Sport

Căpitanul României U20, pus la zid după umilința cu Italia: ”Nu are nicio treabă cu fotbalul”

Fundașul echipei Dinamo și al naționalei U20, Deniz Giafer, a fost pus la zid de un fost stelist după eșecul umilitor al naționalei lui Bogdan Lobonț în Italia, scor 0-7.
17.11.2021 | 21:51
Capitanul Romaniei U20 pus la zid dupa umilinta cu Italia Nu are nicio treaba cu fotbalul
Deniz Giafer supărat. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Deniz Giafer este unul dintre tinerii fotbaliști pe care Dinamo a contat în această perioadă tulbure. Apărătorul de 20 de ani a avut evoluții oscilante în campionat, dar selecționerul naționalei U20 l-a numit căpitanul ”tricolorilor”.

Ultimul meci al României, pierdut în Italia cu 0-7, a fost unul de coșmar pentru Giafer, fotbalistul având o evoluție mai mult decât modestă.

ADVERTISEMENT

Fost campion al României, critici dure pentru Giafer

Evoluția ”tricolorilor” din ultimul amical, 0-7 cu Italia, nu a trecut neobservată. Fostul campion al țării cu Steaua, Valeriu Răchită l-a luat la ochi chiar pe căpitanul Deniz Giafer.

Tânărul fotbalist al lui Dinamo a jucat slab, în nota echipei României, iar Răchită a fost extrem de nemulțumit de implicarea celui care ar fi trebuit să fie un exemplu pentru coechipieri.

ADVERTISEMENT

”În afară de plete, n-are nicio treabă cu fotbalul. Îmi aduc aminte că a dat gol la Voluntari și făcea semne. Ne mai mirăm că ne bate Italia cu 0-7? Ăsta este nivelul echipei”, a spus Valeriu Răchită, la emisiunea Liga Digisport.

Momentul la acre a făcut referire Valeriu Răchită s-a petrecut în meciul România U20 – Cehia U20, în care Giafer a marcat, apoi a celebrat golul acoperindu-și fața și urechile.

ADVERTISEMENT

Gestul său a fost interpretat ca unul de afront la adresa celor care i-au criticat prestațiile din campionat, unde Dinamo este penultima în clasament.

De trei ani în circuitul primei echipe la Dinamo, Giafer nu a depășit, încă, statutul de speranță

Deniz Giafer a intrat în circuitul echipei de seniori a lui Dinamo încă din 2018, atunci când antrenor era, ca și azi, Mircea Rednic.

ADVERTISEMENT

Nu a reușit să se impună și a continuat să evolueze la ”satelitul” trupei din Ștefan cel Mare. Situația extrem de complicată de la Dinamo a reprezentat o nouă șansă.

Deniz Giafer a profitat și nu prea de oportunitatea de a juca în prima echipa a ”câinilor”. Din cauza interdicției de a efectua transferuri, roș-albii au fost obligați să mizeze pe jucătorii de la echipa a doua.

Iar unul dintre cei aduși la prima echipă a fost chiar Deniz Giafer. Fotbalistul a alternat evoluțiile, dar în general prestațiile sale au fost mai degrabă modeste decât dătătoare de speranțe.

De altfel, Giafer nu a mai prins nici un minut în tricoul lui Dinamo din 27 septembrie, de la meciul cu Universitatea Craiova, 0-5, când a și fost eliminat în minutul 16.

ADVERTISEMENT