi, laptele, brânza și ouăle. INS susține că prețul mediu al coşului de cumpărături în Bucureşti este 53 de lei.

ADVERTISEMENT

Cel mai scump oraș în care poți să trăiești în România pare a fi Zalău. Aici, prețul mediu este 78.4 lei, conform unei analize făcute de Economica.net.

Vorbim de un cost mai ridicat cu 48% față de bucureştenii. Acelaşi coş care costă în Capitală în jur de 53 de lei, la Timişoara este 63 de lei, iar la Cluj-Napoca ajunge la 68 de lei.

Dacă ne raportăm strict la tipul de produse atunci trebuie să știți că un kilogram de cartofi costă în România între 1.13 lei şi 2.75 lei în funcţie de oraş.

ADVERTISEMENT

Ceapa este 2 lei la Tulcea sau Botoşani şi nu mai puțin de 5 lei la Deva, Ciuc sau Oradea. Situația este similară și pentru ouă.

Conform studiului făcut, acestea au un preţ mediu de 90 de bani la Arad sau Călăraşi şi 1.5 lei la Bacău sau Botoşani.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!