Fotbal intern

Cum se califică România U-21 la Campionatul European. Jocul rezultatelor ne duce la EURO!

17.11.2020 | 21:38
Cum se califica Romania U21 la Campionatul European Jocul rezultatelor ne duce la EURO
ADVERTISEMENT

România luptă marți, de la ora 20:30 împotriva Danemarcei un meci decisiv pentru calificarea la Euro 2021. Pentru echipa lui Adrian Mutu, victoria este singurul rezultat de luat în calcul. 

UPDATE, 17 noiembrie, ora 22:25 / Scoția a pierdut cu 0-1 în Grecia și nu mai are nicio șansă de calificare. De asemenea, Belgia a fost învinsă cu 3-2 de Bosnia și Herțegovina, astfel că egalul 1-1 cu Danemarca a fost suficient pentru calificarea României, care va fi din nou la Campionatul European!

ADVERTISEMENT

Locul doi din grupă este deja al nostru, însă el nu este suficient pentru a ne garanta prezența la Euro 2021. România are nevoie să fie în top 5 al echipelor clasate pe locul doi în fiecare grupă pentru că, din cauza pandemiei, nu mai există date disponibile în calendar pentru barajele locurilor doi.

România se luptă cu formații puternice din Europa, însă o victorie în ultima partidă, cu Danemarca, ne-ar garanta calificarea. În cazul în care nu vom câștiga meciul, șansele scad simțitor pentru că am avea nevoie de jocul rezultatelor.

ADVERTISEMENT

 

România U21, cu un pas mai aproape de Euro. Cu cine trebuie să luptăm

În acest moment, clasamentul locurilor doi este unul care ne dă speranțe. România se află printre primele cinci echipe, însă avem nevoie fie de victorie în ultima etapă, contra liderului Danemarca, fie de un joc al rezultatelor favorabil.

  1. Elveția (21 de puncte)* deja calificată
  2. Portugalia (18 puncte, mai are de jucat împotriva Olandei, acasă)* deja calificată
  3. Polonia (14 puncte, mai are de jucat cu Letonia, acasă). Dacă Polonia învinge Letonia, nu se iau în considerare punctele, adversarii fiind ultimii în clasament
  4. Belgia (13 puncte, are de jucat cu Bosnia și Herțegovina, în deplasare)
  5. România (13 puncte, 7 jocuri, are de jucat cu Danemarca, acasă). Victoria ne garantează calificarea
  6. Scoția (12 puncte, are cu Grecia, în deplasare)
  7. Austria (12 puncte, are de jucat cu Andora, acasă) – nu mai are nicio șansă de calificare
  8. Islanda (12 puncte, meciul cu Armenia este anulat)
  9. Macedonia de Nord (9 puncte, mai are de jucat cu Muntenegru, în deplasare) – nu mai are nicio șansă de calificare
ADVERTISEMENT

Clasamentul locurilor 2: 


Dacă România pierde sau face egal în meciul cu Danemarca, este posibil să pierdem calificarea. Scoția trece peste noi cu o victorie în deplasarea din Grecia. La fel se va întâmpla și cu Islanda, echipă care, cel mai probabil, va câștiga la masa verde meciul cu Armenia.

Batem Danemarca și mergem sigur la Euro 2021

Dacă România obține victoria cu Danemarca, elevii lui Adrian Mutu vor ajunge la 22 de puncte. Victoria ne-ar garanta prezența în primele cinci, indiferent de rezultatele celorlalte echipe. Chiar dacă toată lumea ar câștiga ultimele jocuri, România nu ar putea termina sub Scoția, Polonia, Austria, Macedonia de Nord, și Belgia.

ADVERTISEMENT

O victorie în partida din etapa anterioară ar fi garantat prezența României la Euro 2021 încă de pe acum, însă tricolorii au pierdut cu formația vecină după un penalty gratuit acordat de arbitru echipei gazde.

Este de menționat și că în clasamentul locurilor secunde din grupele de calificare la Euro 2021 U21 nu vor fi luate în calcul punctele obținute cu ultimele clasate. România s-a impus de două ori în fața Maltei, însă aceste victorii nu sunt luate în calcul.

ADVERTISEMENT