Fotbal intern

România U21 – Olanda U21 1-1 la CE tineret 2021. Echipa lui Mutu începe bine turneul final! Ciobanu a dat un eurogol. Video

24.03.2021 | 23:45
Romania U21  Olanda U21 11 la CE tineret 2021 Echipa lui Mutu incepe bine turneul final Ciobanu a dat un eurogol Video
ADVERTISEMENT

România și Olanda s-au anihilat reciproc în meciul de debut, din grupa A, de la Campionatul European de tineret. Batavii au deschis scorul în minutul 16, dar „tricolorii” mici au restabilit egalitatea printr-un gol de povestit nepoților marcat de Andrei Ciobanu. Următorul joc al naționalei lui Mutu e sâmbătă, 27 martie, de la ora 19:00, cu Ungaria.

România U21 – Olanda U21 1-1 (Ciobanu 20 / Schurrs 16)

Echipele de start:

  • România U21: Vlad – Haruț, Ciobotariu, Pașcanu, Boboc – Olaru, M. Marin (c), Ciobanu – Moruțan, Ganea, Mățan; Rezerve: Aioani, Eșanu, Opruț, Drăgușin, Dulca, Cîmpanu, Oaidă, Chindriș, Popescu, Itu, Vlădoiu, Petre
  • Olanda U21: Scherpen – Zeefuik, Schuurs, Teze, Bakker – Reis, de Wit, Koopmeiners (c) – Lang, Boadu, Kluivert; Rezerve: Bijlow, Paes, Botman, Kadioglu, Doekhi, Gakpo, Malacia, Ekkelenkamp, Geertruida, Brobbey, Harroui, Dilrosun
ADVERTISEMENT

FINAL DE MECI! România U21 – Olanda U21 s-a terminat 1-1.

Min. 90 – Ciobanu, aproape de o „dublă” istorică. Scherpen îi refuză golul scoțând mingea de sub transversală.

Min. 88 – Itu bifează primele sale minute sub tricolor. Fotbalistul lui CFR Cluj a intrat în locul lui Moruțan.

ADVERTISEMENT

Min. 81 – Un nou șut bun al lui Ciobanu din lovitură liberă! Migea prinde cadrul porții, dar Scherpen este atent.

Min. 80 – O nouă schimbare pentru „tricolori”. Petre îi ia locul lui Ganea.

Min. 72 – Adrian Mutu face prima schimbare. Răzvan Oaidă îl înlocuiește pe Alex Mățan.

Min. 60 – Ocazie monumentală a României! Scherpen scoate incredibil mingea trimisă cu capul de Pașcanu.

ADVERTISEMENT

Min. 46 – A început repriza a doua.

Min. 45 – Final de primă repriză. 45 de minute bune făcute de „tricolorii” lui Adrian Mutu.

Min. 20 – GOOOL!!! România restabilește egalitatea! Gol superb marcat de Ciobanu din lovitură liberă.

Min. 16 – GOOOL!!! Olanda deschide scorul prin Schurrs, care trimite mingea cu capul în poartă de lângă Ciobotariu.

ADVERTISEMENT

Min. 8 – Lovitură puternică de cap a lui de Wit! Vlad nu are nicio reacție, dar mingea se duce pe lângă poartă.

Min. 5 – Prima ocazie a partidei îi aparține lui Moruțan! Decarul României trage cu piciorul stâng, puțin pe lângă poarta lui Scherpen.

Min. 1 – A început meciul!


Cum arată vestiarul „tricolorilor” înainte de meciul cu batavii

UPDATE, 24 martie, ora 21:38 / Fotbaliștii lui Adrian Mutu sunt pregătiți să debuteze la Campionatul European de tineret. Site-ul FRF.ro a publicat imagini din vestiarul naționalei României. Reprezentativa noastră va evolua în echipamentul clasic, tricouri de culoare galbenă și șorturi albe.


Naţionala mică, pregătită de Adrian Mutu, a fost lipsită de noroc la tragerea la sorţi a grupelor turneului final, intrând în cea mai dură companie posibilă. Atât Germania cât şi Ţările de Jos au loturi foarte valoroase inclusiv ca valoare de piaţă a jucătorilor, iar Ungaria este una dintre gazdele competiţiei.

Însă, aşa cum a subliniat şi selecţionerul Adrian Mutu, marile caractere se văd în bătăliile cele mai grele şi el le cere jucătorilor săi să înţeleagă că un turneu final de CE este o mare oportuntitate în cariera lor de care trebuie să profite jucând la potenţialul maxim. Deşi grupa este extrem de grea, Mutu este foarte optimist şi crede în calificarea pentru fazele eliminatorii, care vor avea loc între 31 mai şi 6 iunie.

România – Ţările de Jos Live stream TVR 1

Partida România – Olanda se joacă miercuri, 24 martie, de la ora 22:00, pe stadionul Boszik Arena din Budapesta şi va fi condusă de elveţianul Scharer. La ora meciului este preconizată o temperatură în jur de 4 grade, cu cer înnorat, dar riscuri mici de precipitaţii. Meciul este televizat în exclusivitate de TVR1, dar îl mai puteţi urmări în format LIVE VIDEO intrând pe site-ul FANATIK.RO.

La precedentul turneu final, în 2019, în Italia şi San Marino, România a fost revelaţia, ajungând până în semifinale, unde a pierdut în faţa Germaniei cu 4-2, după ce a condus la pauză cu 2-1. A avut la fel o grupă deosebit de grea, reuşind să învingă Croaţia cu 4-1 şi Anglia cu 4-2 şi remizând apoi strategic pentru ambele echipe, 0-0, cu Franţa.

Şase supravieţuitori de la precedentul turneu final

Din lotul de acum doi ani au supravieţuit şase jucători, la acest nivel durata prezenţei la echipa naţională fiind limitată de condiţia de vârstă. Aceştia sunt portarul Andrei Vlad, fundaşii Alexandru Paşcanu şi Radu Boboc, mijlocaşii Darius Olaru şi Andrei Ciobanu şi atacantul Adrian Petre, adus în ultimul moment în locul lui Valentin Costache, nevindecat după infectarea cu COVID 19.

Din lotul actual cei mai mulţi jucători provin de la FCSB, în număr de şase (Vlad, Haruţ, Olaru, Moruţan, Octavian Popescu şi Oaidă. Compartimentul cel mai deficitar pare a fi atacul, unde nu există decât două opţiuni: George Ganea şi Adrian Petre. Dacă nu ar fi fost în aceeaşi perioadă şi începutul preliminariilor CM 2022 mai mult ca sigur că la lotul de tineret ar fi ajuns şi doi dintre cei mai valoroşi tineri jucători români, ambii de la Parma, Dennis Man şi Valentin Mihăilă. Cu ei forţa ofensivă a României ar fi fost net superioară.

Justin Kluivert e vedeta batavilor

Adrian Mutu spune însă că are un lot valoros la dispoziţie, care a obţinut calificarea terminând grupa pe locul 2 după Danemarca şi pierzând doar pe terenul danezilor pentru că Florinel Coman a ratat penalty-ul egalării în minutul 92 şi în Ucraina, cu un 11 metri făcut cadou de centralul azer.

Olanda nu a mai reuşit de mult performanţe deosebite la nivelul echipei de tineret, dar se spune că actuala generaţie, condusă de Justin Kluivert de la Leipzig, fiul fostului mare atacant al lui Milan, Patrick Kluivert, este foarte talentată. Sunt jucători cu tehnică foarte bună şi rapizi, cei mai mulţi provenind de la Ajax şi Feyenoord.

Atenţie mare la Brobbey, Lang şi Boadu

Va trebui mare atenţi la atacanţii batavi, compartiment forte, pentru că jucători precum Brian Brobbey de la Ajax, care recent a marcat în dubla cu Young Boys berna din optimile Europa League, Noa Lang, omul de gol al lui Club Brugge sau Myron Boadu de la AZ Alkmaar sunt foarte periculoşi şi au un joc bun cu ambele picioare.

Casele de pariuri acordă prima şansă jucătorilor din Ţara Lalelelor, care au primit o cotă de 1,85 pentru a obţine cele trei puncte. România are o supercotaţie la victorie, 4,10 şi un gol marcat de tricolorii mici valorează 1,55. Bookmakerii văd un meci cu goluri, cota pentru 2-5 goluri fiind de 1,35.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,90 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la meciul Ungaria U21 – România U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT