Sport

România U19 – Italia U19 1-2, la EURO 2022. Tricolorii, debut cu stângul la turneul final. Cum arată clasamentul grupei. Video

România U19 a pierdut primul meci de la EURO 2022, 1-2 cu Italia U19. Tricolorii vor juca următoarea partidă cu Franţa U19, pe 21 iunie, pe stadionul "Mol Arena" din Dunajská Streda.
18.06.2022 | 08:45
Romania U19  Italia U19 12 la EURO 2022 Tricolorii debut cu stangul la turneul final Cum arata clasamentul grupei Video
Baldanzi a deschis scorul în România U19 - Italia U19 (sursă foto: uefa.com)
ADVERTISEMENT
18-06-2022
17:59

România U19 - Italia U19 1-2 (Andronache 52 / Baldanzi 46, Volpato 67)

FINAL: Italia o învinge pe România, scor 2-1, graţie golurilor marcate de Tommaso Baldanzi (46) şi Cristian Volpato (67). Pentru tricolori a marcat Luca Andronache (52).

Min. 67: GOOOL Italia U19! Nasti a lovit bara, după care mingea a revenit la el şi a trimis-o în faţa porţii, unde Volpato a marcat.

Min. 52: GOOOL România U19! Doru Andrei a şutat, mingea a lovit bara transversală şi a ajuns la Luca Andronache, care a împins balonul în poartă.

Min. 46: GOOOL Italia U19! Baldanzi profită de o bâlbâială în defensiva României şi marchează cu un şut din marginea careului.

Min. 20: Popa reuşeşte o nouă paradă şi îl blochează pe Nasti, în poziţie de 1 la 1.

Min. 19: Popa respinge o minge venită în faţa porţii, după minute de presiune a italienilor.

Min. 6: Rădăslăvescu a şutat din afara cerului şi mingea a trecut puţin pe lângă poarta italienilor.

Min. 3: Italienii au o primă ocazie mare de a deschide scorul.

Min. 1: A început meciul România U19 – Italia U19.

18-06-2022
16:52

Formaţiile de start la România U19 - Italia U19

România U19: R. Popa – Pîrvulescu, Gergely, Dănuleasa, Pantea – Pandele, Sîrbu – Bodişteanu, Rădăslăvescu, Andronache – Chiriţoiu. Rezerve: Borbei – Coubiş, D. Radu, Tănasă, Sali, Ciuciulete, N. Popescu, D. Andrei. Antrenor: Adrian Văsâi.

Italia U19: Desplanches – Mulazzi, Ghilardi, Coppola, Giovane – Fabbian, Faticanti, Casadei – Baldanzi – Nasti, Ambrosino. Rezerve: Zacchi – Stivanello, Turricchia, Terracciano, Fontanarosa, Fazzini, Degli Innocenti, Volpato. Antrenor: Carmine Nunziata.

Meciul România U19 – Italia U19 are loc sâmbătă, 18 iunie, cu începere de la ora 21:00 şi este prima partidă pe care tricolorii mici o susţin la turneul final al EURO la categoria lor de vârstă. România a nimerit într-0 grupă de foc, alături de Italia, Franţa şi reprezentativa ţării organizatoare a competiţiei, Slovacia.

Unde se joacă meciul România U19 – Italia U19

Întâlnirea România U19 – Italia U19 se dispută sâmbătă, 18 iunie, de la ora 21:00 pe stadionul “MOL Arena” din Dunajska Streda, primul meci al tricolorilor la turneul final organizat în Slovacia. “Mol Arena” este stadionul pe care evoluează echipa locală care poartă numele localităţii, un oraş cu 25.000 de locuitori, dintre care mai bine de 75% sunt de etnie maghiară.

ADVERTISEMENT

Stadionul a fost refăcut ultima dată în 2018, având acum o înfăţişare modernă, deşi nu are mai mult de 12.500 de locuri. Pe acest stadion România va disputa primele două partide, cu Italia şi Franţa, al treilea şi ultimul meci din grupa A a turneului final, cu Slovacia, urmând a fi găzduit de oraşul Trnava.

Cine transmite la TV România U19 – Italia U19

Partida România U19 – Italia U19 se joacă sâmbătă, 18 iunie, de la ora 21:00, pe stadionul “Mol” Arena din Dunajska Sreda, în prima etapă a grupei A a turneului final pentru această categorie de vârstă, organizat în Slovacia. Meciul va fi transmis în direct de TVR 1, dar şi pe site-ul FANATIK îl puteţi viziona în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 18 iunie, se joacă ambele meciuri din grupa A a turneului final U19, România – Italia la Dunajska Streda şi Slovacia – Franţa la Trnava. Vremea va fi bună, cu maxim în jur de 29 de grade şi fără ameninţarea ploii. Meciul România – Italia va fi condus de o brigadă de arbitri din Belgia, avându-l la centru pe Nathan Verboonen.

Farul luminează lotul României U19 cu nu mai puţin de opt jucători

România U19 este pregătită de fostul golgeter al echipei Inter Sibiu din perioada anilor ’90 ai secolului trecut, Adrian Văsâi. Lotul este alcătuit pe scheletul echipei Farul, care dă nu mai puţin de opt jucători. Însă vedeta echipei este rapidistul Rareş Ilie, un jucător foarte tehnic şi capabil de acţiuni personale decisive sau de a oferi pase excelente la finalizare coechipierilor. Cu toate acestea, jucătorul Rapidului va absenta la meciul cu Italia, după ce a fost eliminat în partida cu Islanda, de la Turneul de Elită. Un alt jucător important este fundaşul central Andrei Coubiş de la Milan, pe care selecţionerul Italiei îl ştie bine.

ADVERTISEMENT

Selecţionerul Carmine Nunziata are un lot alcătuit numai din jucători de la cluburi din Serie A. Lipseşte cel mai bun jucător din lot, Wilfried Gnonto, care joacă la campioana Elveţiei, Zurich, după ce a fost recent luat de Roberto Mancini la prima reprezentativă, în Liga Naţiunilor.

Cote la pariuri la jocul România U19 – Italia U19

Pentru casele de pariuri acest meci se îndreaptă clar înspre o singură direcţie, victoria Italiei, cotată la 1,35. O mare bombă pe care ar detona-0 jucătorii noştri ar avea cotă de 8,50, iar un gol marcat în meci de tricolorii mici ajunge la cota de 1,90. Opinia generală este că Italia şi Franţa vor câştiga lejer meciurile din prima etapă.

ADVERTISEMENT

Însă dacă ne uităm la scurtul tablou al meciurilor directe începem să sperăm. La ultimele două meciuri directe, tricolorii s-au impus de fiecare dată. În 2011, în calificările pentru EURO 2012, am câştigat cu 2-1, iar în 2014, într-un meci amical, ne-am impus cu 3-2.

ADVERTISEMENT