Sport

România U21, la 90 de minute de EURO 2019! Calculele calificării. Ce rezultate ne avantajează în ultima etapă

12.10.2018 | 20:54
Romania U21 la 90 de minute de EURO 2019 Calculele calificarii Ce rezultate ne avantajeaza in ultima etapa

România a învins cu 2-0 Țara Galilor în etapa a 9-a din preliminariile EURO U21. A fost victoria de care tricolorii mici aveau nevoie pentru a fi 99% calificați la turneul final programat anul viitor. 

Echipa lui Mirel Rădoi mai are de îndeplinit o simplă formalitate în ultima rundă. Trebuie să scoată cel puțin un punct din duelul de pe teren propriu cu Liechtenstein, formație care a pierdut toate cele nouă jocuri de până acum.

Calculele calificării. Ce rezultate ne avantajează în ultima etapă

Ne putem califica direct chiar și cu o înfrângere, atât timp cât Portugalia nu câștigă meciul cu Bosnia. Dacă vom termina la egalitate de puncte fie cu Portugalia, fie cu Bosnia, atunci ne calificăm datorită rezultatelor obținute în meciurile directe. Împotriva Portugaliei am luat patru puncte, iar cu Bosnia am luat toate cele șase puncte.

Miza meciului Portugalia – Bosnia nu mai este atât de mare pentru primul loc, ci pentru locul 2, care asigură prezența la baraj.

CLASAMENTUL GRUPEI

  1. România 21 puncte
  2. Portugalia 19 puncte
  3. Bosnia 18 puncte
  4. Țara Galilor 10 puncte
  5. Elveția 10 puncte
  6. Liechtenstein 0 puncte

ULTIMA ETAPĂ

România – Liechtenstein
Portugalia – Bosnia
Țara Galilor – Elveția

George Pușcaș e golgheterul echipei antrenate de Rădoi

Golurile victoriei cu Țara Galilor au fost marcate de Dennis Man și de George Pușcaș. Golgheterul nostru din aceste preliminarii este chiar atacantul lui Palermo, autor a cinci reușite. Opt jucători din lotul României de tineret au marcat cele 15 goluri din grupă. De menționat și faptul că avem cea mai sigură defensivă din actuala campanie de calificare, alături de naționala Greciei, fiecare primind doar câte patru goluri.

Tricolorii mici n-au pierdut niciun joc, obținând șase victorii și remizând în duelurile de acasă cu Elveția și cu Portugalia, respectiv în deplasare cu Țara Galilor.

România nu s-a mai calificat la un turneu final european de tineret din 1998, atunci când găzduiam competiția. Deși am beneficiat de o generație de excepție în acea perioadă, naționala noastră s-a făcut de râs la acel turneu, pierzând toate meciurile.

Tags: