Sport

România U21 la Euro 2023. Cine îi va arbitra pe „tricolori” la meciul de debut cu Spania

România U21 e gata de Campionatul European care va fi găzduit chiar de țara noastră. „Tricolorii” s-au reunit sub comanda lui Emil Săndoi.
20.06.2023 | 17:10
Romania U21 la Euro 2023 Cine ii va arbitra pe tricolori la meciul de debut cu Spania
UEFA a anunțat numele arbitrului de la meciul România - Spania. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
20-06-2023
14:13

Brigadă de arbitri belgiană la debutul României U21 la Euro 2023

Echipe de tineret a României va debuta la Campionatul European 2023 contra Spaniei, miercuri, 21 iunie, de la ora 21:45. Belgianul Erik Lambrechts va conduce meciul de la centrul terenului, conform anunțului făcut de UEFA. 

„Centralul” va fi ajutat de la linii de către asistenții Jo de Weirdt și Kevin Monteny, tot din Belgia. Arbitru de rezervă a fost desemnat Donatas Rumšas din Lituania. 

20-06-2023
11:19

Valentin Mihăilă, înlocuit cu David Miculescu. Emil Săndoi a făcut două modificări în lotul final

Valentin Mihăilă a fost eroul României în meciul cu Elveția, scor 2-2, în preliminariile Euro 2024. Fotbalistul de la Parma a marcat ambele goluri ale „tricolorilor”, însă s-a accidentat stupid în momentul în care a mers să sărbătorească alături de fani. 

Astfel, internaționalul român nu va fi apt de joc pentru aventura României U21 la Euro 2023. Emil Săndoi l-a readus în lotul final, în locul lui Valentin Mihăilă, pe David Miculescu. Jucătorul de la FCSB nu prinsese lotul pentru turneul final. 

Totodată, Emil Săndoi a fost nevoit să-i găsească un înlocuitor lui Constantin Grameni. Campion cu Farul, mijlocașul a devenit indisponibil în urma unei probleme musculare. În locul lui a fost convocat Alexandru Cîmpanu, anunță FRF.ro. Fotbalistul Universității Craiova nu prinsese lotul final. 

20-06-2023
10:54

România U21, debut complicat cu Spania U21 la Euro 2023

Echipa națională de fotbal a României U21 va debuta la Campionatul European din 2023 miercuri, 21 iunie, de la ora 21:45 pe stadionul Steaua. Primul adversar al „tricolorilor” lui Emil Săndoi este echipa similară a Spaniei. 

De cinci ori campioană a Europei, ultima oară în 2019, Spania U21 are moralul ridicat înaintea confruntării cu România U21. Naționala pregătită de Santiago Denia Sánchez a câștigat partida amicală din luna martie, scor 3-2 cu Elveția și a încheiat la egalitate cu Franța 0-0. 

La ultimul Campionat European, Spania U21 s-a oprit în semifinale, iar în preliminariile pentru turneul final din România și Georgia ibericii au terminat pe primul loc în grupa C cu 8 victorii în 8 partide și cu un golaveraj uluitor (37-5). 

Potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt, valoarea lotului Spaniei U21 are se ridică la 232.3 milioane de euro. Cei mai bine cotați dintre jucătorii iberici sunt Oihan Sancet (Athletic Bilbao) și Gabri Veiga (Celta de Vigo), 30 de milioane de euro. 

Lotul Spaniei:

Portari: Julen Agirrezabala (Athletic Club), Leo Román (Mallorca), Arnau Tenas (Barcelona)

Fundași: Arnau Martínez (Girona), Víctor Gómez (Braga), Hugo Guillamón (Valencia), Manu Sánchez (Osasuna), Juan Miranda (Real Betis), Jon Pacheco (Real Sociedad), Mario Gila (Lazio), Aitor Paredes (Athletic Club), Sergio Gómez (Manchester City)

Mijlocași: Antonio Blanco (Alavés), Gabri Veiga (Celta de Vigo), Álex Baena (Villarreal), Oihan Sancet (Athletic), Aimar Oroz (Osasuna), Adrián Bernabe (Parma), Rodri Sánchez (Real Betis), Rodrigo Riquelme (Girona)

Atacanți: Ander Barrenetxea (Real Sociedad), Sergio Camello (Rayo Vallecano), Abel Ruiz (Braga).

19-06-2023
18:40

Corul Madrigal şi corurile de copii Cantus Mundi la U21

În continuarea colaborării pe care a avut-o cu FRF, Corul Naţional de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin” va onora cu prezenţa meciul de deschidere al turneului UEFA Under 21.

Conform frf.ro, madrigaliştii vor intona imnul României la debutul turneului de pe stadionul Steaua. Copiii de la corurile Cantus Mundi vor avea reprezentanţii artistice la pauzele celorlalte 14 meciuri ale turneului care se desfăşoară în România.

FRF şi ”Madrigal” dezvoltă un parteneriat care să introducă actul artistic în desfăşurarea meciurilor de fotbal, pentru educarea publicului tânăr. Acest demers a început cu ceva vreme în urmă, şi capătă noi dimensiuni în timpul Campionatului European U21. După ce Corul Naţional de Cameră va da ”tonul” cu imnul României, mai departe copiii de la Cantus Mundi vor prelua ştafeta artistică.

Câte 100 de copii corişti vor veni la fiecare meci şi vor avea un moment vocal la pauză. Ei au mai fost pe stadioanele de fotbal şi au contribuit prin prestaţia lor la o atmosferă civilizată în tribune, inhibând derapajele comportamentale.

19-06-2023
13:02

Mihai Popa, test inedit înainte de turneul final

Portarul echipei naționale de tineret a României, Mihai Popa, a fost pus să aleagă 11 cartonașe cu jucători din lotul U21 și astfel să formeze primul ”11” pentru turneul final al Euro 2023.

Jucătorul achiziționat în această vară de Torino a fost nevoit să formeze o echipă de start extrem de ofensivă: M. Popa – Borza, Lixandru, Țicu, Dumitrescu – Isfan, Grameni, Pitu – Mihăilă, Munteanu, Mazilu.

La final, Mihai Popa a fost pus să tragă 11 meserii pe care să le asocieze fiecăruia dintre titulari. Pentru el a ales parlamentar, în timp ce pe Țicu l-a făcut Zugrav, pe Grameni avocat și pe Louis Munteanu mecanic auto. VEZI AICI VIDEO

18-06-2023
14:54

Cadouri inedite pentru jucătorii și staff-ul României U21

Au mai rămas doar trei zile până la startul oficial al Campionatului European de tineret din 2023. Înaintea turneului final care va avea loc simultan în România și Georgia, jucătorii și staff-ul României U21 au primit un cadou personalizat. 

Fiecare fotbalist și membru al staff-ului a primit câte o husă de telefon personalizată cu detalii legate de turneul final. 

Pe fiecare husă este imprimat numele jucătorului alături de hashtagul oficial al Euro 2023. Totodată, pe husă se află scutul Echipei Naționale și motivul brâului.

Dican

17-06-2023
11:51

Victor Dican, pregătit de Euro 2023: „Abia aștept!”

Victor Dican a vorbit despre sentimentul de a face parte din echipa națională U21 a României înaintea debutului la Euro 2023. Fundașul central legitimat la FC Botoșani este pasionat de șah, olimpic la biologie și studiază la Facultatea de Studii Europene și la Facultatea de Educație Fizică și Sport.

„Modelul meu în fotbal este Ruben Dias, îmi place foarte mult. În afara lui, părinții mei. Mereu am încercat să am un echilibru între fotbal și școală. Încerc acum să joc câteva meciuri de șah în fiecare zi. Încerc să joc jocuri mai scurte acum pentru că nu mai am timp.

Abia aștept, este un sentiment special, mai ales că jucăm acasă. Sper să jucăm cu stadionul plin și bănuiesc că o să fie o atmosferă incredibilă. Ei (n.r. suporterii) ne vor da energie să facem un meci bun cu Spania.

Într-un top personal, cred că e pe primul loc (n.r. prezența cu România U21 la EURO). Este cea mai mare realizare, sper să avem și un traseu foarte frumos

Suporterii să vină în număr cât mai mare să ne susțină, contează foarte mult, mai ales pentru că avem și niște adversari foarte puternici. În momentele grele, ei pot face diferența”, a declarat Victor Dican, potrivit FRF.

 

17-06-2023
08:01

Goluri și parade spectaculoase la antrenamentul „tricolorilor”

Naționala României U21 continuă pregătirile la Mogoșoaia pentru Campionatul European 2023. La ultimul antrenament, jucătorii lui Emil Săndoi s-au întrecut în execuții spectaculoase.

Fotbaliștii de câmp au avut probleme serioase pentru că portarii s-au ridicat la înălțime. Vezi video mai jos cu faze de la antrenamentul „tricolorilor”. 

16-06-2023
14:18

Au fost predate stadioanele pentru turneul final

Echipele de organizare UEFA Under 21 Championship au preluat stadioanele din Bucureşti şi Cluj-Napoca, unde vor avea loc meciurile de la turneul final, în perioada 21 iunie – 5 iulie.

Instalarea echipelor pe cele patru arene – Steaua, Giuleşti, Cluj Arena şi ”Dr. Constantin Rădulescu” – repezintă momentul zero al turneului. Grupurile de lucru locale vor fi coordonate de reprezentanţii UEFA pentru a asigura cele mai bune condiţii tuturor participanţilor la turneu, fie că e vorba de echipele naţionale sau suporteri.

În total, 280 de voluntari vor contribui la succesul Euro U21, repartizaţi în roluri pentru zece departamente diferite.

”Astăzi e momentul zero al turneului EURO Under 21. Am preluat cele 4 stadioane şi le pregătim pentru marea sărbătoare a fotbalului european. Va fi cel mai important eveniment al UEFA în această perioadă, după încheierea Nations League şi a unei etape de calificări europene de seniori.

Toată atenţia se va îndrepta spre tinerele talente ale fotbalului european, viitoarele vedete ale acestui sport. Unii sunt chiar de acum vedete, aşa că vom avea meciuri spectaculoase. Din punct de vedere organizatoric, suntem pregătiţi pentru orice provocare.

Avem echipe de proiect dedicate pentru fiecare dintre cele 4 stadioane – Steaua, Giuleşti, CFR Cluj şi Cluj Arena. Am pornit pregătirile acum un an şi nu avem emoţii în a respecta standardele UEFA în materie de turnee europene. Avem experienţa organizării EURO 2020, care a fost una foarte apreciată de forul continental.

Nu în ultimul rând, ne preocupăm să asigurăm iubitorilor fotbalului confortul necesar participării la acest spectacol şi susţinerii echipei de tineret a României!”, a declarat Alexandru Cândea, Project Leader UEFA Under 21 Championship.

Alături de Georgia, România găzduieşte în această vară turneul final EURO U21, iar meciurile se vor disputa la Bucureşti şi Cluj-Napoca, în perioada 21 iunie – 5 iulie. Capitala va găzdui toate cele şase meciuri din grupa B, în care se află România, Spania, Croaţia şi Ucraina, un sfert de finală şi o semifinală. Cluj-Napoca va găzdui meciurile grupei D, din care fac parte Franţa, Italia, Elveţia şi Norvegia, precum şi un sfert de finală.

Începând de vineri, 16 iunie s-au deschis şi casele de bilete ale stadioanelor unde vor avea loc meciurile Campionatului European. Acestea vor funcţiona zilnic, până la data disputării ultimului meci pe fiecare din cele patru arene. În continuare, biletele pot fi cumpărate şi online, de pe site-ul oficial under21tickets.ro.

Programul casieriilor este următorul:

Stadionul Steaua
Zilnic: 11:00 – 19:00
Miercuri, 21 iunie: 11:00 – 21:45
Sâmbătă, 24 iunie: 11:00 – 19:00
Marţi, 27 iunie: 11:00 – 21:45
Miercuri, 5 iulie: 11:00 – 22:45

Stadionul Giuleşti
Zilnic: 11:00 – 19:00
Miercuri, 21 iunie: 11:00 – 19:00
Sâmbătă, 24 iunie: 11:00 – 21:45
Marţi, 27 iunie: 11:00 – 21:45
Sâmbătă, 1 iulie: 11:00 – 22:45

Cluj Arena
Zilnic: 11:00 – 19:00
Joi, 22 iunie: 11:00 – 21:45
Duminică, 25 iunie: 11:00 – 19:00
Miercuri, 28 iunie: 11:00 – 21:45
Duminică, 2 iulie: 11:00 – 22:45

”Dr. Constantin Rădulescu”
Zilnic: 11:00 – 19:00
Joi, 22 iunie: 11:00 – 19:00
Duminică, 25 iunie: 11:00 – 21:45
Miercuri, 28 iunie: 11:00 – 21:45

12-06-2023
12:44

Antrenamentul României U21 de pe 15 iunie va fi deschis publicului

România U21 va reveni în țară după cantonamentul din Italia și va continua pregătirile pentru Euro 2023 cu un antrenament, joi 15 iunie, la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia. Ședința de pregătire a „tricolorilor” va fi deschisă publicului și presei. 

Selecționata lui Emil Săndoi se va pregăti la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia pe toată durata Campionatului European. Antrenamentul de joi va începe cu ora 17:30, însă accesul publicului la ședința de pregătire va avea loc începând cu ora 16:30. 

Accesul se va face pe baza unui bilet gratuit care va fi primit la intrarea în baza sportivă, în limita a 600 de locuri disponibile. La finalul ședinței de pregătire, suporterii se pot fotografia alături de jucători și va avea loc o sesiune de autografe. 

11-06-2023
20:23

România U21, victorie clară cu echipa similară din San Marino

România U21 a câștigat partida amicală cu echipa similară a celor din San Marino, scor 5-0 duminică seară. A fost ultimul examen al „tricolorilor” înainte de Campionatul European.

Meciul s-a jucat pe două reprize a câte 45 de minute, iar selecționerul Emil Săndoi a folosit toți jucătorii convocați. Meciul s-a jucat cu porțile închise, însă Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a venit cu detalii. 

„A jucat tineretul în Italia cu U21 San Marino. Au câștigat cu 5-0, două goluri Bîrligea, unul Pitu, unul Petrila și unul Borza. Nu s-a văzut pe niciun site, nu am putut vedea meciul, dar am ținut legătura permanent cu cei de acolo, pentru a-mi relata ce se întâmplă.

A fost un meci despre care nu am vrut să știe lumea și să vină, ca Săndoi să exerseze ceea ce vrea să facă în meciurile oficiale. Așa că a avut un caracter mai de circuit închis”, a declarat Mihai Stoichiță, la TV Digi Sport. 

FRF

11-06-2023
14:48

Valentin Țicu, mândru să participe cu România U21 la Euro 2023

Valentin Țicu, fundașul celor de la Petrolul Ploiești, a adunat 39 de partide în sezonul recent încheiat, dintre care 37 le-a început ca titular. Căpitan în 26 de meciuri pentru „găzari”, Valentin Țicu a povestit cum a ajuns să practice fotbal și a vorbit despre echipa sa de suflet. 

„Am început la vârsta de 8 ani când băiatul finului din partea mamei făcea fotbal și mi-a sugerat și mie. Bineînțeles, eu toată ziua eram la țară jucând fotbal cu vecinii și așa am început fotbalul la Petrolul, de mic.

La început a fost o joacă, dar când am văzut că deja încep să mă descurc, ușor, ușor am început să mă gândesc că pot ajunge fotbalist. (n.r. idolii) Cristi Chivu și Răzvan Raț. 

(n.r. ai evoluat mereu ca fundaș?) Când eram mic la juniori, nu. Antrenorii întotdeauna încercau să ne descopere foarte bine și ne mai sugerau și alte posturi. Cel mai bine m-am simțit ca fundaș stânga. Este echipa mea de suflet (n.r. Petrolul).

Acolo m-am format și ca fotbalist, și ca om. Am învățat multe de la toate persoanele din club care au fost alături de mine. Va rămâne echipa mea de suflet pe viață. Părinții mei au fost întotdeauna alături de mine și m-au susținut, mi-au oferit tot ce am astăzi și datorită lor sunt ceea ce sunt astăzi”, a declarat Valenin Țicu, potrivit FRF. 

Tânărul fotbalist a vorbit despre privilegiul de a evolua alături de naționala României la un turneu final. 

„E un vis devenit realitate pentru că nu mulți au parte de treaba asta. Sunt încă fotbaliști profesioniști la o vârstă înaintată care au regretul că nu au jucat niciodată la un campionat european. Sunt mândru că pot să particip.

E un sentiment unic pe care l-aș trăi în fiecare zi. Obiectivul personal este să joc fiecare meci, să fiu sănătos și să ofer ceea ce e mai bun pentru echipă”, a spus Valentin Țicu. 

10-06-2023
14:10

Marius Niculae și Daniel Pancu au fost provocați în cantonamentul din Italia

Marius Niculae și Daniel Pancu au însoțit delegația României U21 în cantonamentul din Italia și au fost provocați de cei de la FRF. Foștii internaționali ai României au răspuns la întrebările celor de la Federația Română de Fotbal.

În tricoul echipei naționale, Marius Niculae a adunat 44 de apariții și a marcat 15 goluri, în timp ce Daniel Pancu a strâns 27 de selecții și a înscris de 9 ori.

„Singur cu portarul, lobez, pasez sau driblez?”, a fost întrebarea celor de la FRF.

  • Daniel Pancu: Dacă sunt singur cu portarul nu pasez, dar recomand driblingul.
  • Marius Niculae: Pasez, dacă am 2-0 dau la poartă.

„Prima experiență la naționala mare?”

  • Daniel Pancu: Cu Georgia, cu Gică Hagi selecționer am debutat, jocul s-a terminat 1-1.
  • Marius Niculae: Anul 2000 cu Ienei antrenor. Am debutat cu numărul 6, gol, pasă de gol cu Letonia, în turneul din Cipru.

„Câte goluri a înscris Pancu?”

  • Marius Niculae: Dacă e atacant, nouă.

„Câte goluri a înscris Niculae?”

  • Daniel Pancu: Atacanții marchează cam la trei jocuri, deci 14 sau 15.

„Ce sentiment aveai când marcai cu o rivală?”

  • Daniel Pancu: Cu Steaua nu pot să descriu în cuvinte. Mă pregăteam dinainte de joc.
  • Marius Niculae: Cu Rapid nu era rivalitatea aia mare, ci cu Steaua. Împotriva Stelei îmi doream cel mai mai mult să înscriu.

 

09-06-2023
16:58

Cristiano Bergodi, vizită surpriză în cantonamentul României U21

Cristiano Bergodi s-a despărțit la finalul sezonului încheiat recent de Sepsi și s-a întors în Italia. Antrenorul le-a făcut o vizită surpriză jucătorilor României U21 în cantonamentul din Peninsulă.

Cristiano Bergodi s-a fotografiat alături de Emil Săndoi, selecționerul naționalei de tineret, și le-a urat succes „tricolorilor mici” la Euro 2023.

 

09-06-2023
12:24

Grameni, Mazilu și Borza, provocați în cantonamentul României U21

Constantin Grameni, Adrian Mazilu și Sebastian Borza, convocați de Emil Săndoi în lotul României U21 pentru Euro 2023, au avut parte de o provocare în cantonament. Cei trei campioni cu Farul în SuperLiga au primit 10 întrebări despre echipa la care evoluează, dar și despre echipa națională.

Vezi cine a ieșit câștigător, în video-ul de mai jos:

 

08-06-2023
13:32

Provocare pentru jucătorii de la FCSB de la naţionala de tineret! Cum au răspuns Miculescu, Tavi Popescu şi Pantea

Jucătorii de la FCSB, convocaţi de Emil Săndoi la naţionala de tineret a României au avut parte de o provocare în cantonament. Cum au răspuns Miculescu, Tavi Popescu şi Pantea, în video-ul de mai jos: 

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Echipa națională a României (@echipanationala)

08-06-2023
12:27

FRF vrea 25.000 de spectatori la fiecare meci de la Euro 2023

FRF a lansat o provocare inedită pentru suporteri, cerându-le să vină în număr cât mai mare la partidele pe care România U21 la va juca la Euro 2023 pentru a stabili un record.

”În 2019, la Campionatul European Under 21 din Italia, când tricolorii au ajuns până în semifinale, o mare de suporteri români au invadat străzile din San Marino, Cesena și Bologna. România a fost susținută din tribune de peste 40 de mii de suporteri la toate meciurile.

Pandemia de coronavirus ne-a forțat în 2021 să jucăm cu tribunele goale, dar acum a venit momentul revanșei. EURO 2023 este la noi acasă și cu 25.000 de suporteri în tribune, la fiecare meci, stabilim un nou record de asistență medie la meciurile unei naționale U21 la un turneu final, record stabilit de Italia U21, în 2019, cu o medie de 24.465 de spectatori.

Vino alături de tricolori, să fim împreună un stadion plin, cu 25 de mii de suporteri, de suflete, care strigă HAI, ROMÂNIA!”, se arată pe site-ul oficial al FRF.

07-06-2023
10:34

Patru arbitri români vor conduce meciuri la Euro U21 din 2023

România va avea patru arbitri reprezentanți la Campionatul European U21 din 2023 care se va desfășura simultan în Georgia și România. În Georgia, unde se desfășoară partidele din grupele A și C, vor face deplasarea „centralul” Horațiu Feșnic, alături de asistenții Valentin Avram și Alexandru Cerei. 

În țara noastră, care va găzdui meciurile din grupele B și D, Andrei Chivulete a fost desemnat unul dintre cei doi arbitri de rezervă. 

06-06-2023
16:55

Emil Săndoi, mesaj pentru jucătorii naționalei de tineret

Selecționerul naționalei U21 a României, Emil Săndoi, a dezvăluit că este interesat ca în cantonamentul din Italia să creeze relații de joc între fotbaliști.

”Mă interesează să obținem omogenitate mai mare, să stabilim relații de joc. Avem o perioadă de două săptămâni. Având în vedere că am avut doar trei acțiuni, aceste două săptămâni sunt foarte importante. Acesta este primul obiectiv, să obținem omogenitate și relații de joc.

A fost cea mai mare performanță obținută de naționala de tineret. În momentul în care o generație de dinaintea ta a obținut rezultate notabile, trebuie să pleci de la premisa că poți să ajungi și tu în acel punct. Și simplu fapt că stăm în aceeași locație ar trebui să ne motiveze și mai mult.

De valoare nu cred că trebuie să mai discutăm, pentru că, automat, dacă sunt aici, sunt unii dintre cei mai valoroși pe care îi avem în această generație. Trebuie să dea dovadă de disciplină, și fotbalistică și în afara terenului, lucru deosebit de important. Fără o disciplină tactică nu se pot obține niciodată rezultate bune.

Cred că această dăruire, atitudine, pe care trebuie să o arate fiecare jucător la antrenamente și la jocuri, trebuie să fie la cel mai înalt nivel. Este vorba și de respectarea sarcinilor de joc, în funcție de adversarul pe care îl întâlnești.

Un joc colectiv, în unele momente, se rezumă și la o confruntare individuală. Pe lângă aceste caracteristici e vorba și de inspirație, de valoarea individuală, de deciziile pe care le iei în anumite momente.

Îmi doresc. Atât timp cât au făcut pasul la prima reprezentativă înseamnă că au valoare, că au avut evoluții bune, bineînțeles, ar fi un plus valoare care ar veni în rândurile noastre. Îi dorim, unii au fost până acum la echipa de tineret.

Sunt echipe puternice, asta e clar. Avem un prim joc extrem de dificil cu echipa cea mai titrată. Spania a câștigat cele mai multe titluri europene. Au un bazin de jucători fantastic, au de unde să aleagă. La ei nu contează foarte mult dacă lipsește un jucător.

Apoi, întâlnim două reprezentative care produc jucători tineri pentru campionate din străinătate, reprezentativa Ucrainei și reprezentativa Croației. Trebuie să fim conștienți că la un turneu final toate echipele au valoare ridicată”, a declarat Săndoi, pentru frf.ro.

06-06-2023
14:19

Jucătorii României U21 au efectuat prima ședință de pregătire în Italia

Naționala României U21 a ajuns în Italia și a efectuat deja primul antrenament al zilei. „Tricolorii” lui Emil Săndoi au programată încă o ședință de pregătire în cantonamentul din Italia, în cursul zilei de marți. 

05-06-2023
18:28

România U21 a plecat în Italia

În seara zilei de luni, 5 iunie, „tricolorii” lui Emil Săndoi au luat drumul Italiei acolo unde se vor pregăti pentru Campionatul European de tineret. Pe aeroport, câțiva dintre fotbaliștii României s-au fotografiat chiar înainte de îmbărcarea în avion.

„Tricolorii U21 pleacă în această seară către cantonamentul din Italia, unde se vor pregăti până pe data de 12 iunie!”, este anunțul postat de FRF.ro.

 

05-06-2023
13:39

România U21 a efectuat ultimul antrenament înainte de plecarea în Italia

Naționala României U21 s-a reunit pe 2 iunie în vederea pregătirii Campionatului European. În cursul zilei de luni, „tricolorii” lui Emil Săndoi vor zbura în Italia pentru un cantonament care va dura 7 zile. Pe 14 iunie, delegația României U21 va reveni la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia.

În Italia, România U21 va fi cazată la Hotelul Miramonti din localitatea Bagno di Romagna. Complexul deține, printre altele, teren propriu de antrenament cu gazon natural, teren cu gazon artificial, sală de fitness și centru SPA.

Înainte de plecarea în Italia, jucătorii României U21 au efectuat ultimul antrenament în România, la Centrul Național de Fotbal Buftea. Ședința de antrenament a „tricolorilor” a durat 90 de minute.

 

România U21 visează la o nouă performanță notabilă la Campionatul European de tineret, iar „tricolorii mici” au efectuat primul antrenament după reunire.

România U21, stagiu de pregătire în Italia înainte de Campionatul European

Jucătorii naționalei au fost prezenți la prima ședință de pregătire efectuată pe stadionul „Dinamo” înainte de plecarea în cantonamentul din Italia.

ADVERTISEMENT

Selecționerul Emil Săndoi a avut la dispoziție 22 de jucători, care se vor pregăti în continuare la București până pe data de 5 iunie.

După 7 zile de pregătire în Italia, „tricolorii” vor reveni în cantonamentul de la Mogoșoaia pe data de 14 iunie, cartierul general pe toată durata turneului final. România debutează la Euro împotriva Spaniei.

ADVERTISEMENT

România U21 și-a conturat lotul pentru Campionatul European

Chiar dacă lotul final pentru turneul final va fi anunțat abia după întoarcerea din cantonamentul din Italia, Emil Săndoi și-a cristalizat în mare parte lista de jucători.

Aceasta ar putea suferi însă modificări în funcție de ce jucători va convoca selecționerul Edi Iordănescu pentru meciurile cu Kosovo și Elveția, anunță frf.ro.

ADVERTISEMENT

Cum arată lotul care va face deplasarea în Italia

Portari: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Otto Hindrich (Kisvarda / Ungaria);

Fundași: Alexandru Pantea (FCSB), Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Mihai Lixandru (FCSB), Marco Ehmann (EN Paralimniou / Cipru), Victor Dican (FC Botoșani), Radu Drăgușin (Genoa / Italia), Andrei Borza (Farul), Valentin Țicu (Petrolul), Andres Dumitrescu (Sepsi);

Mijlocași: Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Dragoș Albu (U Craiova 1948), Alexi Pitu (Bordeaux / Franța), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Constantin Grameni (Farul), Alexandru Ișfan (Universitatea Craiova), David Miculescu (FCSB), Adrian Mazilu (Farul), Valentin Mihăilă (Parma / Italia), Octavian Popescu (FCSB), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Vlad Pop (U Craiova 1948);

ADVERTISEMENT

Atacanți: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Louis Munteanu (Farul).

ADVERTISEMENT