Sport

Naționala de Minifotbal a României s-a calificat în finala Campionatului European! ”Tricolorii” înving Kazahstanul la loviturile de departajare

România a învins la loviturile de departajare reprezentativa statului Kazahstan. Cu cine vor juca ”Tricolorii” în finala?
07.06.2024 | 22:47
Nationala de Minifotbal a Romaniei sa calificat in finala Campionatului European Tricolorii inving Kazahstanul la loviturile de departajare
România joacă în această perioadă la Campionatul European de Minifotbal 2024. foto: Facebook - Federația Română de Minifotball
ADVERTISEMENT
07-06-2024
19:46

România - Kazahstan 1-1 (d.p. 3-1)

România s-a calificat în finala Campionatului European de Minifotbal! ”Tricolorii” au fost conduși cu 0-1 de Kazahstan după golul înscris de Tuleppov. Naționala României a luptat pentru egalare minute în șir. Aceasta a venit în minutul 36 după golul înscris de Mircea Ungur. 

Meciul s-a încheiat la egalitate și s-a trecut direct la loviturile de departajare. Acolo România s-a impus cu 3-1 după reușitele lui Balogh, Șumălean și Pop. 

În finala, România se va duela cu reprezentativa Serbiei care a învins Franța cu 5-0. Meciul se va disputa sâmbătă de la ora 21:30.

06-06-2024
19:27

România - Bosnia 4-1

Naționala de minifotbal a României s-a calificat în semifinale la Campionatul European de la Sarajevo, după o victorie la pas în fața Bosniei.

”Tricolorii” s-au impus cu scorul de 4-1 într-un meci pe care l-au dominat tactic. Golurile echipei noastre au fost marcate de Viorel Șaim (6, 24), Marius Balogh (10) și Raul Dumitrovici (26), în timp ce pentru gazde a înscris Ibricic (50).

În semifinale, naționala României va întâlni vineri, 7 iunie, de la ora 21:30, reprezentativa Kazahstanului, care a trecut de Azerbaidjan, scor 0-0, 7-6 la loviturile de departajare.

De remarcat este că România și Kazahstan s-au întâlnit în finala Mondialului de anul trecut, în care ”tricolorii” au revenit de la 0-2, au trimis meciul la lovituri de departajare șo acolo s-au impus cu 12-11.

05-06-2024
12:45

România - Georgia 3-0

România a câștigat în optimile de finală cu scorul de 3-0, împotriva Georgiei. Golurile campionilor mondiali au fost marcate de Mircea Ungur (min. 4), Alexandru Nechita (min. 32) şi Vlad Mocanu (min. 45). „Tricolorii” vor juca în sferturile de finală joi, de la ora 21.00 sau 22:30, împotriva Bosniei sau Cehiei, care se întâlnesc în această seară în optimi.

03-06-2024
20:34

România - Ungaria 0-0

România a terminat la egalitate, 0-0, ultimul meci din grupa D, impotriva Ungariei. „Tricolorii” încheie faza grupelor Campionatului European de Minifotbal pe primul loc, cu 7 puncte. Reprezentativa maghiară a obținut de asemenea 7 puncte, însă are un golaveraj mai slab.

02-06-2024
19:48

România - Polonia 5-2

România s-a impus cu 5-2 în fața reprezentativei Poloniei la Campionatul European de Minifotbal și s-a calificat în optimile de finală. Polonezii au început mai bine meciul. Au condus cu 1-0, însă ”tricolorii” au revenit și s-au impus. După primele două etape, România a obținut 6 puncte. Ungaria este următorul adversar. Maghiarii au, de asemenea, 6 puncte.

01-06-2024
14:35

România - Turcia 9-0

Final de meci. România, debut în forță la Campionatul European de Minifotbal.

Min. 50: Goool România!!! Ovidiu Pop înscrie și el.

Min. 48: Goool România!!! 8-0.

Min. 45: Goool România!!! „Tricolorii” duc scorul la 7-0 cu 5 minute înainte de finalul partidei

Min. 36: Goool România!!! Scorul devine 6-0

Min. 27: Goool România!!! „Tricolorii” revin perfect de la vestiare și înscriu din nou.

Min. 25: Goool România!!! Cătălin Tineiu face dubla la debutul la națională.

Min. 24: Goool România!!! Vlad Mocanu înscrie și el. 

Min. 9: Goool România!!! Cătălin Tineiu face 2-0!

Min. 4: Goool România!!! „Tricolorii” deschid scorul după un început de meci în forță.

Min. 1: A început meciul

România – Turcia este primul meci al “tricolorilor“ la Campionatul European de Minifotbal 2024. Competiția se desfășoară la Sarajevo, în Bosnia și Herțegovina, iar finala va avea loc în data de 8 iunie.

România – Turcia, România – Polonia și România – Ungaria, live video online, la Campionatul European de Minifotbal 2024

“Tricolorii“ au parte de o grupă destul de accesibilă. Grupa D, din care face parte România la Campionatul European de Minifotbal 2024 le include și pe Turcia, Polonia și Ungaria.

ADVERTISEMENT

Conform Federației Europene de Minifotbal, România este printre principalele favorite la câștigarea unui nou turneu final. De altfel, “tricolorii“ au reușit să câștige precedenta ediție a Mondialului de minifotbal, disputată în 2023.

Atunci, românii au câștigat finala contra Kazahstanului. A fost 2-2 în timpul regulamentar, iar la loviturile de departajare “tricolorii“ s-au impus cu 12-11, reușind o performanță istorică.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partidele pe care le joacă România la CE de Minifotbal 2024

Meciurile “tricolorilor“, inclusiv partida de debut România – Turcia, vor fi televizate pe canalul Digisport 1 și Prima Sport 1. Puteți urmări și pe FANATIK.ro cele mai tari faze în format LIVE VIDEO.

Aici puteți găsi informații la minut, clasamentul grupei actualizat, precum și toate calculele calificării după meciurile jucate în grupa D, din care fac parte și “tricolorii“.

ADVERTISEMENT

Lot România la Campionatul European de Minifotbal 2024

Pentru competiția desfășurată la Sarajevo, România se bazează pe 17 jucători, dintre care trei portari. Iată cum arată lotul complet al “tricolorilor“:

  • Portari: Daniel Constantinescu (Tazmannschaft București), Dragoș Nițu (Sam Vig CCM Bistrița), Ionuț Neacșa (Nova Vita Târgu Mureș)
  • Jucători: Mircea Popa (Extratereștrii Bistrița), Marius Balogh (Grand Hill & Ony Oradea), Gabriel Dumitrașcu (Chedra Tax Ploiești), Raul Dumitrovici (Sam Vig CCM Bistrița), Vlad Mocanu (Inter Traian Vaslui), Vasile Pop (Sam Vig CCM Bistrița), Alexandru Nechita (Luxury & Maria și Ion București), Andrei Ferik (Bad Boys Oradea), Viorel Șaim (Nova Vita Târgu Mureș), Iulian Sîplăcan (Nova Vita Târgu Mureș), Andrei Șumăian (Bad Boys Oradea), Andrei Balea (Nova Vita Târgu Mureș), Mircea Ungur (Nova Vita Târgu Mureș), Cătălin Tineiu (Juventus Sibiu)
  • Antrenor: Virgil Bejenaru
ADVERTISEMENT

România va da și un arbitru la Europeanul de Minifotbal. Este vorba despre Cezar Georgian Ionescu. În vârstă de 44 de ani, Ionescu este un arbitru extrem de apreciat in minifotbalul din țară.

Grupele Campionatului European de Minifotbal 2024

Nu mai puțin de 24 de echipe naționale vor participa la competiția desfășurată în Bosnia și Herțegovina. Iată configurația celor șase grupe:

  • Grupa A: Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Slovenia, Albania
  • Grupa B: Kazahstan, Ucraina, Anglia, Grecia
  • Grupa C: Slovacia, Cehia, Spania, Croația
  • Grupa D: România, Ungaria, Polonia, Turcia
  • Grupa E: Bulgaria, Serbia, Georgia, Portugalia
  • Grupa F: Azerbaidjan, Franța, Italia, Austria

România – Turcia la Campionatul European de Minifotbal 2024, live stream, 17:30, Digisport 1, Prima Sport 1

Primele două clasate din fiecare grupă, precum și cele mai bune patru echipe clasate pe locul 3 vor accede în optimile de finală. Această fază a competiției va avea loc în data de 5 iunie. Sferturile de finală se joacă în data de 6 iunie, joi, în timp ce semifinalele sunt programate pentru vineri, 7 iunie. Data de 8 iunie vine cu finala mică și finala mare.

Grupa din care face parte România la Campionatul European ar putea fi primul pas pentru “tricolori“ în drumul către un nou succes de răsunet. De această dată, din lotul “tricolorilor“ nu mai face parte Alex Bourceanu, fostul căpitan al celor de la FCSB, care a fost prezent la Mondialul din 2023.

ADVERTISEMENT