Sport

România U-19, locul 5 la Campionatul European de handbal! “Tricolorele” spulberă Danemarca

Naționala României U-19 de handbal feminin a pierdut cu Franța și ratează calificarea în semifinalele Campionatului European. Rămâne însă un turneu foarte bun reușit de handbaliste.
17.07.2021 | 20:39
Romania U19 locul 5 la Campionatul European de handbal Tricolorele spulbera Danemarca
România U-19 ratează calificările în semifinale la Euro! Turneu promițător reușit de fetele lui Horațiu Pașca. Sursa foto. Maja Kezić
ADVERTISEMENT
17-07-2021
17:40

România U-19 a încheiat pe locul 5 la Campionatul European!

România U-19 a reuşit să încheie pe locul 5 Campionatul European de Handbal. Naţionala antrenată de Horaţiu Paşca a spulberat Danemarca în meciul pentru locu 5 cu 29-21. Alicia Gogîrlă, una dintre cele mai bune jucătoare ale turneului a reuşit să marcheze 10 goluri. În această confruntare, poarta României a funcţionat foarte bine şi Raluca Rădoi a avut un procentaj de 39%. “Tricolorele” conduse de Horaţiu Paşca încheie turneul final cu 5 victorii în 7 meciuri. 

16-07-2021
14:37

România U-19, victorie împotriva Germaniei!

România U-19 a reuşit o nouă victorie la Campionatul European U-19 împotriva Germaniei. “Tricolorele” lui Horaţiu Paşca vor lupta pentru locul 5 la turneul final în confruntarea cu Danemarca, programată sâmbătă, de la ora 17:45 pe EHF TV. 

În confruntarea împotriva Germaniei, cea mai bună marcatoare a României a fost Ştefania Stoica. Handbalista a fost şi cea mai bună jucătoare de pe teren. Alicia Gogîrlă a marcat 5 goluri, iar Oana Borş a marcat de trei ori. 

 

România U-19 evolua împotriva Franței pentru calificarea în semifinalele Campionatului European din Slovenia. Deși tricolorele au condus la pauză cu 14-12, franțuzoiacele au reușit să întoarcă în partea secundă și să se califice în Final Four: 31-27.

România U-19 ratează calificările în semifinale la Euro! Franța, prea tare în meciul decisiv

Parcursul nu se oprește aici pentru naționala lui Horațiu Pașca. România va lupta pentru locurile 5-8 de la turneul final. Cu această performanță, naționala noastră și-a asigurat prezența la Campionatul Mondial de Tineret de anul viitor.

ADVERTISEMENT

Împotriva Franței s-a remarcat din nou Alicia Gogîrlă, care a reușit 13 dintre cele 27 de goluri ale naționalei noastre. Oana Borș și Corina Lupei au fost următoarele marcatoare ale noastre cu 6, respectiv 3 goluri, câte a marcat și Rebeca Necula.

Serie foarte bună a jucătoarelor lui Pașca! Au învins Norvegia, Cehia și Croația

România a avut o serie foarte bună la turneul final reușind să învingă în grupele preliminare Norvegia (36-22) și Cehia (27-25) și apoi Croația în grupele principale (29-20). Însă meciul pentru semifinale a fost tranșat de franțuzoaice.

ADVERTISEMENT

Adversarul a fost unul puternic, Franța având o generație foarte bună, premiată în trecut la alte nivele de vârstă. Chiar și așa, în prima repriză, România a dominat în multe momente jocul și a condus la pauză.

Franța a avut însă o echipă superioară din punct de vedere fizic și a preluat conducerea la șapte minute după pauză. Defensiva României nu a fost la nivelul meciurilor precedente, iar la final tabela a arătat: 31-27 pentru Franța.

ADVERTISEMENT

Urmează lupta pentru locurile 5-8! Primul adversar: Germania!

Pentru naționala României urmează meciul cu Germania, care se va desfășura cel mai probabil vineri. Apoi, învingătoarea va juca pentru locurile 5-6. Indiferent de rezultatul final, a fost un parcurs lăudabil pentru naționala noastră.

Imediat după victoria împotriva Croației, antrenorul Horațiu Pașca a declarat că Franța este una dintre candidatele la titlu și că echipa va trebui să se refacă rapid pentru această confruntare:

ADVERTISEMENT

Pașca anticipa o confruntare dificilă: “Cred că Franța este una dintre favoritele la câștigarea titlului”

”Un meci diferit de toate celelalte, cred că se și simte oboseala pentru că am început meciul mai greu decât celelalte. Mă bucur însă foarte tare că ne-am regăsit ritmul pe parcursul celei de a doua reprize și am reușit să ridicăm nivelul atât pe atac, cât și pe apărare și asta cred eu că a făcut diferența.

Trebuie să gestionăm foarte bine momentele care urmează pentru că jucăm mâine la aceeași oră în compania Franței, o formație extrem de puternică, extrem de agilă, care joacă un handbal în viteză.

Cred că Franța este una dintre favoritele la câștigarea titlului, însă noi avem un moral bun, am jucat mai bine de la meci la meci“, a spus Horațiu Pașca.

 

ADVERTISEMENT