Fotbal intern

România U-21, probleme mari din cauza COVID înaintea meciului decisiv cu Danemarca! Pe cine se bazează Mutu

03.11.2020 | 22:07
Romania U21 probleme mari din cauza COVID inaintea meciului decisiv cu Danemarca Pe cine se bazeaza Mutu
ADVERTISEMENT

România U-21 joacă un meci decisiv de calificare la Euro împotriva Danemarcei, pe 17 noiembrie, la Ploiești. Adrian Mutu are mari bătăi de cap din cauza infectărilor COVID-19 care au scos din circuit mai mulți jucători pe care se baza. 

Cu o victorie la Ploiești, naționala României se califică la turneul final. Partea bună este că danezii sunt deja calificați și pot veni relaxați pe stadionul “Ilie Oană”. În schimb, pentru tinerii lui Adi Mutu este un meci de totul sau nimic.

ADVERTISEMENT

Iar selecționerul are mari bătăi de cap din cauza infecțiilor cu noul coronavirus. Imediat după meciul cu Ucraina de pe 9 octombrie la naționala de tineret au fost descoperite primele cazuri, Alex Pașcanu fiind unul dintre infectați. O lună mai târziu, continuă problemele pentru Adi Mutu.

România U-21, lovită de COVID-19 înaintea meciului decisiv cu Danemarca

Căpitanul Alex Pașcanu a revenit la Ponferradina la începutul lunii noiembrie, în înfrângerea 0-3 cu Sabadel. Fundașul a stat pe bară trei săptămâni din cauza virusului, însă poate să intre în formă bună până la meciul cu Danemarca.

ADVERTISEMENT

Nu același lucru se poate spune despre jucătorii de la Viitorul. La Academia lui Hagi este un adevărat focar, iar DSP a transmis că există 22 de cazuri pozitive. La echipa mare sunt 9 pozitivi, printre care și Andrei Ciobanu, George Ganea sau Radu Boboc. Deocamdată, Alexandru Mățan și Virgil Ghiță au “driblat” virusul, însă având în vedere că la Viitorul este focar, sunt emoții și pentru cei doi.

Virusul a făcut prăpăd în apărare: Chindriș, Haruț, Vlădoiu, Drăgușin, depistați pozitiv

Adrian Mutu a primit o nouă lovitură marți după ce Andrei Chindriș, de la FC Botoșani, a fost depistat pozitiv. Un alt apărător de la FC Botoșani, Denis Haruț, s-a infectat în urmă cu două săptămâni și încă nu a revenit în echipă. Ștefan Vlădoiu, celălalt fundaș dreapta din lotul naționalei de tineret, este și el pozitiv la COVID-19 și prezența sa cu Danemarca este incertă. Ca tacâmul să fie complet, Radu Drăgușin, fundaș la tineretul lui Juve a fost și el “pozitiv”.

ADVERTISEMENT

Practic, din linia de apărare, doar Opruț și Ghiță nu au avut până acum probleme cu virusul COVID-19. Și în linia mediană, Adrian Mutu va avea câteva probleme odată cu lipsa lui Andrei Ciobanu, infectat cu noul coronavirus. Pe această listă se adaugă și Tudor Băluță, depistat pozitiv înaintea meciului cu Barcelona din Champions League.

Dennis Man, principala speranță de gol! Mutu Lipsa lui Coman se poate simți

Denis Drăguș și-a revenit după infecția cu COVID-19 însă nu a avut prea multe zile de pregătire până acum, însă marea pierdere din atac pentru Adrian Mutu este Florinel Coman, accidentat încă din luna septembrie. În atac, Mutu nu se va putea baza nici pe George Ganea, infectat cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Astfel, speranțele selecționerului se pun în Dennis Man, care va fi lăsat de Mirel Rădoi la naționala de tineret, cel mai probabil. În atac vor mai putea evolua Valentin Costache de la CFR Cluj și Louis Munteanu, de la Fiorentina, sau Alexandru Mățan.

Cum joacă Mutu meciul decisiv cu Danemarca

Cum arată echipa probabilă a României cu Danemarca (4-3-3): Vlad – Rațiu, Ghiță, Pașcanu, Opruț – Olaru, Marin, Moruțan – Man, Costache, Mățan. 

Până acum, Adi Mutu a anunțat stranierii care pot face parte din lotul pentru meciul decisiv: Alexandru Dobre (Dijon), Vlad Dragomir (Perugia), Radu Drăgușin (Juventus), Denis Drăguș (Crotone), Marius Marin (Pisa), Andrei Rațiu (Ado Den Haag), Louis Munteanu (Fiorentina), Adrian Petre (Conseza) și Alexandru Pașcanu (Ponferradina).

Cu o victorie împotriva Danemarcei, România U-21 își asigură un loc în top 5 cele mai bune poziții secunde din faza grupelor și se califică la turneul final care va fi găzduit la anul în Ungaria și Slovacia.

“Pariez că ne vom califica la EURO. Ce pot să vă asigur e că vom pregăti meciul cu maximă seriozitate și băieții vor da totul pe teren”, Adi Mutu

  • 17 jucători convocați de Adi Mutu pentru meciurile cu Ucraina și Malta au fost sau sunt infectați cu COVID-19
  • 13 puncte are România U-21 în clasamentul locurilor 2
ADVERTISEMENT