Fotbal intern

România U21, șanse mari de calificare la CE 2019! Tricolorii au nevoie de 4 puncte din 2 meciuri

11.09.2018 | 20:57
Romania U21 sanse mari de calificare la CE 2019 Tricolorii au nevoie de 4 puncte din 2 meciuri

Sunt șanse mari de tot ca naționala condusă de Mirel Rădoi să se califice la Campionatul European din 2019. Astfel, România U21 are nevoie de 4 puncte din următoarele 2 meciuri pentru a fi sigură că merge la turneul final. După victoriile cu Portugalia şi Bosnia, tricolorii sunt mari favoriți ai grupei și pot bifa doar a doua calificare la o asemenea competiție. Prima și de altfel singura participare a naționalei U21 la Euro a fost în 1998, când elevii lui Victor Pițurcă au câștigat cu victorii pe linie o grupă cu Islanda, Irlanda, Lituania și Macedonia.

UPDATE, ora 20:37. România se impune cu 2-0 în faţa naţionalei Bosniei şi mai are nevoie doar de 4 puncte din meciurile de pe teren propriu cu Ţara Galilor şi Liechtenstein, ambele fiind disputate pe teren propriu.

Clasamentul grupei:

1. ROMÂNIA 8 jocuri,  18 puncte

2. Bosnia 9 jocuri, 18 puncte

3. Portugalia 7 jocuri, 13 puncte

Programul României: 

12 octombrie: România – Ţara Galilor

16 octombrie: România – Liechtenstein


De data aceasta formația antrenată de Mirel Rădoi are nevoie de 7 puncte pentru a-și asigura matematic calificarea. Ar putea merge la turneul final și cu șase puncte, dar ar sta la jocul rezultatelor. De remarcat că două victorii ar garanta locul 2, dar nu și poziția de baraj, acolo unde merg cele mai bune ocupante ale treptei secunde.

România U21, șanse mari de calificare la CE2019! Rădoi îşi mănâncă unghiile pe margine
Sunt șanse mari de tot ca naționala condusă de Mirel Rădoi să se califice la Campionatul European din 2019. Astfel, România U21 are nevoie de 7 puncte din următoarele 3 meciuri pentru a fi sigură că merge la turneul final.

România U21, șanse mari de calificare la CE2019!

Trei meciuri mai are de disputat România și toate se vor desfășura pe teren propriu. În acest moment, liderul grupei, Bosnia are trei puncte avans, dar și un meci în plus. Programul nu îi avantajează însă pe aceștia care vor disputa ultimele două jocuri în deplasare cu România și Portugalia. Și pentru lusitani e greu – vor juca exact cu adversarele tricolorilor, dar două dintre meciuri vor avea loc în deplasare.

În caz de egalitate de puncte, România U21 a devenit clar avantajată în duelul cu Portugalia după victoria de săptămâna trecută, tricolorii având patru puncte în meciurile directe. De remarcat și că naționala de tineret s-a impus în prima confruntare cu Bosnia, 3-1 în deplasare, și ar păstra avantajul și în cazul unei înfrângeri la limită sau cu 0-2.

Naționala lui Rădoi, la câțiva pași de Euro 2019

Printre adversarele tricolorilor se regăsește și codașa clasamentului, modesta Liechtenstein care nu are niciun punct după șapte jocuri. Elveția este ieșită din cursă, în timp ce Țara Galilor, următoarea adversară a noastră după ce jucăm cu Bosnia, păstrează încă șanse de calificare, dar drumul este unul aproape imposibil pentru britanici.

Clasamentul grupei este condus de Bosnia, însă o eventuală victorie a tricolorilor mici ar echilibra imediat situația, ba chiar oferindu-le avantaj elevilor lui Mirel Rădoi.

1. Bosnia 8 jocuri, 18 puncte
2. ROMÂNIA 7 jocuri,  15 puncte
3. Portugalia 7 jocuri, 13 puncte
4. Țara Galilor 7 jocuri, 10 puncte
5. Elveția 8 jocuri, 7 puncte
6. Liechtenstein 7 jocuri, 0 puncte

România U21, șanse mari de calificare la CE2019! Rădoi râde la un interviu
Sunt șanse mari de tot ca naționala condusă de Mirel Rădoi să se califice la Campionatul European din 2019. Astfel, România U21 are nevoie de 7 puncte din următoarele 3 meciuri pentru a fi sigură că merge la turneul final.

Naționala de tineret, asalt la CE 2019

După jocul cu România, Bosnia rămâne cu o singură partidă de disputat, cea cu Portugalia de pe 16 octombrie.

BOSNIA

  • România (D) – marți, ora 19:00
  • Portugalia (D) – 16 octombrie

ROMÂNIA

  • Bosnia (A) – marți, ora 19:00
  • Țara Galilor (A) – 13 octombrie
  • Liechtenstein (A) – 17 octombrie

PORTUGALIA

  • Țara Galilor (D) – marți, ora 20:00
  • Liechtenstein (D) – 11 octombrie
  • Bosnia (A) -16 octombrie
România U21, șanse mari de calificare la CE2019! Rădoi dă indicații
Sunt șanse mari de tot ca naționala condusă de Mirel Rădoi să se califice la Campionatul European din 2019. Astfel, România U21 are nevoie de 7 puncte din următoarele 3 meciuri pentru a fi sigură că merge la turneul final.

Ce a făcut naționala de tineret la precedenta participare la CE

De remarcat că România a găzduit turneul în 1998, competiție pe care naționala de tineret a terminat-o pe locul 8. Trupa antrenată atunci de Victor Pițurcă a fost învinsă în sferturile de finală de reprezentativa Olandei, scor 1-2, apoi de Germania, 0-1, după prelungiri, și Rusia 1-2, în meciurile pentru locurile 5-8. Golurile României au fost marcate de Cosmin Contra, actualul selecționer al echipei naționale și Eugen Trică.