Fotbal intern

“Suntem campioni la meciuri amicale!” Anunţ despre Alibec

Meciul amical România – Turcia s-a terminat cu victoria selecţionatei pregătite de Cosmin Contra, scor 2-0.
09.11.2017 | 22:49
Suntem campioni la meciuri amicale Anunt despre Alibec
ADVERTISEMENT

Gicu Grozav a înscris cele două goluri ale „tricolorilor”, iar Mircea Lucescu a plecat învins de pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” – vezi detaliiCosmin Contra, selecţionerul echipei naţionale a României, a vorbit după victoria obţinută de „tricolori” în faţa Turciei lui Mircea Lucescu, pe stadionul formaţiei din Liga 1 Betano, CFR Cluj. 

Selecţionerul echipei naţionale a României a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Denis Alibec, Constantin Budescu şi Gicu Grozav. Mai mult, Contra a dezvăluit ce le-a transmis jucătorilor săi înaintea meciului amical România – Turcia şi speră ca “tricolorii” să aibă aceeaşi atitudine şi în meciurile oficiale.

ADVERTISEMENT

Ce le-a cerut Contra jucătorilor în România – Turcia

“Sunt mulţumit. Cred că am reuşit să fim agresivi în careul Turciei. Ne mai lipseşte liniştea când ajungem la centrări sau ultimul pas. Când echipa Turciei s-a descoperit în apărare am avut contraatacuri foarte bune. Puteam să mai înscriem goluri. Sunt foarte mulţumit de atitudinea băieţilor. Suntem pe drumul cel bun şi am zis că putem să avem atitudine, agesivitate şi spirit de sacrificiu. Băieţii au înţeles că fără aceste lucruri nu putem avea performanţă la echipa naţională. Oamenii trebuie să fie mulţumiţi de atitudinea jucătorilor pentru că merită. 

Primul meu obiectiv a fost ca jucătorii să vină cu plăcere la echipa naţională şi să-şi asume responsabilitatea că purtarea acestui tricou trebuie să-i facă să aibă atitudine şi agresivitate. Încerc să fac o atmosferă bună în cadrul echipei, ca ei să se simt bine şi să înţeleagă ce îmi doresc. Ieri am avut tot lotul valid. Nu este uşor, dar s-a văzut pe teren că au înţeles ce am vrut.

ADVERTISEMENT

Toată lumea a avut atitudine, inclusiv Budi şi Alibec. A avut două ocazii şi mi-a părut rău că nu a înscris. Băieţii încearcă să îl ajute cât pot ei de mult. Nu ştiu dacă Alibec o să fie titular cu Olanda, depinde de meciul olandezilor din zilele astea. Alibec a avut atitudine în această seară, am vorbit cu el în fiecare  zi. Sunt sigur că îşi va reveni cât mai rapid dacă va avea aceeaşi atitudine ca la ultimele antrenamente. Mă bucur că Grozav şi-a asumat responsabilitatea de a purta tricoul cu numărul 10. Îl cunosc foarte bine pe Gicu şi ştie ce vreau de la jucători. El a făcut un meci foarte bun, la fel şi în cel cu Kazahstan a jucat forte bine. Mă bucur că Budescu a înţeles ce am vrut de la el. El face de câteva meciuri fazele defensive, chiar şi la echipa de club. 

Dacă o să avem această atitudine, această dorinţă, atunci rezultatele vor veni. Sper ca băieţii să rămână cu picioarele pe pământ pentru că noi mereu am fost campioni la meciurile amicale. Suntem pe un drum bun, dar contează meciurile oficiale. O să câştigăm foarte multe meciuri dacă o să avem aceeaşi atitudine. Şi cu Olanda o să abordăm la fel meciul. Sper să ne reuşească la fel ca în seara asta. A fost extraordinar să stai lângă Mircea Lucescu”, a spus Cosmin Contra.

ADVERTISEMENT

România – Turcia, scor 2-0, într-un meci amical jucat la Cluj-Napoca.