Fotbal intern

România U21 – Germania U21 0-0. Am pierdut calificarea, dar le-am câștigat respectul! Plecăm acasă neînvinși

30.03.2021 | 21:16
Romania U21  Germania U21 00 Am pierdut calificarea dar leam castigat respectul Plecam acasa neinvinsi
ADVERTISEMENT

Naționala de tineret a României a făcut doar 0-0 cu selecționata similară a Germaniei și a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Europeean, chiar dacă nu a pierdut niciun meci la acest turneu final.

Pentru a merge mai departe, „tricolorii” aveau nevoie de o victorie sau de un egal de la 2-2 în sus, indiferent de rezultatul meciului dintre Olanda și Ungaria.

ADVERTISEMENT

În ciuda ratării accesului în „sferturi”, jucătorii lui Adrian Mutu și-au câștigat respectul adversarilor, la finalul partidei cu Germania fiind încurajați și consolați chiar de Stefan Kuntz, selecționerul „panzerelor”.

România U21 – Germania U21 0-0 – VEZI VIDEO

  • România U21: Vlad – Vlădoiu, Ciobotariu, Paşcanu (63 Drăgușin), Haruţ –  Oaidă, Dulca (56 Moruțan), Itu (46 Ciobanu) – Olaru, Ad. Petre (77 Oct. Popescu), Măţan. Antrenor: Adrian Mutu
  • Germania U21: Dahmen – Vagnoman, Pieper, Scholtterbeck, Raum – Baku (82 Jakobs), Dorsch, Maier – Klimowicz (63 Burkardt) – Berisha (90+1 Stach), Nmecha. Antrenor: Stefan Kuntz
ADVERTISEMENT

Min. 3: Corner pentru România executat de Olaru, Ciobotariu reia cu capul din centrul careului mare, dar un fundaș german respinge de pe linia porții.

Min. 4: Șutul lui Mățan din careu lovește bara.

Min. 20: Scholtterbeck reia cu capul din 6 metri pe lângă poarta lui Vlad, cupă un corner al Germaniei.

ADVERTISEMENT

Min. 24: Ocazie imensă ratată de Germania. Klimowicz scapă singur cu Vlad, trimite pe lângă portarul nostru, dar Pașcanu respinge miraculos de pe linia porții.

Min. 32: Șutul lui Nmecha din careu este reținut de Vlad.

Min. 42: Pașcanu are din nou o intervenție excelentă la o acțiune a germanilor și ne salvează de la primirea unui gol.

ADVERTISEMENT

Min. 63: Alex Pașcanu, cel mai bun jucător al României de până acum, s-a accidentat și a fost înlocuit de Radu Drăgușin.

Min. 65: Lovitura liberă de la marginea careului pentru România, dar șutul lui Ciobanu este reținut de portarul Dahmen.

Min. 73: Penalty pentru Germania acordat după un henț în careu comis de Oaidă, dar șutul lui Nmecha se duce în bară.

Min. 77: Intervenție excelentă a lui Vlad, care ne salvează din nou la șutul din 10 metri a lui Burkardt.

Min. 90: Pieper reia cu capul în transversală.

România U21 – Germania U21 Live stream TVR 1

Partida România U21 – Germania U 21 se joacă marţi, 30 martie, de la ora 19:00, pe acelaşi stadion pe care am evoluat şi în precedentele două meciuri, Boszik Arena, din Budapesta, inaugurat chiar de meciul nostru cu Olanda. Ne va arbitra spaniolul Cuadra.

Meciul România U21 – Germania U21 se  va disputa marţi, 30 martie, de la ora 19:00, în etapa a 3-a, ultima, a grupei A de la CE de tineret. Jocul va fi televizat în direct, ca de altfel întreaga competiţie, de postul TVR 1. Îl mai puteţi urmări şi în format LIVE VIDEO pe site-ul FANATIK.RO.

Ambele naţionale au câte patru puncte după primele două partide. Numitorul comun este că au făcut acelaşi scor, 1-1, cu Olanda. România a jucat cu Ungaria, o naţională doborâtă de cazurile de COVID din lot, şi a învins cu 2-1, în timp ce Germania a spulberat-o cu 3-0.

Însă victoria noastră a fost una cu mari emoţii şi a fost reuşită inclusiv împotriva unui arbitraj ostil din toate punctele de vedere practicat de un belgian, care, foarte probabil, a făcut tot ce a putut pentru a împiedica victoria tricolorilor.

Cum se poate califica naționala de tineret a României în sferturile de finală ale Campionatului European

Cum Germania şi Olanda ne-au arătat fără nici o jenă ce înseamnă un aranjament pe faţă, nemţii ajutându-i pe batavi să înscrie la o fază de cascadorii râsului a portarului lor şi apoi olandezii, în ultimele minute, dându-se politicoşi la o parte în faţa propriei porţi pentru golul egalizator pentru a merge mai departe România are doar două variante. Să câştige sau să facă egal cu goluri multe, începând de la 2-2.

Evident, misiunea elevilor lui Adrian Mutu este foarte grea. Joacă împotriva finalistei de acum doi ani, care în penultimul act ne spulbera nouă visele, bătându-ne cu 4-2, după ce am condus la pauză cu 2-1 şi care a rămas una dintre cele mai bune naţionale la acest nivel de vârstă de pe continent.

Căpitanul Marius Marin şi George Ganea sunt suspendaţi

Germania are mulţi jucători de valoare, un atac extrem de mobil şi de periculos, iar selecţionerul Stefan Kuntz îşi poate permite luxul de a ţine pe bară sau a-i acorda puţin spaţiu noii vedete de la Borussia Dortmund, Youssoufa Moukoko, care abia a trecut de graniţa a 16 ani, dar e deja un atacant de temut.

Problema noastră este că vom fi lipsiţi de aportul a doi tituari. Pierderea cea  mai mare este mijlocaşul la închidere şi, totodată, căpitanul echipei, Marius Marin, care a luat stupid, pentru o reacţie necontrolată, al doilea galben în meciul cu Ungaria, deşi ştia că dacă va fi avertizat va fi suspendat. Al doilea este atacantul George Ganea.

Mario Dulca poate fi soluţia la mijloc

Foarte probabil în locul lui Marin va fi folosit Mario Dulca, iar înlocuitorul lui George Ganea poate fie Adrian Petre. În rest, se prefigurează formula de start utilizată şi în partidele anterioare.

Pentru bookmakeri, Germania este destul de clar favorită, cu o cotă de 1,55, faţă de 6,40 pentru echipa noastră. Un gol al României valorează 1,65. Casele de pariuri anticipează un meci cu goluri, minim două sau trei, motiv pentru care over 2,5 cota este de 1,80.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,61 este cota pentru „ambele marchează” la meciul Germania U21 – România U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT