Sport

Déjà vu! România a luptat aprig, dar pierde la limită cu Ţările de Jos, în debutul de la Euro

România a pierdut la limită, scor 29-28, cu Ţările de Jos. "Tricolorele" au luptat admirabil, dar s-au recunoscut învinse după un final foarte tensionat.
05.11.2022 | 22:15
Deja vu Romania a luptat aprig dar pierde la limita cu Tarile de Jos in debutul de la Euro
Secvenţă din meciul România - Ţările de Jos, la Euro handbal. Sursa: EHF Euro
ADVERTISEMENT
05-11-2022
19:26

LIVE România - Ţările de Jos 26-28

FINAL DE MECI! Ţările de Jos se impun cu 29-28. România a luptat admirabil, dar finalul nu a fost gestionat deloc bine de “tricolore”. 

Min. 56: 25-26! Final tensionat de meci. Ambele formaţii ratează mult în aceste momente. 

Min. 50: 23-24! “Tricolorele” revin de la -5 şi totul se joacă. 

Min. 48: 21-24! România rămâne în meci, la trei goluri diferenţă. 

Min. 44: 17-22! De neînţeles. România a încasat trei goluri în superioritate numerică

Min. 42: 17-20! Florentin Pera cere time-out după ce adversarele s-au desprins din nou. 

Min. 40: 17-19! Seraficeanu întrerupe seria de cinci minute fără gol a “tricolorelor”

Min. 35: 16-16! Meciul este pe muchie. Daciana Hosu face un meci mare în poartă. 

Min. 32: 14-14! Cristina Neagu înscrie de două ori şi este din nou echilibru în meci. 

Start în partea secundă!

PAUZĂ! Ţările de Jos conduc cu 14-12. O repriză bună pentru naţionala României care putea intra la cabine cu un scor mult mai strâns, dacă unele atacuri erau gestionate mai bine. 

Min. 25: 10-12! Naţionala Ţărilor de Jos s-a desprins din nou la două goluri, reuşind de două ori să marcheze cu poarta goală. 

Yulia Dumanska suferă o accidentare gravă după ce s-a lovit de bară. Toată lumea aşteaptă cu sufletul la gură ceea ce se întâmplă. 

Yulia Dumanska, accidentată
Yulia Dumanska, accidentată. Sursa foto: captură tv

Min. 20: 9-9! Yulia Dumanska are un start senzaţional de meci. Jucăm în inferioritate în următoarele două minute. 

Min. 14: 7-6! România revine extrordinar pe tabelă de la 3-6 la 7-6. Dumanska are 50% procentaj în meci

Min 10: 5-6! Dumanska a avut patru intervenţii până acum. Cristina Neagu a ratat primele trei aruncări. 

Min. 5: 2-4! Sorina Grozav înscrie primele ei goluri la un turneu final. Sportivele din Ţările de Jos au început tare meciul. 

Start de meci!

Câteva sute de fani români susţin naţionala de la Skopje

România - Ţările de Jos, câteva sute de fani români sunt în tribunele de la Skopje
România – Ţările de Jos, câteva sute de fani români sunt în tribunele de la Skopje

Echipele de start:

România - Ţările de Jos. Echipele
România – Ţările de Jos. Echipele

Meciul România – Ţările de Jos are loc sâmbătă, 5 noiembrie, cu începere de la ora 21:30, în etapa 1 a grupei C a turneului final al CE de handbal feminin. Competiţia se desfăşoară în perioada 4-20 noiembrie pe teritoriul a trei ţări, premieră la acest capitol: Slovenia, Muntenegru şi Macedonia de Nord. Tricolorele au parte de un start de foc, împotriva uneia dintre cele mai bune echipe naţionale din handbalul feminin, campioană mondială în 2019.

Unde se joacă meciul România – Ţările de Jos

Confruntarea România – Ţările de Jos se dispută sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 21:30, în Sala Sporturilor Boris Trajkovski din Skopje, capitala Macedoniei de Nord, cel mai modern  şi mai complex sportiv din această ţară. Numele vine de la cel de-al doilea preşedinte al Macedoniei de Nord, 1999-2004, decedat la 47 de ani în 2004 într-un accident aviatic.

ADVERTISEMENT

Sala are 7000 de locuri pentru meciurile de baschet, handbal sau volei, aici evoluând echipele naţionale la masculin şi feminin ale Macedoniei şi 10.000 pentru concerte, fiind inaugurată în 2008, cu prilejul organizării turneului final al CE de handbal feminin. Construcţia ei a costat 17 milioane de euro.

Cine transmite la TV partida România – Ţările de Jos

Partida România – Ţările de Jos se joacă sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 21:30, în compexul sportiv Boris Trajkovski din Skopje, în prima etapă din grupa C a turneul final al CE de handbal feminin care are loc în Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru. Va fi televizată pe canalele Digi Sport 2 şi Prima Sport 2, dar o mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Este, în mod îndiscutabil, un meci foarte greu pentru fetele pregătite de selecţionerul Florentin Pera, care are mari probleme de lot. Dar chiar şi cu toate jucătoarele apte la această oră naţionala batavă este superioară la toate capitolele echipei noastre, care de ani zile se chinuie să facă o reconstrucţie a lotului, dar procesul este departe de a se fi încheiat. Meciul va fi condus de cuplul de arbitri norvegian Eskil Braseth şi Leif Andre Sundet, care au înlocuit în ultimul moment tandemul elen Christidi – Papamatheu.

Ce jucătoare lipsesc din întâlnirea România – Ţările de Jos

Indiscutabil, Florentin Pera este cel mai oropsit selecţioner prezent la turneul final al CE de handbal feminin, pentru că are foarte multe absenţe şi, în plus, le are pe Eliza Buceschi şi Lorena Ostase accidentate în amicalul cu Ungaria şi devenite incerte pentru acest meci. Altminteri lista absenţelor este foarte mare, cu jucătoare accidentate (Laslo, Zamfirescu, Miţicuş şi Bucur) şi care au refuzat vaccinarea anti COVID, cerinţă obligatorie din partea EHF.

ADVERTISEMENT

Nici reprezentativa Ţărilor de Jos, pregătită de suedezul Per Johansson, binecunoscut în hsndbalul nostru de la CSM Bucureşti, nu are toate titularele. Căpitanul echipei, Danick Snelder, este accidentată iar alte două componente de bază, portarul Tess Wester şi interul Lois Abingh cunosc fericirea de a deveni mame (prima este însărcinată, a doua a născut de curând).

Cote la pariuri la jocul România – Ţările de Jos

Pentru casele de pariuri va fi un meci fără istoric, naţionala lui Florentin Pera fiind considerată victimă sigură. Ţările de Jos au cotă modică la victorie, între 1,20 şi 1,25 în funcţie de agenţii, un egal ajunge la 11,50 iar o mare bombă din partea tricolorelor înseamnă cotă 6.50. Şi cota pentru şansă dublă X2 este enormă, 3,40.

ADVERTISEMENT

Şi adevărul este că nu prea avem de ce să fim optimişti, pentru că toate partidele oficiale dintre cele două echipe naţionale au avut acelaşi deznodământ, victoria batavelor: 29-24 şi 24-20 la EURO 2018, ultimul reprezentând finala mică a competiţiei, 35-24 la EURO 2020 şi cel mai echilibrat, 30-31 în grupele turneului final al CM în 2021.

 

ADVERTISEMENT