Fotbal international

România U21, meci decisiv cu Danemarca. Absențe importante în tabăra tricolorilor la finala pentru Euro

13.10.2020 | 22:43
România U21, meci decisiv cu Danemarca. Absențe importante în tabăra tricolorilor la finala pentru Euro
România U21, meci decisiv cu Danemarca. Absențe importante în tabăra tricolorilor la finala pentru Euro. Sursa foto: SportPictures.eu
ADVERTISEMENT

Pentru România U21, urmează un meci decisiv cu Danemarca. Dacă „tricolorii” mici reușesc să se impună în meciul contra nordicilor, își vor asigura prezența la Euro 2021.

Elevii lui Adrian Mutu nu mai pot termina pe primul loc în grupă, însă acest lucru vine și cu un avantaj în contextul actual, pentru că adversara din ultima etapă este o echipă care nu mai are pentru ce să lupte.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru România, echipa lui Mutu nu se va putea baza în meciul cu danezii pe Tudor Băluță și George Ganea. Băluță a fost eliminat contra Maltei, în vreme ce Ganea a acumulat prea multe galbene și va fi și el suspendat.

România U21, meci decisiv cu Danemarca. Fără Tudor Băluță și George Ganea

Partida pe care România U21 o va disputa la jumătatea lunii noiembrie împotriva selecționatei de tineret a Danemarcei este una care se poate dovedi a fi decisivă pentru viitorul multora dintre actualii componenți ai echipei lui Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT

Participarea la ediția din 2019 a Campionatului European destinat naționalelor de tineret i-a ajutat pe mulți dintre jucătorii români să își ridice cota și să prindă transferuri interesante, mai ales că au ajuns atunci până în semifinale. Astfel, participarea la Euro 2021 ar fi o oportunitate excelentă și pentru noii jucători ai naționalei mici să se facă remarcați.

Din păcate, misiunea tricolorilor va fi îngreunată de două absențe importante pe care Mutu va trebui să le gestioneze cât mai eficient. Vor lipsi la meciul din noiembrie Tudor Băluță, mijlocașul ajuns la Dinamo Kiev, și George Ganea, fotbalistul de la FC Viitorul. Băluță a fost eliminat în victoria cu 4-1 contra Maltei, în vreme ce Ganea a văzut cartonașul galben pentru simulare și nu va putea juca din cauză că are prea multe „galbene”.

Ce soluții are Adrian Mutu

În vârstă de 21 de ani, Tudor Băluță a fost împrumutat recent de Dinamo Kiev de la Brighton, la cererea expresă a lui Mircea Lucescu. Băluță poate evolua ca fundaș central, însă este la bază mijlocaș central. El a fost folosit în meciul contra Maltei ca fundaș central, deși pe bancă era și Andrei Chindriș. Băluță a fost eliminat și nu va putea juca în meciul cu Danemarca.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu poate suplini absența sa din centrul apărării chiar prin intermediul lui Andrei Chindriș, fotbalistul de la FC Botoșani care a jucat și astăzi o repriză. În rolul de mijlocaș central ar putea evolua Cătălin Itu, de la CFR Cluj, Marius Marin, Darius Olaru sau Andrei Ciobanu.

În locul lui George Ganea, atacantul central de la Viitorul, ar putea evolua Louis Munteanu, proaspăt transferat de la clubul patronat de Gheorghe Hagi la Fiorentina. El va juca în Italia pentru formația secundă a echipei Viola.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri