Sport

România U21 – Olanda U21 0-0. Remiză de moral pentru „tricolorii” lui Emil Săndoi

Echipa României U21 joacă două meciuri amicale în compania Spaniei și Olandei, în perioada 23-27 septembrie, primele acțiuni sub comanda lui Emil Săndoi.
27.09.2022 | 19:52
Romania U21  Olanda U21 00 Remiza de moral pentru tricolorii lui Emil Sandoi
România U21 – Olanda U21 0-0. Remiză de moral pentru „tricolorii” lui Emil Săndoi. FOTO: Facebook
ADVERTISEMENT
27-09-2022
15:06

România U21 - Olanda U21 0-0

Min. 86 – Ratare imensă a lui Markovic! Tavi Popescu îi dă o pasă de senzație atacantului de la U Craiova, care, scăpat singur cu Scherpen, îl ia la țintă pe portarul Batav.

Min. 63 – Modificare importantă făcută de Emil Săndoi! Selecționerul îl trimite în teren pe Octavian Popescu! David Miculescu este jucătorul schimbat.

Min. 10 – Ocazie mare pentru naționala lui Săndoi! Un fundaș batav pasează greșit la Screciu, dar căpitanul nostru nu prinde cadrul porții.

Min. 3 – Șansă de gol pentru Olanda! Joshua trimite cu capul spre poartp, dar Drăgușin respinge de pe linia porții.

Min. 1 – A început meciul amical de pe Cluj Arena!

27-09-2022
14:06

Emil Săndoi a ales primul 11 pentru partida cu Olanda

Emil Săndoi a aliniat primul 11 cu care va înfrunta Țările de Jos. Selecționerul naționalei U21 a făcut 7 modificări față de partida cu Spania, pierdută cu 1-4.

România U21: O.Hindrich – V. Țicu, B. Racovițan, R. Drăgușin, A. Coubiș – A. Ișfan, V. Screciu (C), M. Corbu – D. Miculescu, L. Munteanu, V. Pop. Rezerve: R. Popa, Szilard Gyenge, R. Ispas, C. Grameni, Oct. Popescu, V. Dican, D. Birligea, D. Isac, A. Pitu, A. Sefer, C. Petrila, J. Markovic, A. Dumitrescu, M. Lixandru. Selecționer: Emil Săndoi

 

27-09-2022
10:25

Emil Săndoi, o ultimă analiză înaintea duelului cu Țările de Jos

Emil Săndoi, selecționerul naționalei U21 a României, a adresat un ultim mesaj înainte de confruntarea cu Olanda.

„Țările de Jos are un stil de joc asemănător Spaniei, mizează mult pe posesie prelungită. E un adversar puternic, cu jucători de foarte bună calitate. Noi trebuie să acoperim zonele unde adversarul devine periculos, să construim ca un grup unit și trebuie să comunicăm mai mult în teren”, a adresat Emil Săndoi.

 

27-09-2022
09:01

„Tricolorii” au efectuat antrenamentul oficial de pe Cluj Arena

„Tricolorii mici” au parcurs luni după-amiază antrenamentul oficial de pe Cluj Arena înainte meciului de diseară cu Olanda U21.

 

26-09-2022
13:26

Accidentat în meciul cu Spania, Jovan Markovic s-a antrenat alături de ”tricolori”

Selecționerul naționalei de tineret a României, Emil Săndoi, a programat luni ultimul antrenament înaintea duelului cu Olanda, programat marți, de la 18:00, pe Cluj Arena.

La ședința de pregătire a participat și Jovan Markovic, atacantul Universității Craiova. Fotbalistul a ieșit accidentat în precedentul duel, cu Spania, pierdut de România cu 1-4.

Doar 35 de minute în partida test contra ibericilor, fiind înlocuit din cauza durerilor musculare.

25-09-2022
11:20

Antonio Sefer știe cum poate fi învinsă Olanda

Rapidistul Antonio Sefer este unul dintre fotbaliștii revelație din SperLiga și om de bază în naționala de tineret condusă de Emil Săndoi.

Fotbalistul a evoluat vreme de două sezoane în campionatul Țărilor de Jos și a dezvăluit câteva dintre secretele batavilor și cum pot fi învinși.

”Va trebui să muncim mult în meciul cu Țările de Jos. Sunt o echipă masivă, cu jucători de valoare, dar dacă o să fim uniți vom face un meci foarte bun”, a spus Sefer, pentru FRF.tv.

24-09-2022
09:13

Jovan Markovic a lipsit de la antrenament

Naționala de tineret își continuă stagiul de pregătire de la Cluj-Napoca unde, marți, va întâlni reprezentativa similară a Olandei. Selecționerul Emil Săndoi i-a scos pe ”tricolori” la o ședință de pregătire după eșecul usturător 1-4 cu Spania.

De la antrenament a lipsit atacantul Universității Craiova, Jovan Markovic. Fotbalistul a suferit o contuzie puternică și a ieșit accidentat din meciul cu ibericii.

Sursa foto: FRF

Restul fotbaliștilor au efectuat o ședință de refacere în baza de pregătire a campioanei CFR Cluj. Meciul cu Olanda este programat, marți, de la 18:00, pe Cluj Arena.

23-09-2022
14:22

România - Spania 1-4 (Minculescu 85 / Ruiz 8, 16, Riquelme 80, 90)

Vezi AICI meciul live!

Min. 90: Arbitrul Sorin Vădana a pus capăt meciului de pe Cluj Arena. 

Min. 90: 1-4 Același Rodrigo Riquelme duce scorul la 1-4 după o fază de atac purtată în doi de iberici.

Min. 89: Se produc ultimele înclouiri în echipa României. 

Min. 85: 1-3 GOOOOOOL România! David Miculescu reduce din diferență cu un șut plasat la colțul lung. Mai înainte să intre în poartă, balonul a lovit bara.

Min. 80: 0-3 Rodrigo Riquelme duce scorul la 0-3, după o fază de contraatac.

Min. 69: Petrila este înlocuit de Emil Săndoi cu Octavian Popescu.

Min. 60: Grameni, Ișfan și David Miculescu au intrat în locul lui Sefer, Munteanu și Lixandru. Și Spania a efectuat încă două modificări în echipă.

Min. 46: S-a reluat jocul de pe Cluj Arena. În echipa Spaniei au fost operate mai multe înlocuiri. 

Min. 45: S-a încheiat prima repriză.

Min. 40: Birligea trimite primul șut pe spațiul porții Spaniei, după o incursiune frumosă a lui Petrila.

Min. 35: Birligea îi ia locul lui Markovic. Atacantul Universității Craiova acuză o accidentare.

Min. 33: Acțiune frumoasă a lui Jovan Markovic, care a pătruns în suprafața de pedeapsă și, deși avea poziție bună pentru a încerca o finalizare, a ales să paseze pentru Munteanu. Spaniolii au respins în corner.

Min. 16: 0-2! Abel Ruiz face dubla. Bryan Gil a centrat excelent pentru atacantul care evoluează la Braga și acesta ăunctat cu un șut din centrul careului. 

Min. 8: 0-1! Abel Ruiz deschide scorul în disputa de pe Cluj Arena. Scăpat din marcaj de Țicu, căpitanul ibericilor a înscris cu lejeritate.

Min. 1: A început meciul!

Selecționerul Emil Săndoi a anunțat primul 11 pentru amicalul cu Spania, programat în această seară la Cluj-Napoca.

România U21: R. Popa – A. Dumitrescu, Drăgușin, Racovițan, Țicu – Screciu, Lixandru – L. L. Munteanu – Sefer, Markovic, Petrila. Rezerve: Hindrich, Szilard Gyenge, R. Ispas, Coubiș, Grameni, Oct. Popescu, Ișfan, Dican, Birligea, M. Corbu, D. Miculescu, V. Pop, Isac, A. Pitu. Selecționer: Emil Săndoi

Spania U21: Tenas – Martinez, V. Garcia, Dozagart, Balde – Turrientes, N. Gonzalez – S. Gomez, R. Sanchez, B. Salvatierra – A. Ortega, Ruiz. Selecționer: Luis de la Fuente

 

Meciul va putea fi urmărit în transmisie directă pe TVR 1, dar și pe platforma frf.tv.

23-09-2022
10:22

Săndoi, laude pentru ”tricolori”

Selecționerul naționalei U21 a României, Emil Săndoi, a avut un mesaj de încurajare pentru tinerii săi fotbaliști înaintea partidei amicale cu Spania.

”Avem o generație talentată, cu o maturitate în exprimare. Pe mine m-au impresionat zilele acestea prin comportament, implicare în antrenament, i-am văzut dornici să acumuleze și cred foarte mult în potențialul jucătorilor. Suntem în fața unui adversar dificil, trebuie să dăm dovadă de putere, dar și de echilibru”, a declarat Săndoi.

23-09-2022
07:20

România U21 - Spania U21 se vede la tv

Meciul amical dintre echipele naționale U21 ale României și Spaniei, programat programat pe Cluj Arena, se va disputa vineri, de la ora 18:00.

Întâlnirea reprezentativelor de tineret, care înseamnă debutul lui Emil Săndoi pe banca ”tricolorilor”, va fi transmisă în direct pe TVR 1. Partida va putea fi urmărită de românii din străinătate pe FRF.tv.

22-09-2022
10:11

S-au deschis casele de bilete la Cluj Arena

Începând de joi s-au pus în vânzare biletele pentru meciul amical dintre naționala U21 a României și cea a Spaniei, care se va desfășura pe Cluj Arena.

Casele de bilete ale stadionului sunt deschise joi și vineri între orele 11:00 și 19:00, dar tichetele pot fi achiziționate și online.

Un bilet la peluze costă 15 lei, iar unul la tribune 30 de lei. Copiii sub 14 ani au acces gratuit la tribuna a II-a, fiind necesară selectarea tipului de bilet ”copil” în efectuarea comenzii. Astfel, vor fi generate bilete cu valoare zero pentru a permite intrarea pe stadion.

21-09-2022
16:59

Antrenament în formulă completă

Antrenamentul efectuat de naționala de tineret a României, miercuri după amiaza, s-a desfășurat în formulă completă, toți jucătorii convocați fiind la dispoziția lui Emil Săndoi.

Sursa foto: FRF

Selecționerul și staff-ul său au transmis jucătorilor mai multe detalii tactice pe care trebuie să le aplice în duelul cu naționala iberică.

Sursa foto: FRF

”Tricolorii” se pregătesc la Cluj-Napoca unde vor disputa în următoarele zile două meciuri test. Cu Spania, vineri, 23 septembrie, respectiv cu Olanda, marți, 27 septembrie, ambele găzduite de Cluj Arena.

21-09-2022
13:31

Vali Năstase secundul lui Emil Săndoi la naționala U21

Fostul fundaș al echipei Dinamo, Valentin Năstase, a fost cooptat de selecționerul Emil Săndoi în staff-ul echipei naționale U21.

El și-a început cariera la Gloria Bistrița, iar apoi a mai jucat pentru FC Argeș, Dinamo București, Genoa, Palermo, Bologna, Ascoli și Eintracht Braunschweig. Năstase are și patru selecții la prima reprezentativă.

Fostul fundaș și-a început cariera de antrenor la Argeș 1953 Pitești, pentru ca în sezonul 2018-2019 să fie secund la FC Argeș. În perioada 2020-2022 a fost secundul lui Emil Săndoi la Chindia Târgoviște.

Întregul staff al echipei naționaleu U21 a României este următorul:

  • Selecționer: Emil Săndoi
  • Antrenori secunzi: Răzvan Rotaru, Valentin Năstase
  • Antrenor portari: Răzvan Stanca
  • Preparator fizic: Vlad Nicoară
  • Analist Video: Gabriel Glăvan
  • Doctor: Dan Costin
  • Kinetoterapeuți: Adrian Mîrza, Andrei Bogățan
  • Maseur: Vladimir Foia
  • Magaziner: Daniel Ilie
  • Ofițer presă: Andrei Sârbu
  • Director Sportiv: Marius Niculae
  • Team Manager: Iulian Oțelea
  • Șef delegație: Vlad Munteanu
  • Psiholog: Alexandru Boncu
21-09-2022
10:23

Amical încheiat cu exersarea penalty-urilor

Jucătorii echipei naționale de tineret au fost puși de selecționerul Emil Săndoi să joace un amical între ei la antrenament.

Întâlnirea s-a încheiat la egalitate, astfel că a fost un bun motiv pentru ”tricolori” să exerseze la final loviturile de la 11 metri.

 

 

19-09-2022
16:10

Emil Săndoi și-a reînceput munca la naționala de tineret

Selecționerul Emil Săndoi a condus primele antrenamente ale naționalei de tineret, la Cluj-Napoca, unde va întâlni reprezentativele Spaniei și Olandei în două meciuri test.

Ședințele de pregătire ale ”tricolorilor mici” s-au desfășurat în baza de antrenament a campioanei CFR Cluj. Fotbaliștii au efectuat un prim antrenament ușor, bazat pe exerciții de mobilitate. Al doilea însă a fost unul de intensitate medie.

Inițial meciurile urmau să se dispute pe cele două stadioane din Cluj-Napoca, dar vor fi găzduite doar de Cluj Arena. Suprafața de joc a arenei din Gruia este afectată de o boală și se prezintă în condiții improprii.

Naționala de tineret a României, co-gazdă a viitorului turneu final al EURO U21 în 2023 alături de Georgia, nu participă la preliminarii, fiind calificată direct în calitate de țară organizatoare. În consecință, toate acțiunile „tricolorilor” mici se reduc doar la disputarea unor partide amicale, căutându-se, pe cât posibil, adversari din rândul echipelor celor mai puternice de pe continent.

Rezultatele cu Florin Bratu au fost sub așteptări, Emil Săndoi la al doilea mandat la naționala U21

După încheierea colaborării dintre FRF și fostul selecționer al naționalei U21, actualul antrenor al Rapidului, Adrian Mutu, care a dus echipa la turneul final al EURO din 2021 din Slovenia și Ungaria, nereușind calificarea din grupa cu Germania, Olanda și Ungaria, deși nu a pierdut nici un joc, FRF s-a orientat spre un alt selecționer tânăr, Florin Bratu.

ADVERTISEMENT

Din păcate, evoluțiile naționalei U21 au fost departe de așteptări, majoritatea partidelor soldându-se cu eșecuri sau rezultate de egalitate în cel mai bun caz. Doar două victorii, două egaluri și patru înfrângeri, dar mai ales jocul de slabă calitate etalat de tricolorii mici au fost argumentele care au dus în cele din urmă la o despărțire amiabilă de Florin Bratu. A fost numit un tehnician experimentat, Emil Săndoi, 57 ani, aflat la al doilea mandat în această funcție.

Emil Săndoi a stat la naționala U21 timp de șapte ani!

Emil Săndoi a fost cu naționala U21 în barajul de calificare la turneul final din 2011, dar a pierdut dramatic în fața Angliei, 1-2 în Regat și 0-0 la noi acasă, deși generația lui Torje, Sburlea sau Alexe a dominat copios la retur, fără a reuși să înscrie nici măcar din situații clare. Săndoi a fost selecționer la U21 o lungă perioadă de timp, între 2006-2013, în 44 de partide obținând 20 de victorii, 12 egaluri și a pierdut de 12 ori.

ADVERTISEMENT

Emil Săndoi are ca obiectiv o comportare cât mai bună a echipei naționale la turneul final al CE U21 din 2023, care are ca target calificarea la turneul olimpic din 2024, ceea ce înseamnă obligatoriu ca tinerii „tricolori” să ajungă în faza semifinalelor la turneul final pe care îl vom găzdui alături de Georgia.

Două meciuri test extrem de grele la debutul lui Emil Săndoi pe banca naționalei U21

Pentru Emil Săndoi, chiar va fi un debut de foc în noua sa funcție. Pentru că naționala U21 va juca două partide în compania unora dintre cele mai puternice echipe de pe continent la această categorie de vârstă. Vineri, pe 23 septembrie, la Cluj, pe Cluj Arena, va înfrunta campioana Europei, Spania, iar pe același stadion pe 27 septembrie va veni reprezentativa Olandei.

ADVERTISEMENT

Emil Săndoi admite că vor fi două partide foarte dificile, dar are încredere în jucătorii convocați că aceștia se pot ridica la nivelul adversarilor. Noul selecționer s-a declarat mulțumit de dificultatea adversarilor, pentru că numai astfel se poate vedea randamentul maxim al jucătorilor convocați, se pot observa deficiențele, pentru a fi corijate în cel mai scurt timp.

Portarul Mihai Popa de la Voluntari, înlocuit cu singurul jucător convocat din Liga 2

La prima acțiune a naționalei U21 sub comanda sa, Emil Săndoi a chemat un singur jucător din eșalonul secund și aceasta numai după ce portarul Voluntarilor, Mihai Popa, a declarat forfait, fiind accidentat. În locul său a fost chemat Szilard Gyenge de la Csikszereda. Al treilea goalkeeper este Otto Hindrich de la Kisvarda, prima opțiune, în noua situație, fiind Robert Popa de la FC U Craiova 1948.

ADVERTISEMENT

În lotul lui Emil Săndoi sunt cinci jucători care activează la echipe de club din afara țării. Un caz special este al mijlocașului Marius Corbu de la Akademia Puskas, care și-ar fi dorit să joace pentru Ungaria, dar cum nu s-a putut a acceptat să răspundă convocărilor de la naționala României.

Lotul României U21 pentru meciurile amicale cu Spania și Țările de Jos

PORTARI: Robert Popa (U Craiova 1948), Otto Hindrich (Kisvarda / Ungaria), Szilárd Gyenge (AFK Csikszereda)

FUNDAȘI: Andres Dumitrescu (Sepsi OSK), Andrei Coubiș (AC Milan / Italia), Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Victor Dican (FC Botoșani), Radu Drăgușin (Genoa / Italia), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Valentin Țicu (ACS Petrolul 52), Rareș Ispas (Sepsi OSK)

MIJLOCAȘI: Mihai Lixandru (CS Mioveni), Vlad Pop (CS Mioveni), Constantin Grameni (Farul Constanța), David Miculescu (FCSB), Antonio Sefer (Rapid), Alexandru Ișfan (FC Argeș), Octavian Popescu (FCSB), Alexi Pitu (Farul Constanța), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Damian Isac (UTA Arad), Marius Corbu (Academia Pușkaș / Ungaria)

ATACANȚI: Jovan Marković (Universitatea Craiova), Daniel Birligea (CFR Cluj), Louis Munteanu (Farul Constanța)

ADVERTISEMENT
Tags: