Sport

România U20 – Polonia U20 2-0. Victorie pentru ”puștii” lui Pancu. Video

Reprezentativa U20 continuă seria partidelor tari, urmând a juca joi, 17 noiembrie, cu Italia și luni, 21 noiembrie, cu Polonia, ambele partide având loc la Arad.
21.11.2022 | 20:01
Romania U20  Polonia U20 20 Victorie pentru pustii lui Pancu Video
România U20, meci test cu Polonia U20. Echipa de start a „tricolorilor mici”. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT
21-11-2022
17:20

România U20 - Polonia U20 2-0 (I.Stoica 16, Buta 55)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min.55: GOOOL România. După o lovitură liberă, Buta urmărește excelent o minge deviată de Rareș Pop și o împinge în poartă din 6 metri.

Min.27: Rareș Pop nu reușește din două șuturi să îl învingă pe Bieganski, astfel că scorul rămâne 1-0 pentru ”tricolori”.

Min.16: GOOOL România. Ianis Stoica reia perfect cu capul, în colțul lung, după o lovitură de colț.

Min.15: Andronache, accidentat, este înlocuit cu Bani.

Min.13: Bieganski scoate un șut puternic al lui Pop, iar încercarea lui Andronache de a relua către poartă este respinsă de un fundaș polonez.

Min.9: După un start de joc în care polonezii au fost mai periculoși, Ciuciulete are o bună ocazie de a deschide scorul, însă trimite, din mijlocul careului, peste poartă.

Min.1: Start meci.

România U20: Sava – Mitran, Ignat, Ilie, Borza – Ciuciulete, Perianu, Mihai – Andronache, Pop – Stoica. Antrenor: Daniel Pancu

Polonia U20: Bieganski – Bejger, Szymanski (cpt), Niewiadomski – Pyrka, Baranowicz, Neugebauer, Ibe-Torti – Wedrychovski, Kasasek – Klisiewicz. Antrenor: Milosz Stepinski

20-11-2022
15:25

”Tricolorii” au distribuit kituri necesare copiilor născuţi prematur

Selecţionerul naționalei U20 a României, Daniel Pancu, alături de Cătălin Munteanu, Lucian Sânmărtean şi jucătorii Ianis Stoica şi Luca Andronache au vizitat Secţia de Neonatologie a Spitalului Matern din Arad pentru a distribui kituri necesare copiilor născuţi prematur.

 

Cetatea Voluntarilor Arad s-a implicat în renovarea Secţiei de Neonatologie, iar acum îşi doresc să aducă o nouă imagine şi secţiilor de Pediatrie şi Terapie Intensivă Neonatală ale spitalului.

Reprezentativa U20 a României va întâlni, luni, 21 noiembrie, de la ora 20:00, formația similară a Poloniei, într-un meci amical ce va avea loc stadionul ”Francisc Neuman” din Arad.

19-11-2022
14:05

Rareș Pop, cuvinte încrezătoare înainte de meciul cu Polonia U20

Rareș Pop, fotbalistul celor de la UTA Arad și component al României U20, a vorbit înainte de partida amicală cu Polonia. 

Mijlocașul arădean a debutat la selecționata lui Daniel Pancu în eșecul cu Italia, scor 1-2 pe stadionul Francis von Neumann. Tânărul fotbalist a dezvăluit sentimentele pe care le-a simțit când a debutat pentru „tricolori” în fața propriilor suporteri.

„A fost foarte frumos. Mi-a plăcut enorm de mult. Mi-a plăcut acel sentiment, chiar m-am simțit ca acasă și aș mai vrea să am această ocazie”, a declarat Rareș Pop într-un interviu, pentru FRF TV.

Rareș Pop a mărturisit ce înseamnă convocarea la naționala U20, a enumerat calitățile pe care are nevoie să le scoată la iveală și a menționat postul diferit pe care evoluează la naționala României U18. 

„M-a surprins plăcut atât pe mine, cât și pe familie, nu ne așteptam (n.r. convocarea lui Daniel Pancu). Mi-am dat seama de la primul antrenament că este o altă abordare, este o altă atitudine aici (n.r. la România U20) și jucătorii sunt mai valoroși. 

Consider că am un șut puternic, dar nu doar aceasta este calitatea mea. Mai sunt și altele pe care trebuie să le arăt. Una dintre ele este tehnica. Stăpânesc bine mingea cu apele picioare și cu stângul și cu dreptul, viteza de reacție și inteligența. 

Cel mai mult îmi place pe postul de mijlocaș dreapta. Acolo joc de o grămadă de timp și mi-e greu să mă adaptez pe alte poziții, dar la U18 joc și pe postul de mijlocaș stânga”, a mai spus Rareș Pop. 

Tânărul fotbalist este convins că școala are un rol esențial în orice domeniu și le-a transmis un mesaj încrezător suporterilor români. 

„Mă ajută extrem de mult nu doar în fotbal, ci și în viață. Fără școală nu se poate face performanță în niciun domeniu. 

Suporterii să vină la meci. Vor vedea o victorie a naționalei în meciul cu Polonia și o altă abordare”, a încheiat Rareș Pop. 

18-11-2022
18:09

Selecționata lui Daniel Pancu, primul antrenament după România U20 - Italia U20 1-2

„Tricolorii” mici ai lui Daniel Pancu au efectuat primul antrenament după înfrângerea suferită în duelul cu Italia U20, scor 1-2, partidă în care Ianis Stoica a marcat din penalty.

„Pregătim deja duelul de luni cu Polonia. Jucătorii naționalei au efectuat primul antrenament după meciul de ieri cu Italia”, s-a arătat în postarea de pe Facebook a FRF-ului.

17-11-2022
17:59

România U20 - Italia U20 1-2 (I. Stoica 63 pen / Giovane 34, Ambrosino 51)

Vezi aici cele mai importante faze ale partidei

Min. 90+3. Final de meci.

Min. 82: Șutul lui Ndour este respins de Sava.

Min. 63: GOOOL România! 1-2. Ianis Stoica transformă o lovitură de pedeapsă pe care tot el a obținut-o.

Min. 51: GOL Italia. 0-2. Ambrosino înscrie un gol superb, cu un șut plasat la colțul lung de la 20 de metri.

Min. 46: Începe repriza a doua.

Min. 45+1: Finalul primei reprize.

Min. 38: România, ocazie de egalare. Bratu, din poziție excelentă, trimite imprecis spre poartă.

Min. 34: GOL Italia! 0-1. Șutul lui Giovanni Fabbian, din opt metri. intră în poartă, Sava fiind încurcat și de o deviere a lui Borza.

Min. 20: Conflict în careul italienilor, după ce Ignat a atacat o minge reținută de portarul advers.

Min. 13: Sava intervine excelent în două rânduri în fața atacanților italieni.

Min. 11: Centrarea lui Ahmed Bani este inexactă.

Min. 6. Sava iese bine și reține din fața lui Nasti.

Min. 1: A început meciul.

A fost anunțat primul „11” cu care Daniel Pancu va aborda meciul amical de la Arad contra Italiei U20.

Italia U20: Desplanches – Zanotti, Ghilardi, Fontanarosa, Giovane – Faticani, Fabbian, Ndour – Fazzini – Nasti, Ambrosino 

Rezerve: Zacchi, Sassi – Mulazzi, Turicchia, Pieragnolo, Palombo, Fiumano, Duccio, Nergara, De Nipoti, Montevago, Cassabo, Satriano

Antrenor: Carmine Nunziata

17-11-2022
09:13

Jucătorii naționalei României U20 și-au ales numerele cu care vor evolua

Fotbaliștii lui Daniel Pancu au ales numerele cu care vor evolua în partida amicală cu Italia, joi, 17 noiembrie, ora 21:00. Ianis Stoica, fotbalistul celor de la FCSB, este „decarul” României la U20.

Numerele cu care tricolorii vor evolua în partida cu Italia. Sursă foto: FRF.
Numerele cu care tricolorii vor evolua în partida cu Italia. Sursă foto: FRF.
15-11-2022
20:06

Primul antrenament în formulă completă al „tricolorilor mici”

România U20 a efectuat primul antrenament în formulă completă înaintea duelului cu Italia U20. „Tricolorii au efectuat antrenamentul de astăzi pe stadionul din Lipova.

A fost primul antrenament în formulă completă înaintea duelului de joi cu Italia”, s-a arătat în postarea de Facebook a FRF-ului.

 

15-11-2022
14:50

Andrei Borza, la prima selecţie pentru naţionala României U20: "Gheorghe Hagi este antrenorul visurilor mele!"

Andrei Borza a fost convocat în premieră la echipa naţională U-20. Jucătorul în vârstă de 17 ani de la Farul Constanţa a declarat că Gheorghe Hagi este cel mai bun antrenor pe care îl putea avea: 

“A fost un sentiment foarte plăcut să fiu convocat, mai ales că sunt cu doi, trei ani mai mic. O iau pas cu pas, sper să ajung şi la naţionala U-21. Daniel Pancu este un antrenor foarte bun, chiar îmi place cum gândeşte tactica. 

Părinţii mei m-au îndrumat la fotbal. Domnul Gheorghe Hagi este un antrenor foarte bun, este antrenorul visurilor mele, ca să zic aşa. Obiectivul este să marchez cât mai multe goluri şi să am cât mai multe apariţii”, a spus Andrei Borza pentru FRF TV. 

 

15-11-2022
11:20

România U20, antrenament înainte de primul meci amical cu Italia

Daniel Pancu are în lot pentru partida cu Italia nu mai puțin de 22 de jucători, care au fost prezenți la ultimul antrenament al naționalei României U20. Meciul cu România va avea loc joi, 17 noiembrie, ora 21:00.

 

Naționala U20 a României, de care începând din această toamnă se ocupă selecționerul Daniel Pancu, va susține joi, 17 noiembrie, de la ora 21:00, o partidă amicală pe stadionul „Francisc Neuman” din Arad în compania reprezentativei similare a Italiei. Luni, 21 noiembrie, pe aceeași arenă, va urma un alt meci test, în compania Poloniei, de la ora 20:00.

Programul meciurilor amicale ale naționalei U20, cu Italia și cu Polonia

Naționala U20 este un hibrid creat de FRF pentru a găsi pentru jucători o punte de legătură de la naționala U19 către reprezentativa de tineret U21, încercând să devină, totodată, o posibilă anticameră chiar pentru echipa mare, în cazul în care apare un jucător cu calități deosebite.

ADVERTISEMENT

Deși nu există o competiție oficială pentru naționalele U20 în calendarul FIFA sau UEFA, forul european, ținând cont de existența pe continentul nostru a mai mulor echipe naționale la această categorie de vârstă, a alcătuit un program cu date de meci bine stabilite, sub forma de Elite League. Naționala U20 va evolua, conform acestei plannificări, în două meciuri, pe 17 noiembrie, la Arad, ora 21:00 în compania Italiei, și apoi luni, 21 noiembrie, tot pe arena „Francisc Neuman” din orașul de pe Mureș, contra Poloniei.

  • ROMÂNIA U 20 – Italia U 20: joi, 17 noiembrie, ora 21:00, stadion Francisc Neumann – Arad
  • ROMÂNIA U 20 – Polonia U 20: luni, 21 noiembrie, ora 20:00, stadion Francisc Neumann – Arad
ADVERTISEMENT

Primele două meciuri ale naționalei U20 cu Daniel Pancu pe bancă au fost înfrângeri

Daniel Pancu a fost numit la sfârșitul acestei veri în locul lui Bogdan Lobonț la cârma naționalei U20. Lobonț obținuse victorii frumoase acasă cu Portugalia și Cehia, dar în deplasare România a fost pur și simplu masacrată de adversarele sale, încasând șapte goluri de la Italia, șase de la Anglia, cinci de la Elveția și patru de la Germania.

Primele două jocuri sub conducerea noului selecționer au adus ca noutate doar faptul că am pierdut de fiecare dată la limită, 1-2 în Cehia și 0-1 la Arad cu Germania. Însă tiparul evoluțiilor tinerilor tricolori nu s-a schimbat, în sensul în care adversarul a dominat categoric, ratând foarte mult, iar prezența noastră în atac a fost una sporadică, deși am avut și noi câteva oportunități destul de bune.

ADVERTISEMENT

Trei jucători accidentați au fost înlocuiți în lotul naționalei U 20

Din lotul convocat inițial, Aleksander Mitrovic (CSC 1599 Șelimbăr), Daniel Vita (AFK Csikszereda) și Doru Andrei (FC Voluntari) au devenit, din motive medicale, indisponibili pentru acțiunea lotului U20, în locul lor fiind convocați Denis Oncescu (SC Dinamo 1948), Sergiu Rimovecz (CSM Reșița) și Alexandru Mogoș (Ripensia Timișoara).

Daniel Pancu a declarat că alegerea stadionului din Arad pentru aceste meciuri este deosebit de inspirată, deoarece orașul de pe Mureș este un loc unde se respiră fotbalul și publicul este foarte cald, foarte aproape de jucători, exact ce au nevoie acești copii la o vârstă care poate fi momentul de cotitură al carierei lor.

ADVERTISEMENT

Trei italieni în lotul lui Daniel Pancu și doi jucători de la o echipă din subsolul Ligii 2

În lotul convocat de Daniel Pancu se regăsesc și trei jucători care sunt legitimați la cluburi din Italia. Este vorba de fundașul Matei Ilie de la Padova și mijlocașii Robert Filip de la Alessandria și Luca Mihai de la Trento, toate cluburi din al treilea eșalon al fotblului peninsular.

Totodată, Pancu a adus la lot numai puțin de 11 jucători din eșaloanele inferioare din România, doi dintre jucători provenind de la o codașă din Liga 2, Unirea Constanța, și altul din Liga 3, de la CSM Reșița. Daniel Pancu a declarat că pentru el un jucător cu calități va fi chemat indiferent în ce eșalon evoluează.

Lotul României U 20 pentru meciurile amicale cu Italia și Polonia

PORTARI: Răzvan Sava (CFR Cluj), Paul Toroc (Ripensia Timișoara), Denis Oncescu (SC Dinamo 1948)

FUNDAȘI: Ionuț Mitran (CSM Slatina), Cristian Ignat (FC Rapid 1923), Matei Ilie (Padova / Italia), Sergiu Rimovecz (CSM Reșița), Costin Amzăr (SC Dinamo 1948), Sebastian Borza (Farul Constanța), Gabriel Buta (FC Unirea Dej), Denis Radu (Politehnica Timișoara)

MIJLOCAȘI: Ovidiu Perianu (FC Botoșani), Aurelian Ciuciulete (Unirea Constanța), Andrei Pandele (Unirea Constanța), Robert Filip (U.S. Alessandria / Italia), Luca Mihai (A.C. Trento / Italia), Mario Bratu (ACS Petrolul 52), Ahmed Bani (SC Dinamo 1948), Rareș Pop (UTA Arad), Alexandru Mogoș (Ripensia Timișoara)

ATACANȚI: Ianis Stoica (FCSB), Luca Andronache (Farul Constanța), Ionuț Cojocaru (Farul Constanța)

ADVERTISEMENT