Sport

România U17 – Turcia U17 3-1 la Turul de Elită. Victorie de consolare

26.03.2019 | 14:58
Romania U17  Turcia U17 31 la Turul de Elita Victorie de consolare

Meciul România – Turcia U17 s-a disputat marți, 26 martie, în cadrul primei grupe a Turului de elită. Din păcate, urmare a unor evoluții foarte slabe în primele două meciuri, naționala U17 a României, antrenată de fostul jucător al Craiovei, Daniel Mogoșanu, a ratat calificarea la turneul final.

FINAL DE MECI. ”Tricolorii” câștigă cu 3-1 ultimul meci de la Turul de Elită, dar ratează calificarea la Campionatul European.

Min. 88 – GOOOOOOOOOOL România! Louis Munteanu face ”dubla” transformând un penalty obținut tot de el.

Min. 78 – GOOOOOOOOOOOL România! Tricolorii trec din noul în avantaj după reușita lui Louis Munteanu.

Min. 52 – Turcia restabilește egalitatea prin Polat Abat.

Min. 45 – GOOOOOOOOOOOOL România! Tricolorii deschid scorul în prelungirile primei reprize prin Ianis Stoica.

Min. 9 – Turcia rămâne în inferioritate numerică după eliminarea atacantului Muhammet Akpinar.

Ora 13:00. START de meci

Echipele de start în Turcia – România: 

România – Turcia U17 LIVE Stream ONLINE pe FANATIK.RO

Partida România – Turcia U17 se joacă marți, 26 martie, de la ora 13:00 în complexul sportiv de la Managvit și reprezintă ultima apariție a tricolorilor la Turul de elită, grupa 1. Meciul nu este televizat în România, dar puteți accesa site-ul FANATIK.RO și urmări partida în format LIVE VIDEO. România a fost învinsă fără drept de apel în primele două meciuri, 1-5 cu Austria și 0-3 cu Italia.

Acest joc este doar o posibilă tresărire de orgoliu din partea elevilor lui Daniel Mogoșanu, care sunt acum scutiți de presiunea rezultatelor și pot juca un fotbal ceva mai bun. Nu va însă deloc ușor, pentru că adversară este tocmai reprezentativa țării gazdă, care e pe cale la rândul ei să rateze măcar locul 2, pentru că are un singur punct, în comparație cu Italia, 6 și Austria 4. Ar trebui pentru ca turcii să mai prindă locul 2 să bată România cu minim 4-0, iar Italia să învingă Austria, ceea ce pare destul de puțin probabil.

România - Turcia U17. Fundașul Grosu a făcut parte dintr-o defensivă care a încasat opt goluri în două meciuri
România – Turcia U17. Fundașul Grosu a făcut parte dintr-o defensivă care a încasat opt goluri în două meciuri

România a pierdut la scor primele două partide

Deși România a avut în lot și câțiva jucători care activează la cluburi din afara țării, în frunte cu fundașul Radu Drăgușin de la Juventus, evoluția echipei a fost extrem de modestă. Jucătorii reprezentativei U17 au fost depășiți la toate capitolele, foarte vulnerabili în defensivă, neinspirați în faza de construcție și ajungând rar și cu greutate în preajma careului advers.

La plecarea spre Turcia Radu Drăgușin era foarte optimist, dar realitatea ne-a arătat că nu avea nici un argument în acest sens. “Cele trei partide sunt cele mai importante din cariera noastră de până acum. Ar fi fantastic să ne calificăm la Campionatul European. Mizez pe unitatea noastră de grup, pe faptul că suntem mulți fotbaliști foarte buni, care ne dorim să facem performanță.