Sport

România U23 – Mexic U23 0-1. Tricolorii, joc modest în primul amical din stagiul spaniol

România U23 a pierdut amicalul cu Mexic U23, scor 0-1, primul din pregătirea pentru JO de la Tokyo.
05.06.2021 | 19:54
Romania U23  Mexic U23 01 Tricolorii joc modest in primul amical din stagiul spaniol
ADVERTISEMENT
05-06-2021
17:57

România U23 - Mexic U23 0-1 (Angulo 75)

România U23 – Mexic U23 0-1 s-a jucat la Marbella, în stagiul de pregătire al tricolorilor pentru JO de la Tokyo. Angulo a înscris singurul al meciului, în minutul 75. Jucătorii lui Nicolae Dică au avut o prestaţie modestă, fără a pune prea mari probleme mexicanilor.

Final / România U23 – Mexic U23 0-1

Min. 88 / Au ieşit Marin şi Nedelcu şi au intrat Perianu şi R. Grigore

Min. 81 / Ganea a şutat de la 18 metri, din lovitură liberă, însă portarul mexicanilor a respins în lateral

Min. 76 / Au ieşit Ciobanu şi Velisar, iar în locul lor au intrat Miculescu şi Raţiu

Min. 75 / GOOOL Mexic U23! Angulo a deschis scorul cu un şut din interiorul careului, în diagonală.

Min. 61 / Primele schimbări la România U23: au ieşit Oct. Popescu şi Cîmpanu, în locul acestora au intrat Dulca şi G. Ganea.

Min. 46 / A început a doua repriză

Pauză / Prima repriză a amicalului România U23 – Mexic U23 a fost una modestă, fără ocazii mari la cele două porţi

Min. 1 / A început amicalul România U23 – Mexic U23

05-06-2021
17:03

Echipele de start pentru România U23 - Mexic U23

România U23: Aioani – Boboc, Manea, Nedelcu, Velisar – M. Marin, Ciobanu – Cîmpanu, O. Popescu, Măţan – Costache. Antrenor: Nicolae Dică. Rezerve: Popa, Sava, Rațiu, Buta, Perianu, Miculescu, G. Ganea.

Mexic U23: Malagon – Lorona, Sepulveda, Angulo, Aguirre – Ruiz, Esquivel – Torres, Vega, Beltran – Macias. Antrenor: Jaime Lozano. Rezerve: Jurado, Alvarez, Vasquez, Cervantes, Zendejas, Mozo, Sanchez, Angulo, E. Aguirre, Guzman, L. Mendez, M. Almaraz, T. Gimenez

Meciul amical România U23 – Mexic U23 are loc sâmbătă, 5 iunie, cu începere de la ora 21:00 şi reprezintă prima partidă de verificare a selecţionatei conduse de Nicolae Dică, secundul lui Mirel Rădoi la naţionala mare, în vedere particpării noastre la turneul final al JO de la Tokyo, din această vară.

Jocul are loc în Spania, în localitatea Marbella, acolo unde tricolorii olimpicise află într-un stagiu de pregătire, care mai include încă un meci test, în compania reprezentativei U23 a Australiei, altă formaţie calificată ca şi noi şi mexicanii la Olimpiadă.

ADVERTISEMENT

De altfel Marbella Football Center a devenit practic sediul naţionalelor olimpice, pentru că în această perioadă efectuează aici pregătirea şi reprezentativele U23 ale Argentinei şi Arabiei Saudite, evident şi ele calificate pentru turneul olimpic.

România U23 – Mexic U23 Live Stream Prima TV

Partida România U23 – Mexic U23 se joacă sâmbătă, 5 iunie, de la ora 21:00, pe stadionul din Marbella Football Center şi va putea fi vizionată în direct pe canalul Prima TV, dar o mai puteţi urmări şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Deşi s-a speculat mult pe ideea că această reprezentativă olimpică va fi alcătuită pe scheletul acelei naţionale U21 care a obţinut calificarea ajungând până în semifinale la turneul final al CE din 2019, asta şi ca o răsplată pentru acea frumoasă echipă construită de Mirel Rădoi, lucrurile nu stau deloc aşa.

Doar cinci jucători din echipa care a obţinut biletele pentru Tokyo au prins lotul

Din lotul care a fost la un pas de a juca finala CE de tineret au fost însă convocaţi la naţionala olimpică doar cinci jucători: fundaşii Cristi Manea, Alex Paşcanu şi Radu Boboc şi mijlocaşii Dragoş Nedelcu şi Andrei Ciobanu.

ADVERTISEMENT

Dennis Man, Florinel Coman şi George Puşcaş sunt accidentaţi, dar oricum nu ar fi fost chemaţi, ei făcând acum parte din planurile lui Mirel Rădoi la echipa mare. La fel şi Alex Cicâldău, Ionuţ Nedelcearu, Andrei Vlad şi Andrei Ivan, cu toţii prezenţi pe teren la eşecul naţionalei mari în amicalul cu Georgia.

Lipsesc căpitanul Alex Paşcanu şi Ştefan Baiaram

Regulamentul permite şi convocare a trei jucători care depăşesc vârsta de 23 de ani, putând astfel fi valorificate calităţile unor Budescu, Alibec, Anton, Bordeianu şi exemplele pot continua. S-a preferat însă să se meargă exclusiv pe mâna tinerilor.

ADVERTISEMENT

Pentru meciul cu Mexic, Dică nu poate conta pe aportul a doi jucători, dintre care unul este chiar căpitanul echipei, Alex Paşcanu, care a jucat sezonul recent încheiat în a doua divizie din Spania, la Ponferrardina, unde a fost împrumutat de CFR Cluj. Cel de-al doilea este jucătorul Craiovei, Ştefan Bairam.

Cei mai mulţi jucători provin de la echipa patronată de Gică Hagi

Nucleul acestei naţionale olimpice este constituit din fotbaliştii lui Gică Hagi de la Viitorul, de unde provin Boboc, Buta, Ciobanu şi George Ganea. Dică a recunoscut că ar mai avea în vizor şi fotbalişti de la FCSB, însă Gigi Becali nu vrea să le dea drumul decât lui Nedelcu şi Perianu, pentru că echipa sa va fi angrenată în preliminariile Conference League, la fel ca şi Craiova.

Bookmakerii sunt destul de circumspecţi, ca urmare a faptului că deţin prea puţine amănunte despre cele două echipe şi cotele sunt foarte echilibrate. România U23 are 3,15 la victorie, Mexic U23 a primit 2,18, iar remiza e calculată la o cotă de 3,10.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,73 este cota pentru ”sub 2,5 goluri” la meciul România U23-Mexic U23. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT