Fotbal intern

Niţă, debut la naţională! Prima declaraţie tricoloră a stelistului

România - Turcia este primul meci amical din mandatul de selecţioner al lui Cosmin Contra. Tehnicianul de 41 de ani a convocat, în primă fază, 30 de fotbalişti pentru meciul contra selecţionatei antrenate de Mircea Lucescu şi împotriva Olandei.
09.11.2017 | 22:02
Nita debut la nationala Prima declaratie tricolora a stelistului

Dintre cei 30 de fotbalişti chemaţi de Cosmin Contra, Bogdan Stancu şi Răzvan Marin au sărit din planurile lui “Guriţă”. Primul a anunţat că s-a accidentat, în timp ce fotbalistul lui Standard Liege a fost trimis la echipa de tineret.

În minutul 71, Cosmin Contra i-a oferit debutul la naţională lui Florin Niţă. Portarul lui FCSB l-a înlocuit pe Costel Pantilimon, moment în care suporterii aflaţi pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” i-au strigat numele jucătorului stelist.

Contra anunţase debutul înainte de România – Turcia

Lotul chemat de Cosmin Contra este unul în care se regăsesc jucători experimentaţi. Singurul care nu avea nicio selecţie era Florin Niţă, portarul lui FCSB. Selecţionerul echipei naţionale a României anunţase încă de la conferinţa de presă premergătoare meciului că se gândeşte să-i ofere cu această ocazie debutul la naţională.

Convocarea la meciurile cu Turcia şi Olanda nu este prima pentru Florin Niţă. Portarul de 30 de ani a fost chemat la lot de Christoph Daum pentru meciul cu Danemarca din luna martie, în locul lui Silviu Lung Jr., însă stelistul nu a rămas pe banca de rezerve.

Ce a declarat Niţă după România – Turcia 2-0

Imediat după terminarea partidei amicale România – Turcia, care a avut loc pe stadionul “Dr. Constantin Budescu”, Florin Niţă a vorbit despre debutul în tricoul echipei naţionale a României. “A fost o onoare să apăr poarta echipei naţionale a României. Suntem portari foarte buni. Eu sunt bucuros că sunt alături de ei aici. Sunt emoţionat şi cu siguranţă voi pune în ramă tricoul cu care am jucat azi. Înainte de meci am vorbit cu Bogdan Lobonţ, m-a încurajat, mi-a dat un sfat bun şi îi mulţumesc pentru asta” , a spus Niţă. 

România – Turcia, scor 2-0, într-un meci care a avut loc pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj Napoca.