Sport

România U21 debutează la Euro 2023 cu Spania! Cum arată programul complet al naționalei lui Emil Săndoi

Echipa națională a României de tineret va debuta la Campionatul European din 2023 cu reprezentativa similară a Spaniei.
19.10.2022 | 14:08
Romania U21 debuteaza la Euro 2023 cu Spania Cum arata programul complet al nationalei lui Emil Sandoi
Campionatul European U21 va avea loc în perioada 21 iunie – 8 iulie 2023. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu a fixat ca obiectiv naționalei U21 calificarea în semifinale la Campionatul European din 2023, iar „tricolorii” vor debuta împotriva Spaniei.

România debutează la EURO împotriva Spaniei, care ne-a învins cu 4-1 într-un amical

Naționala lui Emil Săndoi va debuta la turneul final de anul viitor pe stadionul Ghencea împotriva Spaniei, echipă care ne-a învins în luna septembrie cu scorul de 4-1 într-un meci amical.

ADVERTISEMENT


Turneul final se va desfășura în perioada 21 iunie – 8 iulie 2023, iar Bucureștiul și Clujul vor organiza meciuri pe stadioane Ghencea, Giulești, respectiv arenele celor de la Universitatea și CFR Cluj.

Cum arată cele patru grupe

GRUPA A: Georgia, Belgia, Olanda, Portugalia

GRUPA B: România, Spania, Ucraina, Croația

GRUPA C: Cehia, Israel, Anglia, Germania

GRUPA D: Norvegia, Elveția, Italia, Franța

Programul României în grupa B de la Campionatul European

Miercuri, 21 iunie: ora 19:00 Ucraina – Croația (Stadionul Giulești, București); 21:45  România – Spania (Stadionul Ghencea, București)

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 24 iunie ora 19:00 România – Ucraina (Stadionul Ghencea, București); 21:45  Spania – Croația (Stadionul Giulești, București)

Marți, 27 iunie 21:45  Croația – România (Stadionul Ghencea, București); 21:45 Spania – Ucraina (Stadionul Giulești, București).

ADVERTISEMENT

Bucureștiul va găzdui semifinala turneului final pe stadionul Ghencea, pe data de 5 iulie, de la ora 22:00, iar marea finală se va disputa la Batumi (Georgia), sâmbătă, 8 iulie, ora 19:00.

Dumitru Dragomir e convins că naționala României nu are nicio șansă de calificare: „Locul patru e asigurat”

Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, consideră că „tricolorii” nu mai pot egala performanțele reușite în mandatul lui Mirel Rădoi: „Avem asigurat locul patru, cinciul nu, că jucăm totuși. Locul patru în grupă, nu în turneul final”.

ADVERTISEMENT

„Oracolul din Bălcești” face previziuni sumbre și e de părere că va mai trece o perioadă lungă de secetă la nivel de performanțe:„Totuși locul patru este un loc memorabil la cum se prezintă fotbalul românesc acum. În ultimii șapte ani nu s-a făcut absolut nimic, ne trebuie zece ani ca să ne revenim”.

Dragomir crede că modelul Hagi ar trebui adaptat la nivel național: „Numai dacă punem bazele unor organizări serioase în fotbal. De exemplu, la Constanța nu se gândește ca la Mureș. Dacă am avea în toate județele câte un Hagi… Atunci factorul politic trebuie să intervină și să priceapă. De șapte ani nu am crescut un fotbalist de valoare”.

Sugestiv pentru fostul conducător al fotbalului românesc e faptul că cel mai bun jucător al naționalei este Nicolae Stanciu: „Noi cerem de la selecționer rezultate și cel mai bun jucător joacă în China. Pe timpul meu aveam 17 jucători dintre care unul era căpitanul echipei Barcelona. De aici pleacă totul, nu mai avem fotbaliști”, a declarat Dumitru Dragomir la Sport Total FM.

ADVERTISEMENT
Tags: