Fotbal intern

GALERIE FOTO. Vine Lucescu! Aici se joacă amicalul România-Turcia!

UPDATE. Stadionul din Craiova se va inaugura, cel mai probabil, cu meciul din Liga 1 Betano CSU Craiova - FCSB, iar la jumătatea lunii noiembrie va avea parte şi de prima vizită a echipei...
12.10.2017 | 00:08
GALERIE FOTO Vine Lucescu Aici se joaca amicalul RomaniaTurcia

UPDATE. Stadionul din Craiova se va inaugura, cel mai probabil, cu meciul din Liga 1 Betano CSU Craiova – FCSB, iar la jumătatea lunii noiembrie va avea parte şi de prima vizită a echipei naţionale. Şi nu va fi într-un meci oarecare, ci într-un amical de lux, contra Turciei lui Mircea Lucescu! Anunţul a fost făcut chiar de antrenorul român.

“Am dat acordul Federaţiei din Turcia pentru acest meci amical, care se va juca la Craiova. Sper să facem acest meci. Ambele echipe au nevoie de un nou început. Am discutat cu Răzvan Burleanu, iar 10 sau pe 14 noiembrie vom avea un amical cu România la Craiova. E un meci bun, pentru că ambele reprezentative sunt în reconstrucţie, a spus Mircea Lucescu, selecţionerul Turciei.
România şi Turcia au ratat prezenţa la barajul pentru Campionatul Mondial din Rusia 2018. România a încheiat pe locul 4 grupa din care s-a calificat Polonia, iar la baraj a mers Danemarca, în timp ce Turcia a terminat tot pe 4, în urma Islandei şi Croaţiei, dar şi a naţionalei Ucrainei. În Turcia au început deja zvonurile care anunţă demiterea lui Lucescu şi înlocuirea acestuia cu Şenol Guneş, tehnicianul lui Beşiktaş.
Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Suporterii lui CSU Craiova mai au puţin de aşteptat până îşi vor încuraja favoriţii de pe noua arenă din Bănie. Oficialii clubului din Craiova speră ca primul meci de pe noul stadion să fie cel împotriva lui FCSB. Pe pagina oficială de Facebook a echipei din Băniei au apărut noi fotografii cu noul stadion “Ion Oblemenco”. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

De această dată, suporterii lui CSU Craiova au putut vedea imagini, pe timpul nopţii, cu noua arenă a clubului. Conducerea clubului spera ca stadionul să fie gata până la meciul din 16-imile Cupei României, partidă care ar urma să se dispute în jurul datei de 25 octombrie. Chiar dacă toate testele au ieşit bine, fanii lui CSU Craiova ar urma să-şi susţină fanii abia la meciul contra lui FCSB.

Cât a costat arena pe care va fi Romania – Turcia, în noiembrie

Meciul contra vicecampioanei României ar urma să se dispute în jurul datei de 29 octombrie. Pentru suporterii olteni, această dată are deja o mare însemnătate. Pe 29 octombrie 1967, fostul stadion “Ion Oblemenco” a fost inaugurat cu ocazia meciul dintre selecţionatele de tineret al României şi Poloniei. Pe atunci, arena din Craiova se numea stadionul “Central”.

Stadionul din Băniei şi-a schimbat denumirea în 1996, din acel moment fiind cunoscut drept stadionul “Ion Oblemenco”. Actuala arenă din Craiova a costat 53 de milioane de euro şi are o capacitate de 30.944 de locuri. Vechiul stadion a fost dărămat în 2015, ultima partidă pe acesta fiind tot împotriva lui FCSB, în sferturile de finală ale Cupei României.