Sport

România U21, remiză albă contra campioanei europene Germania U21. Ce a declarat Emil Săndoi după ultimul amical înainte de Euro 2023. Update

Învinsă de Portugalia U21, 0-2, selecționata de tineret a României a remizat, 0-0, cu campioana în exercițiu, Germania, în ultimul amical înaintea Euro 2023.
28.03.2023 | 21:10
Romania U21 remiza alba contra campioanei europene Germania U21 Ce a declarat Emil Sandoi dupa ultimul amical inainte de Euro 2023 Update
România U21, remiză albă în compania campioanei europene. Germania U21. A fost ultimul amical al naționalei lui Săndoi înainte de Euro 2023. FOTO: Facebook echipa națională a României
ADVERTISEMENT
28-03-2023
20:12

Emil Săndoi, mulțumit după 0-0 cu Germania U21

România U21 a remizat, 0-0, cu Germania U21, în ultimul meci de verificare înaintea turneului final al Euro 2023. Un rezultat care l-a mulțumit pe selecționerul Emil Săndoi, care a remarcat și atmosfera de la Sibiu, acolo unde stadionul a fost arhiplin.

”Sunt mulțumit. O să-i felicit pe băieți, pentru că așa cum ne propusesem, am arătat altă față astăzi decât meciul cu Portugalia. Ocaziile mai clare le-am avut noi, cred.

Am avut un pic de suferit pe final de meci, când am făcut mai multe schimbări și s-a văzut în angrenajul echipei. Per total a fost un joc echilibra și cred că rezultatul este corect.

Îmi pare rău că nu am reușit să înscriem. Ar fi contat foarte mult o victorie astăzi, cu Germania, dar până la urmă, să știți că eu și rezultatul de astăzi îl consider pozitiv.

A fost o atmosferă superbă astăzi. Vreau să mulțumesc și în numele jucătorilor pentru modul în care ne-au încurajat, pentru atitudinea pe care au avut-o în tribune.

Cred că orice antrenor sau jucător își dorește să aibă parte de așa ceva”, a spus Săndoi.

28-03-2023
15:23

România U21 - Germania U21 0-0

Vezi aici cele mai importante faze.

Min.90+6: Final de meci.

Min.76: Șut plasat al lui Markovic, însă fără prea multă forță, iar Atubolu prinde.

Min.74: Intră Rareș Ilie, Mihai Lixandru și Jovan Markovic, ies Vladimir Screciu, Ștefan Baiaram și Daniel Bîrligea.

Min.66: Târnovanu și Pantea intervin în două ocazii la acțiuni periculoase ale oaspeților.

Min.62: Intră Pitu, Pop și Miculescu, ies Petrila, Albu și Ișfan.

Min.56: Ișfan ratează dintr-o poziție bună.

Min.55: Stiller este găsit în centrul careului, reia cu capul, însă Târnovanu prinde.

Min.46: Startul reprizei secunde.

Min.45+2: Final de primă repriză.

Min.33: Reluare cu capul a lui Baiaram, la prima lovitură de colț pentru ”tricolori”, Atubolu respinge excelent.

Min.22: Dublă ocazie pentru Germania, dar Târnovanu și Racovițan reușesc să respingă.

Min.12: Ngankam șutează puternic, dar Târnovanu respinge.

Min.2: Bîrligea centrează puternic, portarul Atubolu respinge balonul. 

Min.1: Start meci.

România U21: Târnovanu – Pantea, Racovițan, Dican, Țicu – Albu, Screciu (cpt.) – Ișfan, Baiaram, Petrila – Bîrligea. Rezerve: M. Popa, Gorcea – Țîrlea, Ehmann, Grameni, Markovic, Pitu, Lixandru, Corbu, Miculescu, R. Ilie, A. Dumitrescu, V. Pop. Selecționer: Emil Săndoi

Germania U21: Atubolu – Martel, Bisseck, Beyer, Netz – Stiller, Keitel (cpt.), Huseinbasic – Knauff, Ngankam, Weißhaupt. Rezerve: Mantl, Urbig – Katterbach, Schmidt, Malone, Osterhage, Matricini, Leweling, Alidou. Selecționer: Antonio Di Salvo

28-03-2023
15:01

Echipa de start aleasă de Emil Săndoi pentru meciul cu Germania U21

Emil Săndoi a anunțat echipa de start a ”tricolorilor” U21 pentru confruntarea din această seară cu Germania U21. Așa cum anunțase, formula este complet schimbată comparativ cu partida pierdută, 0-2, în compania Portugaliei.

28-03-2023
12:19

Supriză pentru suporteri din partea unuia dintre sponsorii echipei naționale

Întrebat în ce culoare ar trebui să se îmbrace suporterii echipei naționale, Emil Săndoi, selecționerul naționalei Under 21, a răspuns fără să stea pe gânduri: ”În galben”.

Ei bine, la partida de la Sibiu dintre naționala U21 a României și cea similară a Germaniei, acest deziderat se poate împlini măcar pentru fanii de la Tribuna a II-a. Aceștia vor primi un tricou în această culoare drept cadou din partea unuia dintre sponsorii echipei naționale, ”Penny”.

28-03-2023
08:13

Stadion plin la România U21 - Germania U21

Meciul dintre România U21 și Germania U21 se va disputa într-o atmosferă superbă, toate biletele puse în vânzare pentru această partidă fiind deja epuizate. Astfel, la partida care se dispută pe stadionul lui Hermannstadt vor asista peste 8.000 de spectatori.


Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a echipei naționale a României: „Jucăm cu stadionul plin la Sibiu! Toate biletele pentru meciul cu Germania U21 au fost vândute!”.

27-03-2023
20:42

Emil Săndoi anunță schimbări în echipa României U21 pentru amicalul cu Germania U21

România U21 a pierdut primul meci de pregătire al acțiunii de la finalul lunii martie, scor 0-2 cu Portugalia pe Stadionul Ghencea. Pentru „tricolorii mici” urmează duelul cu Germania care va avea loc pe un stadion plin la Sibiu, marți, 28 martie, ora 19:00. 

Nemulțumit de felul în care s-a prezentat echipa sa la meciul cu Portugalia U20, Emil Săndoi a anunțat schimbări drastice pentru duelul împotriva campioanei europene en-titre. „Mi-e greu să comentez alte meciuri, sunt supărat după jocul nostru, pentru că am arătat foarte rău în prima repriză. Poate că și eu am greșit că am încercat să pun o presiune pe ei, presiune de care ei se vor lovi pe parcursul turneului final.

Le-am pus că noi nu am avut o campanie de calificare, o campanie care te călește și individual, și colectiv, pentru că sunt meciuri pe muchie de cuțit, concentrarea trebuie să fie la maximum. Cred că suferim la aspectul acesta.

I-am simțit înaintea celorlalte meciuri destul de capacitați. Acum nu știu ce să spun, pentru că jocul și rezultatul au fost neplăcute pentru toți. Sperăm să schimbăm impresia din meciul cu Portugalia, e normal să existe critici. 

La meciul de mâine vor fi multe schimbări, cred că o să fie 8 jucători noi față de meciul cu Portugalia. E posibil să mai bănuiască și jucătorii primul 11. Până acum, având puține acțiuni cu ei, m-am ferit ca ei să își dea seama de primul 11”, a declarat Emil Săndoi, potrivit digisport.ro.

Se anunță un stadion plin și o atmosferă de zile la mari la Sibiu, însă Emil Săndoi speră ca acest aspect să nu îi deruteze pe jucătorii de la naționala României U21. Partida cu Germania U21 este ultimul test înaintea aventurii de la Euro 2023 care va avea loc în vară. 

„Am înțeles că va fi stadionul plin, dar sper să nu ne încețoșeze în deciziile pe care le luăm. Adrenalina asta nu trebuie să depășească anumite cote. Întâlnim campioana en-titre, sper să fim pregătiți, poate că până acum nu am fost pregătiți nici mental pentru adversarii pe care i-am întâlnit.

Dar pentru această partidă, am crezut că ei trebuie să fie pregătiți mai bine mental nu înaintea meciului, ci cu două-trei zile înainte.

Sperăm să găsim cea mai bună soluție, o să încercăm să folosim toți jucătorii pe care îi avem, chiar dacă uneori avem de suferit, pentru că noi vrem să creștem grupul de jucători pe care îi avem în vizorul nostru. Poate că Portugalia nu își permite să facă asta, ei au un bazin mai mare de selecție, asta e situația”, a mai spus Emil Săndoi. 

26-03-2023
17:16

Naționala României a ajuns la Sibiu

Echipa națională U21 a României a ajuns la Sibiu, acolo unde marți, 28 martie, de la ora 19:00, de va desfășura meciul amical cu reprezentativa similară a Germaniei.

românia u 21 - portugalia u 21

”Tricolorii” au plecat din București cu autocarul și după un drum de cinci ore au ajuns la Sibiu.

românia u 21 - portugalia u 21

Elevii lui Emil Săndoi au programat, luni, 27 martie, antrenamentul oficial.

românia u 21 - portugalia u 21

26-03-2023
13:59

Naționala U21, antrenament la Buftea

Echipa națională U21 a României a susținut ultimul antrenament la baza de la Buftea, înainte de a pleca spre Sibiu, acolo unde se va juca meciul amical împotriva Germaniei U21.

românia u 21 - portugalia u 21

Înainte de ședința tehnică, selecționerul Emil Săndoi le-a ținut un scurt discurs jucătorilor, iar apoi aceștia au trecut la exercițiile stabilite de staff-ul tehnic.

românia u 21 - portugalia u 21

Partida amicală România U21 – Germania U21 se va disputa marți, 28 martie, de la ora 19:00, pe noul stadion din Sibiu.

românia u 21 - portugalia u 21

24-03-2023
17:05

România U21 - Portugalia U21 0-2 (A. Sousa 24, P. Neto 36)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

FINAL: România U21 pierde cu 0-2 testul împotriva reprezentativei Portugaliei. Următorul amical al trupei lui Săndoi e programat marți, 28 aprilie, ora 19:00, contra campioanei europene Germania U21.

Min. 67: O nouă ocazie pentru oaspeți! Popa are o intervenție foartă bună în fața lui Silva și păstrează tabela nemodificată.

Min. 50: Ocazie pentru România! Petrila șutează în forță, dar mingea este deviată în corner de către un adversar.

Min. 36 – GOOOL Portugalia!!! Pedro Neto trece cu ușurință de Rareș Pop, iar apoi nu îi dă nicio șansă lui Mihai Popa, trimițând mingea în plasa laterală.

Min. 24 – GOOOL Portugalia!!! Sousa profită de faptul că a fost lăsat liber în careul de 16 metri și îl execută pe Popa cu un șut la colțul lung.

Min. 1 – A început meciul amical din Ghencea!

24-03-2023
15:35

Echipele de start din România U21 - Portugalia U21

Au fost anunțate echipele de start pentru amicalul România U21 – Portugalia U21, care se va juca pe Ghencea și care va începe la ora 19:00:

  • România U21: M. Popa – Țîrlea, Racovițan, Dican, Screciu, Dumitrescu – Miculescu, Pop, Pitu, Corbu – Markovic; Rezerve: Târnovanu, Gorcea – Țicu, Ehmann, Albu, Petrila, Grameni, Ișfan, Pantea, Lixandru, R. Ilie, Bîrligea, Baiaram; Selecționer: Emil Săndoi
  • Portugalia U21: Soares – Malheiro, Penetra, T. Araujo, Lelo – Costa – F. Conceicao, A. Sousa, D. Silva, Neto – H. Araujo; Rezerve: Tabuaco – Esteves, Amaro, Tavares, Dantas, V. Sousa, Costa, Almeida, Vitor Oliveira, F. Silva, Fabio Vieira; Selecționer: Rui Jorge
24-03-2023
08:08

Fanii sunt invitați să câștige un tricou al echipei naționale

Naționala de tineret a României dispută vineri, 24 martie, un meci amical pe teren propriu împotriva selecționatei similare a Portugaliei, iar oficialii FRF au pregătit o mulțime de suprize pentru fanii „tricolorilor”.

Suporterii sunt invitați să acceseze aplicația Fan Arena by FRF, iar cei care vor ghici scorul corect al meciului România U21 – Portugalia U21 au posibilitatea să câștige un tricou al echipei naționale.

ghiceste scorul
Ghiciți scorul corect la România U21 – Portugalia U21
23-03-2023
21:06

Markovic, sărbătorit în cantonament

Joi, 23 martie, Jovan Markovic a împlinit 22 de ani. Superstarul Universității Craiova și-a aniversat ziua de naștere în cantonamentul naționalei de tineret, acolo unde a primit un tort.

„La mulți ani, Jovan Markovic! Tricolorul a fost serbat în cantonamentul tricolorilor de la Buftea. Atacantul legitimat la Universitatea Craiova a împlinit 22 de ani!”, a fost mesajul postat de FRF de ziua lui Markovic.

23-03-2023
08:40

Ișfan a trecut cu brio testul dat de Screciu

Vladimir Screciu l-a supus unui test de cultură privind istoria Universității Craiova pe coechipierul său din Bănie, Alexandru Ișfan.

Transferat la începutul acestui an la formația din Oltenia de la FC Argeș, Ișfan a trecut cu brio testul, acumulând 8 puncte din 10 posibile.

Atacantul a răspuns din prima la trei întrebări, primind pentru fiecare câte două puncte, iar la altele două a avut nevoie de un indiciu, astfel că a primit un singur punct. VEZI VIDEO AICI

22-03-2023
21:03

Optimism pentru ”puștii” lui Săndoi: ”Cu gândul acesta am venit și am început campania. Să facem mai mult decât au făcut foștii colegi”

Naționala Under 21 a României, antrenată de Emil Săndoi, joacă ultimele meciuri de pregătire înaintea turneului final al Campionatului European 2023, care se va desfășura în România și Georgia. Adversarele din aceste amicale sunt formațiile Portugaliei și Germaniei, cea din urmă fiind campioana în exercițiu.

Starea de spirit a ”tricolorilor” mici este foarte bună. Iar Ștefan Baiaram crede în forța generației sale. ”Consider că echipa are forță (n.r. să treacă de grupă). Avem un grup bun, un grup unit.

Cu gândul acesta am venit și am început campania. Să facem mai mult decât au făcut foștii colegi”, a spus jucătorul Universității Craiova pentru AS.ro.

”Jucăm fotbal, suntem aici să demonstrăm”, a spus și Racovițan, care a creditat Spania drept cel mai puternic adversar din grupă, dar a precizat că nu se teme de vreun adversar.  În timp ce Emil Săndoi a precizat: ”Putem să vă promitem că vom face tot ce va depinde de noi pentru a ajunge cât mai sus”.

22-03-2023
14:11

Ovidiu Popescu, noul analist video al naționalei U21

Selecționerul naționalei U21 a României, Emil Săndoi, a decis să-l aducă în staff-ul său pe Ovidiu Popescu, care va ocupa funcția de analist video.

În vârstă de 27 de ani, acesta a activat ca antrenor, timp de cinci ani, la grupele de copii și juniori de la CSM Reșița și este video analist la prima echipă.

21-03-2023
16:35

Imagini de la antrenamentul României U21. Video

Federația Română de Fotbal a postat pe pagina oficială de Facebook a echipei naționale a României un video cu o o parte din antrenamentul naționalei de tineret.

„Antrenament diferențiat pentru tricolorii U21, funcție de starea fizică după ultimele partide la club”, spre bucuria fanilor care au putut să urmărească modul în care arată o ședință de pregătire sub comanda selecționerului Emil Săndoi.

Echipa naţională U21 a României va susţine în perioada înteruperii campionatului pentru partidele naţionalei mari din preliminariile EURO 2024 două jocuri amicale foarte puternice. Ambele sunt pe teren propriu, în perioada vineri, 24 martie – marţi, 28 martie, în compania reprezentativelor similare ale  Portugaliei şi Germaniei.

România, gazdă alături de Georgia, a turneului final al CE de tineret în acest an

Naţionala U21 a României nu a participat la preliminariile CE de tineret 2023, deoarece alături de Georgia are statut de ţară gazdă a turneului final, care se va juca în această vară. România face parte din grupa B, alături de Spania, una dintre marile favorite la trofeu, Ucraina şi Croaţia. Obiectivul este cel puţin depăşirea grupelor.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv, tinerii „tricolori” nu au putut susţine decât partide amicale, ceea ce poate reprezenta un handicap important, pentru că lipsa mizei poate pune amprenta asupra evoluţiei jucătorilor. Acum urmează la Bucureşti, pe stadionul Steaua şi la Sibiu, două jocuri extrem de tari, în compania Porutgaliei şi Germaniei, două naţionale care vor fi şi ele prezente la turneul final.

Cine transmite la TV partidele România U21 – Portugalia U21 şi România U21 – Germania U21

Naţionala U21 a României susţine două partide amicale, vineri, 24 martie, de la ora 19:00, pe stadionul Steaua, în compania reprezentativei similare a Portugaliei şi marţi, 28 martie, de la aceeaşi oră, la Sibiu, adversar urmând a fi naţionala Germaniei U 21. Ambele partide vor fi transmise la televiziune în exclusivitate la PRO Arena.

ADVERTISEMENT

Naționala de tineret va începe în septembrie 2023 o nouă campanie de calificare, cea pentru Campionatul European din 2025. „Tricolorii” fac parte din grupa E, alături de Elveția, Finlanda, Albania, Muntenegru și Armenia. Iar toate meciurile din această campanie vor fi transmise de Pro TV şi Pro Arena.

Programul meciurilor amicale ale naționalei U21 a României

  • Vineri, 24 martie, ora 19:00: ROMÂNIA U21 – Portugalia U21 (Stadion Steaua)
  • Marți, 28 martie, ora 19:00: ROMÂNIA U21 – Germania U21 (Stadion Sibiu
ADVERTISEMENT

Andrei Coubiş a trădat România pentru Italia

Selecţionerul Emil Săndoi s-a văzut nevoit să renunţe la serviciile unui jucător important din compartimentul defensiv. „Pe lista selecționerului Emil Săndoi s-a aflat și Andrei Coubiș, însă jucătorul legitimat la AC Milan a refuzat convocarea, preferând să meargă la naționala U20 a Italiei.

Căpitanul formației Primavera a lui AC Milan spusese „nu” și la ultima acțiune a naționalei U21, în decembrie 2022, deşi atunci s-a zis că motivul oficial ar fi fost refuzul celor de la AC Milan de a-l lăsa, dat fiind faptul că nu era dată oficială FIFA. Este al doilea român din Italia care întoarce spatele unei naţionale a României, după Daniel Boloca de la Frosinone la naţionala mare.

ADVERTISEMENT

Emil Săndoi a păstrat scheletul lotului convocat şi anul precedent

Cum se apropie cu paşi repezi momentul primului meci de la turneul final, unul imposibil, pe stadionul Steaua, în compania Spaniei, selecţionerul Emil Săndoi a început să contureze un nucleu de bază care să reprezinte scheletul lotului. Sunt jucători cu prezenţe permanente la echipele lor din SuperLiga.

Este vorba de Vladimir Screciu, David Miculescu, Alexandru Ișfan, Ștefan Baiaram, Alexi Pitu, Rareș Ilie, Claudiu Petrila şi Jovan Markovic. Pe listă s-a aflat inclusiv atacantul Farului, Louis Munteanu, dar acesta a plecat de urgenţă la echipa mare, după ce a venit vestea forfaitului lui George Puşcaş. Numele noi sunt fundaşul Marco Ehmann, fostul dinamovist jucând acum în Cipru, portarul Gorcea de la U Cluj şi mijlocaşul Vlad Pop de la Mioveni.

Lotul României U21 pentru meciurile amicale cu Portugalia şi Germania

PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Andrei Gorcea (Universitatea Cluj);

FUNDAȘI: Alexandru Pantea (FCSB), Alexandru Țîrlea (Gimnastic de Tarragona / Spania), Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Victor Dican (FC Botoșani), Marco Ehmann (EN Paralimniou / Cipru), Valentin Țicu (Petrolul), Andres Dumitrescu (Sepsi);

MIJLOCAȘI: Vlad Pop (CS Mioveni), Dragoș Albu (U Craiova 1948), Mihai Lixandru (CS Mioveni), Constantin Grameni (Farul), David Miculescu (FCSB), Alexandru Ișfan (Universitatea Craiova), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexi Pitu (Bordeaux / Franța), Rareș Ilie (Maccabi Tel Aviv / Israel), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Marius Corbu (Puskás Akadémia / Ungaria);

ATACANȚI: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Birligea (CFR Cluj).


  • Cota exclusivă FORTUNA: 2,15 este cota pentru „sub 2,5 goluri” la meciul România U21 – Portugalia U21.

ADVERTISEMENT