ADVERTISEMENT
Cele mai citite

“Tricolorii” mici, puşi la zid: ”În loc să lupte, se văicăreau ca la parastas!”

Andreas Hniatiuc, cunoscutul psiholog sportiv, a criticat atitudinea jucătorilor României under 19, după golul primit înainte de fluierul final.
Autor: Mirela Apostol | 28.03.2018 | 10:17

Echipa naţională a României avea nevoie şi de un egal pentru  se califica la Euro, iar pe final de meci a fost învinsă. În minutul 90+2, Ucraina a punctat pentru 2-1, iar jucătorii noştri n-au mai luptat.

ADVERTISEMENT

Andreas Hniatiuc a atacat atitudinea jucătorilor care nu au luptat până la final: ”Această imagine nu este surprinsă în timpul vreunui bombardament, din Siria, ci în minutul 92 al meciului RomaniaU19 – Ucraina U19, contând pentru calificarea la Euro. Vă vine să credeţi sau nu, această reacţie avea loc în contextul în care mai erau 3 minute de jucat, în care ar fi putut lupta până la epuizare, pentru a-şi îndeplini visul.

Dar, în loc să lupte ca nişte bărbaţi, se văicăreau ca la parastas, începând cu cei din staff-ul tehnic, înainte ca mortul să intre în groapă. Nu bărbăţeii aceştia sunt responsabili de LIPSA DE ÎNCREDERE şi de EDUCAŢIE SPORTIVĂ afişate în momentele cheie ale unei competiţii, ci toate staff-urile tehnice care au contribuit la perpetuarea acestei mentalităţi sărăcăcioase a fotbalistului român.
Vinovati sunt toţi ”Nea” (sau ”Mister” în varianta modernă) care, în loc să crească frumos aceste generaţii pierdute în deriva mediocrităţii, au deschis mai des dopul de la sticlă şi portbagajul maşinii decât laptopul şi cărţile de specialitate.

ADVERTISEMENT

Capul sus, băieţi! Poate data viitoare, dacă învăţaţi să credeţi în voi, mai mult decât în toţi panglicarii din jurul vostru, care îşi dau hashtag # la primul gol, cu mesaje inspiraţionale ale unor autori necunoscuţi!
În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfintei Sacoşe, AMIN!”

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!