Sport

România U21, meci de verificare cu FC Argeș. Remiză pentru „tricolori” în ultimul meci al anului. Video

Naționala U21 a României a învins-o cu 4-2 într-un meci amical pe CSA Steaua. Pentru naționala lui Săndoi urmează testul cu FC Argeș, luni, 21 noiembrie.
21.11.2022 | 14:54
Romania U21 meci de verificare cu FC Arges Remiza pentru tricolori in ultimul meci al anului Video
România U21 o întâlnește pe FC Argeș în al doilea meci de pregătire din noiembrie. Sursă foto: FRF.ro
ADVERTISEMENT
21-11-2022
10:45

FC Argeș - România U21 2-2 (Donisa 44, 52 / Popescu 1, Bîrligea, 36)

Vezi video cele mai importante faze aici.

Min. 90+3: Țicu îl lasă singur cu portarul pe Ișfan, care înscrie, însă reușita este anulată pe motiv de offside.

Min. 87: Ișfan îi calcă mingea lui Rareș Ilie, care depășește în viteză un jucător. Șutul fotbalistului de la Nice este parat de Micle. 

Min. 55: Bîrligea face un meci senzațional și are o ocazie bună de gol. Șutul este respins cu piciorul de Greab.

Min. 53: GOOOL FC Argeș! Gazdele restabilesc egalitatea în urma unei lovituri de la 11 metri executate impecabil.

Min. 44: GOOOL FC Argeș! Julio Donisa este deschis foarte bine și îl învinge pe Gorcea. Piteștenii reduc din diferență înainte de pauză. 

Min. 36: GOOOL România U21! Defensiva lui Marius Croitoru clachează din nou, iar de această dată Bîrligea este cel care profită și dublează avantajul României U21.

Min. 16: Andreas Calcan are un șut bun de la marginea careului, dar mingea este respinsă de Gorcea, portarul „tricolorilor”. 

Min. 8: Bîrligea pătrunde în careu și îi așază mingea lui Alexi Pitu. Fotbalistul Farului șutează în blocaj, iar mingea iese în corner. 

Min. 1: GOOOL România U21! Octavian Popescu profită de o eroare în defensiva piteștenilor și înscrie după doar 36 de secunde.

Min. 1: Partida a început. 

Echipele de start: 

FC Argeș: 12. Greab – 2. Tofan, 7. Raynov, 14. Dobrosavlevici, 18. Crețu – 21. Alceus, 8. Șerban – 9. Gașpar (16. Covaci, 29), 26. Donisa, 10. Calcan – 29. Celestine
Rezerve: 33. Micle, 3. Obeida, 4. Colli, 5. Njike, 11. Croitoru, 16. Covaci, 24. Bertrand, 25. Constantin, 44. Florescu, 30. Pîrvu, 71. Jakolis, 90. Stoica, 99. Arnold Garita. Antrenor: Marius Croitoru.

România U21: 12. Gorcea – 15. Sîrbu, 14. Dican, 13. Screciu (Cpt.), 20 Dumitrescu – 24. Baiaram (11. Ișfan, 34), 22. Pop, 7. Pitu – 18. Miculescu, 21. Bîrligea, 10. Popescu
Rezerve: 1. Popa, 23. Gyenge, 2. Mazilu, 3. Țicu, 5. Ehmann, 6. Oroian, 8. Grameni, 9. Markovic, 11. Ișfan, 16. Lixandru, 17. Corbu, 19. R. Ilie, 25. Farcaș. Antrenor: Emil Săndoi.

 

19-11-2022
10:50

Ehmann vrea la Euro 2023 cu naționala U21

Fundașul Marco Ehmann, convocat de Emil Săndoi pentru acțiunea echipei naționale U21 a României, visează să se afle printre ”tricolorii” care vor prinde turneul final al Campionatului European din 2023.

”Sunt fericit că am revenit la naționala U21, am fost în ultimul an la meciul cu Italia, dar nu am jucat. Sunt fericit că sunt aici cu băieții și dacă pot să ajut echipa mă bucur și mai mult. În ultimii doi ani am avut niște probleme medicale, dar acum sunt la un nivel fizic foarte bun și mă simt bine.

Am fost prima dată în România în 2018 când am fost chemat de Florin Bratu. Nu m-am gândit niciodată cum va fi aici, dar prima impresie a fost că oamenii sunt corecți. Am plecat în 2022 după retrogradarea cu Dinamo, a fost cel mai prielnic moment să părăsesc România.

Sunt mulțumit de ce am găsit în Cipru, avem condiții foarte bune, iar campionatul este puternic. Enosis Paralimni este un club mai mic, dar cu tradiție. Pentru a mine contat să am condiții profesioniste și să am șansa de a juca meci de meci într-un campionat destul de bun.

În comparație cu România, fotbalul din Cipru este mai disciplinat și mai fizic, iar echipele au jucători cu CV-uri importante care au jucat în campionate mari și asta face diferența.

Și aici în România e mai frumos decât în Germania, dar în Cipru clima este foarte bună. E frumos să stai la mare, să ai o viață minunată, dar eu nu sunt acolo în vacanță, vreau să fac performanță în fotbal.

Obiectivul meu este să facă performanță la echipa de club și apoi să ajut la națională. Ar însemna mult să fac parte din lotul pentru Campionatul European U21 de anul viitor, acesta este obiectivul meu și depinde doar de mine să-l realizez”, a declarat Ehmann, într-un interviu pentru FRF.TV.

18-11-2022
18:35

Emil Săndoi: „Eu sunt mulțumit de meci”

Emil Săndoi a tras concluziile după meciul de pregătire cu CSA Steaua, câștigat cu 4-2: „Chiar dacă este puțin atipic, să joace o echipă națională cu una de club, eu sunt mulțumit de meci. Am avut oportunitatea să testăm terenul din Ghencea, locul unde vom disputa toate meciurile de la EURO, și să folosesc toți jucătorii selecționați.

Mergem la Pitești pentru ultimul meci din an și vom încerca în partida cu FC Argeș să obținem ce ne-am propus în această acțiune: omogenizarea grupului”, a mai spus selecționerul „tricolorilor mici”.

17-11-2022
14:57

CSA Steaua - România U21 2-4 (Chunchukov 16-pen., Pacionel 68 / Markovic 18-pen., Baiaram 22, Ehmann 55, Bîrligea 80)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Min. 80: GOOOL România U21. Bîrligea face 4-2 cu un șut puternic din careu.

Min. 68: GOOOL CSA Steaua. Pacionel reduce din handicap cu o lovitură de cap.

Min. 55: GOOOL România U21! Fostul fundaș dinamovist Marco Ehmann face 3-1!

Min. 36: Ștefan Bodișteanu trimite un șut foarte bun de la distanță și mingea este respinsă în corner de Szilárd Gyenge. 

Min. 34: Octavian Popescu are o șansă uriașă de gol. Fotbalistul celor de la FCSB a încercat un lob peste portarul lui CSA Steaua, dar mingea a trecut puțin pe lângă poartă.

Min. 22: GOOOL România U21. Ștefan Baiaram înscrie cu o super execuție și îi aduce în avantaj pe „tricolori”. 

Min. 18: GOOOL România U21. Jovan Markovic îl învinge pe Iancu după o lovitură de pedeapsă.

Min. 16: GOOOOL CSA Steaua. Tsvetelin Chunchukov înscrie din lovitură de la 11 metri.

Min. 13: Jovan Markovic trece elegant de jucătorii lui CSA Steaua, însă nu îi pasează precis lui Baiaram care aștepta în careu.

Min. 1 – A început meciul din Ghencea!

17-11-2022
14:14

Primul „11” al lui Emil Săndoi pentru meciul cu CSA Steaua

Emil Săndoi a ales cei 11 fotbaliști care vor începe ca titulari amicalul de pe Ghencea cu CSA Steaua. Octavian Popescu, starul FCSB-ului, este titular.

Echipele de start:

  • CSA Steaua: Iancu – Drăghici, Wallace, Sabău, Sima – Enceanu, Balgiu, Raicu – Bodișteanu, Chunchukov, Pacionel; Antrenor: Daniel Oprița
  • România U21: Gyenge – Corbu, Dican, Screciu (cpt), Țicu – Vlad Pop, Grameni – Ișfan, Baiaram, Oct Popescu – Markovic; Rezerve: Răzvan Popa, Gorcea, Mazilu, Racovițan, Ehmann, Oroian, Pitu, Sîrbu, Lixandru, Miculescu, Rareș Ilie, Andres Dumitrescu, Bîrligea, Farcaș; Selecționer: Emil Săndoi

17-11-2022
11:28

”Tricolorii mici”, antrenament la Mogoșoaia

Echipa națională U21 a României a efectuat miercuri seară ultimul antrenament înaintea partidei amicalew cu CSA Steaua, programată joi, de la ora 17:00.

Sun atenta îndrumare a selecționerul Emil Săndoi, jucătorii au făcut în prima parte o ședință fizică, iar apoi s-a trecut la un antrenament cu mingea în care s-au pus la punct ultimele detalii înaintea partidei din Ghencea.

 

15-11-2022
15:34

Adrian Mazilu, discurs impresionant în tricoul României U21

În vârstă de 17 ani, Adrian Mazilu a fost selecționat de Emil Săndoi la naționala României U21. Fotbalistul Farului s-a declarat surprins de momentul în care selecționerul „tricolorilor” de la U21 l-a convocat în lot. 

Această convocare este o mândrie pentru mine. Pentru că m-a surprins, chiar nu mă așteptam să fiu convocat la naționala U21. În meciul cu Serbia la U18 am făcut un meci bun, cred că de-aia m-a selectat. Am dat un gol, am avut multe ocazii și puteam să marchez mai multe goluri”, a declarat Mazilu, pentru FRF TV.

Tânărul mijlocaș a vorbit și despre debutul cu gol în tricoul Farului. Adrian Mazilu a marcat în partida câștigată de liderul SuperLigii împotriva Rapidului, scor 2-0. 

„A fost un gol excepțional. Chiar nu mă așteptam să marchez. A fost o bucurie imensă pentru mine, pentru că am reușit să marchez în Giulești în fața unei echipe foarte bune din SuperLiga.

A fost un gol destul de frumos și sper de-acum încolo să marchez cât mai multe goluri în tricoul Farului”, a mai spus Adrian Mazilu. 

Adrian Mazilu a mărturisit că îl admiră pe Lionel Messi și că își dorește să evolueze în Premier League. „Aș vrea să îmbunătățesc mai mult tehnica, pentru că sunt tehnic, dar trebuie mai mult. Și la execuții vreau să mă concentrez mult mai mult acolo când scap 1-1 cu portarul. 

Pe Lionel Messi îl admir de când sunt copil, de la 6 ani și vreau să-i calc pe urme și poate ajung și eu în top la fel cum a făcut-o el. Mi-aș dori să joc în Premier League, este campionatul meu preferat, se joacă foarte frumos acolo, dar trebuie să trag de mine pentru a juca acolo pentru că este un campionat foarte greu”, au fost cuvintele lui Adrian Mazilu

15-11-2022
11:12

România U21 a efectuat primul antrenament înaintea partidelor amicale cu CSA Steaua și FC Argeș

România U21 va evolua contra lui CSA Steaua și FC Argeș în ultimele partide ale anului. Selecționata lui Emil Săndoi a efectuat primul antrenament.

 

Naționala U21 a României, pregătită de selecționerul Emil Săndoi, s-a reunit luni, 14 noiembrie, pentru un stagiu de pregătire. Deoarece nu există fereastră internațională și pentru reprezentativele de tineret, nu s-a putut antama nici măcar un amical cu o altă țară și, în aceste condiții, „tricolorii” își vor măsura forțele cu două echipe din competițiile interne: CSA Steaua (joi, 17 noiembrie, ora 17:00) și FC Argeș (luni, 21 noiembrie, ora 13:00).

Programul stagiului de pregătire și al meciurilor amicale cu CSA Steaua și cu FC Argeș

Desigur, selecționerul Emil Săndoi și-ar fi dorit ca în această pauză competițională să poată disputa două partide amicale în compania unor adversari puternici. Asta și pentru că acum cunoaște componența grupei de la turneul final al CE de tineret din 2023, care va avea loc în România și în Georgia, adică Spania, Ucraina și Croația și dorește să poată întâlni echipe cu caracteristici similare de joc celor trei.

ADVERTISEMENT

Însă s-a izbit ca de un zid de reticența federațiilor care văzând că nu este prevăzută oficial această pauză în calendarul UEFA și FIFA și pentru naționalele U21 au refuzat pe rând propunerile FRF. Astfel încât Emil Săndoi va face un stagiu de pregătire în perioada 14-21 noiembrie și va disputa două jocuri test cu echipe din țară, CSA Steaua și FC Argeș.

  • CSA Steaua – ROMÂNIA U21: joi, 17 noiembrie, ora 17:00, stadion Ghencea
  • FC Argeș – ROMÂNIA U21: luni, 21 noiembrie, ora 13:00 stadion Nicolae Dobrin
ADVERTISEMENT

Emil Săndoi, nemulțumit de faptul că nu are adversari puternici în cele două meciuri test

Selecționerul Emil Săndoi nu și-a ascuns nemulțumirea față de faptul că va trebui să joace cele două meciuri test cu adversari din țară, situație care îi dă mult peste cap toate socotelile. Săndoi a înțeles că FRF a căutat soluții de a oferi adversari din rândul echipelor naționale similiare din Europa, dar nu a putut rezolva nimic.

Din momentul în care a aflat componența grupei B de la turneul final din vara anului viitor, mai ales că partidele vor avea loc la București, Emil Săndoi a ținut să precizeze faptul că lipsa meciurilor oficiale, România fiind calificată din oficiu ca țară gazdă, va trebui suplinită cu cât mai multe jocuri în compania unor adversari puternici, pentru a-și putea face o idee clară care va fi nucleul de bază și ce alte posibilități ar mai putea apăra pe parcurs.

ADVERTISEMENT

Emil Săndoi a apelat și la jucători din străinătate pentru stagiul de pregătire și meciurile test cu CSA Steaua și FC Argeș

Deși naționala U21 nu are în program meciuri cu alte echipe naționale de aceeași vârstă, ci doar două teste cu echipe din fotbalul românesc, Emil Săndoi a rămas consecvent principiilor sale și a convocat tot nucleul de bază, inclusiv jucătorii pe care i-a mai chemat din străinătate.

Este vorba de fundașii Andrei Coubiș de la AC Milan, Ricardo Farcaș de la Siena, Bogdan Racovițan de la Rakow, liderul din Polonia, care lui Deian Sorescu nu a vrut să îi dea drumul la echipa mare, și de mijlocașii Marius Corbu, de la Puskas Akademia din campionatul Ungariei, și Rareș Ilie, de la Nice.

ADVERTISEMENT

Jucătorii lui Gică Hagi de la Farul sunt cei mai mulți convocați din campionatul intern

Evident, restul lotului cuprinde jucători din competițiile noastre interne. Cei mai mulți îi dă Gică Hagi, Farul având patru jucători convocați: fundașul Dan Sârbu și mijlocașii ofensivi Alexi Pitu și Adrian Mazilu, plus închizătorul Constantin Grameni. Și ultima clasată, CS Mioveni, are doi jucători la lot, mijlocașii Mihai Lixandru și Vlad Pop.

Emil Săndoi a precizat că lista nu se închide aici și că orice jucător eligibil pentru această națională, la care se mai pot adăuga oricând nume din prima reprezentativă care îndeplinesc criteriul de vârstă. El a precizat că va fi foarte atent la orice apariție în viitor a unui jucător de calitate, pentru  a fi mediat integrat în lot.

Lotul României U21 pentru testele cu CSA Steaua și FC Argeș

PORTARI: Andrei Gorcea (U Cluj), Robert Popa (U Craiova 1948), Szilárd Gyenge (FK Csíkszereda);

FUNDAȘI: Dan Sîrbu (Farul Constanța), Bogdan Racovițan (Rakow | Polonia), Andrei Coubiș (AC Milan | Italia), Victor Dican (FC Botoșani), Ricardo Farcaș (Siena | Italia), Valentin Țicu (ACS Petrolul 52), Andres Dumitrescu (Sepsi OSK);

MIJLOCAȘI: Marius Corbu (Puskás Akadémia), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Mihai Lixandru (CS Mioveni), Vlad Pop (CS Mioveni), Constantin Grameni (Farul Constanța), Alexi Pitu (Farul Constanța), Alexandru Ișfan (FC Argeș), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexandru Oroian (Hermannstadt), Octavian Popescu (FCSB), Rareș Ilie (Nice | Franța), Adrian Mazilu (Farul Constanța);

ATACANȚI: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), David Miculescu (FCSB), Daniel Bîrligea (CFR Cluj).

ADVERTISEMENT